Jump to content

Win7 İki Bilgisayar Arasında Yerel Ağ Bağlantısı


Recommended Posts

Arkadaşlar evimde bir adet masaüstü bir adet laptop var. İkiside kablosuz bağlantı ile internete bağlanıyor. Laptopta olan bilgilerimi masaüstü bilgisayarıma almak istiyorum. USB ile bilgi taşımaktan sıkıldım. Kendim uğraştım ama Win7 olduğu için yapamadım. Xp de kolay bir şekilde halledebiliyordum. Win7 iki bilgisayar arasında yerel ağ bağlantısını bana açıklayıcı bir dille anlatabilecek olan varsa sevinirim. Google amcaya sordum ama Win7 kurulumu ya da sadece yerel ağ bağantısının amacını felan anlatan şeyler buldum. Araştırmadan gelmişsin gidip googleye baksaydın ya demeyiniz.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

kardeş paylaşımı verdinğinde açamıyorsan en kolay yolu denetim masasından ağ ve paylaşım merkezine gireceksin network türün ev yada iş ağı türü ise yada ortak da olsa farketmez sağ tarafta gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştir seçeneğine gireceksin burda ev ve iş yeri için ve ortak var hangisi senin network bağlantı türün ise onda -ağ bulmayı aç-dosya ve yazıcı paylaşımını aç- alta doğru da parola korumalı paylaşımı kapat seçeneğini işaretleyeceksin- onun altında da windows ev grubu bağlantıları yonetmesine izin ver değişiklikleri kaydettikten sonra çıkıp dosyana paylaşım ver yeterli bunları yaptıktan sonra aramak istemiyorsan ağ ve paylaşım merkezi bölümünde local area connection dan ip ni öğren sonra başlat kısmından altta ara kısmında örnekteki gibi \\192.168.1.61 gibi gir açılır. yada en kısa yolu team wiewer programını her iki pc yede kur dosya aktarımlarını yapabilirsin çok basit ücretsiz ve türkçedir

Link to comment
Share on other sites

YEREL DİSK C KLASÖRÜNE GİR ORADA BULUNAN KULLANICILAR KLASÖRÜNÜN İÇİNDE BULUNAN ORTAK KLASÖRÜNÜN İÇİNE ATARSAN DİĞER BİLGİSAYARDAN DA AĞA GİRİP USERS KLASÖRÜNE GİRECEKSİN. BURADAN DİĞER BİLGİSAYARDAKİ BELGELERİNE ULAŞABİLİRSİN.

Link to comment
Share on other sites

Ikinizde ev grubunda olmanız gerek. Denetim masasından ev grubuna girdiğinde arkadaşının pc'sini gördüğü zaman 'Şimdi katıl' butonu etkin olacak. Paylaşıma açacağınız dosyalara sağa tıklayarak 'Paylaşım'dan ayarlarsınız B)

Gerçi msn'dende gönderilir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...