Jump to content

Windows Vs Linux (gerçekleri Görün)


KemalALKIN

Recommended Posts

server, sunucu gibi işleriniz varsa linux kullanın, oyun eğlence için windows, grafik tasarımcı video editing vb görsel alan üzerinden ekmek yiyorsanız mac os... web hizmetiniz milyonlarca kullanıcıyı ya da ana serverinize bağlanacak yoğun istemcileriniz varsa linux'unuz çatlar, amcaoğlu freebsd kullanın...

gelelim linuxa laf atanlara, linuxa atılan laflar yuzunden linux un arabirimi o kadar gelişti ki aştı herşeyi, büyük yazılım firmaları linuxa tam destek verse (tabii ki autodesk ve adobe) ortalıkta windowscu kalmaz. adobe ve autodesk linuxa destek verince oyun firmaları bakın nasıl tıpış tıpış geliyor. Microsoft problem çıkınca telefonla aranacak bir firma bu ise linux da sınırlı ve kısıtlı. Arkanızı dönmeye korktuğunuz bir windows varsa linux ile kendi sırtınızı kaşıyabilirsiniz... Linux u siz şekillendireceksiniz :download1: Ayrıca windows linux'u taklit etmiştir.Daha doğrusu unix ve unix türevi os'ları. Mesela /user dizin yapısı vista ile hayatımıza girdi. xp de ise karman çormandı.

Gelelim mac'a. unix türevi olduğundan tabii ki güvenli, görselliği 2000 yıllarından sonra öyle bir ele almış ki bilgisayar kullandıgınızı hissedebiliyorsunuz. Sezgisel bir arabirimi var. Yazılım firmalarından güzel destek alıyor. Eğer evdeki buzdolabınız neden şişmiyor, çökmüyorsa mac de o yuzden çökmüyor. Donanım+yazılım uyumlulugu had safhada.

Windowsa gelecek olursak yaptıgı en iyi şey pc leri dünyaya yaymak oldu. Gerisi yalan :) Yazılım firmalarını besleyen yapısı çözülmedikçe lider firma olmaya devam edecektir.

Açıkcası os taraftarı olmanın gereği yok. Os'lar size değil siz Os'lara hükmedin, hepsini kullanın. Nerede ne gerekiyorsa onu kullanın.

Hadi öpüp barışın artık, sizden değerli mi bu işletim sistemleri. Heyt be... Hepiiiiiimiiiiiiz kardeeeeeşiiizz buuuu öfkeeeee neee diyyyee...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply
linux ta photoshop gibi güzel bir grafik tasarlayabileceğim program var ve oyun oynayabileceksem geçerim

gimp var fotograf işleme yazılımı olarak ve bildiğim kadarıyla photoshop'un hemen hemen tüm fonksiyonlarına sahip , ayrıca gimp hemen hemen tüm dağıtımlarla hazır gelir .

Link to comment
Share on other sites

Linux'u denemek isteyenler için kolay bir yol var arkadaşlar.Ben de önce bu yolla Linux kullanmaya başladım.Şu adresten Wubi yi indirin.

Wubi Windows altında bir program kurar gibi Ubuntu kurmanıza yarar.Yalnız bunun için bir internet bağlantınız olmalı.Bilgisayarınızda bu iş için ayırabileceğiniz 5 Gb lık bir alan ve en az 384 Mb Ram belleğiniz olmalı.Beğenmezseniz program ekle kaldırdan kaldırabilirsiniz.Wubi yi ilk çalıştırdığınızda size bazı soruların sorulduğu bir ekran gelecektir.Bu ekranda yazdığınız kullanıcı adı ve parolayı unutmayın.Sonra Ubuntu yu açamazsınız.Wubi internet bağlantınız yardımıyla gerekli dosyaları indirip kurulumu başlatır.Tabi bu bağlantı hızınıza bağlı olarak epey uzun sürebilir.Mesela 1 Mbps lik bir hızda 3-4 saat kadar sürebilir.Kurulum tamamlandığında bilgisayarınız yeniden başlatılır.Açılışta sizi işletim sistemleri arasında seçim yapabileceğiniz bir seçim menüsü karşılar.İstediğiniz işletim sistemiyle açabilirsiniz.

Şimdi OpenSUSE kurdum.Oradan yazıyorum.Diskim üçe bölünmüş durumda.1. bölümde windows xp var.Çocuklar için.2. bölümde benim için OpenSUSE kurulu.3. bölüm ise ortak archive dosyalarımız var.Geçinip gidiyoruz.Daha önce Pardus,Ubuntu ve türevleri(Kubuntu,Xubuntu),Debian,Fedora ve LinuxMint kurup kullandım.OpenSuSE de kara kıldım.KDE,Gnome ve Xfce masaüstlerini denedim.Gnome kullanıyorum.Compiz Füzyon la Gnome bence çok iyi.Benim dqandik laptopun intel 950GM ekrankartında bile compiz füzyon iş görüyor.Deneyin seveceksiniz.PlayonLinux kullanarak Office 2003 bile kurdum.Ben oyun oynamıyorum.Ama oyun severler playonlinux ile sevdikleri oyunların bir çoğunu linuxda oynayabilirler.Ayrıca Photshop ve macromedia programlarıda playonlinux ile kullanılabiliyor.Daha fazla bilgi için şuraya bakın.

Please register to see this content.

Playonlinux ve wine yi de buradan indirebilirisiniz.

Link to comment
Share on other sites

Linux'a geçmek için tek sebep :D

http://blog.chip.de/chip-linux-blog/wp-content/uploads/2006/12/linux_body_painting_kl.jpg[/CODE]

Şaka bir yana bende denemek isterim. Format nasıl atılır falan bi öğrenelim dk 1 gol 1 yapmayalım.

Link to comment
Share on other sites

tamam şimdi gectik linux e ama gerekli güvenilir programları nerden bulacagız ben pardus kullandım çözme konusu biraz sıkıtılıydı fazlada kullanamadım acıkcası ama windowsa göre her yönüyle alternatifse neden gecmiyim fark yaratmaz amam windowstan suanda yararlana bildigim gibi yaralanmam lazım program oyun int gibi pardus için programlara bakıyım dedim kastım kendimi bulamdım adam akıllı bişey hep abuk sabuk seyler yaryınlamıslar istegim gibi bişey bulamdım kaynak sıkıntısı var anlıcanız.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...