Jump to content

Danıştay Son Noktayı Koydu ; YÖk'e Red !


Erdem Güler

Recommended Posts

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, YÖK'ün Danıştay'ın katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasına ilişkin yaptığı itirazı reddetti.

Danıştay 8. Dairesi, İstanbul Barosu'nun açtığı davada, YÖK'ün 21 Temmuz 2009 tarihli kararının 3,4 ve 5. maddelerinin yürütmesini oy birliğiyle durdurmuştu.

YÖK, bunun üzerine Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesinin durdurulması kararına ilişkin itiraz etmişti. Kurul, YÖK'ün itiraz gerekçelerini yerinde görmedi ve reddetti.

YÖK'ün itiraz dilekçesinde, öncelikle davacının dava açma ehliyeti bulunmadığına ilişkin usul itirazında bulunulmuştu. Dilekçede, "davanın incelenmeksizin reddi gerektiği" ifade edilerek, "fakat yürütmenin durdurulması yönünde verilen kararın usul açısından hukuka aykırı" olduğu ileri sürülmüş ve itiraza konu Daire kararının Anayasanın güvence altına aldığı eşitlik ilkesine de aykırı olduğu vurgulanmıştı.

Link to comment
Share on other sites

Please register to see this content.

Haber doğru. Yahu sonra kadrolaşma olmasın, şu olmasın bu doğmasın derler. Vallahi sonuna kadar destekliyorum ya bu durumda kadrolaşmayı. Bırakın arkadaşım ya, bu memlekette işini yapan birisi objektif olamıyor. Objektif olsa bile bağımsız olamıyor. Yazık ya o kadar millete, emeğe. Eşşekler sürüsünü kesecen, sucuk yapıp amerikaya satacaksın. Olacağı o.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...