Jump to content

Tokat'ta Hain Pusu: 7 Asker şehit


[CeMoX]

Recommended Posts

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında teröristler, devriye görevi yapan jandarma ekiplerine pusu kurdu. Teröristlerin ateş açması sonucu şehit olan askerlerin sayısı 7'ye yükseldi, 3 asker ise yaralandı.

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında devriye görevi yapan ve içinde 10 askerin bulunduğu jandarma aracına ateş açıldı. Çıkan çatışmada 7 asker şehit oldu 3 asker ise yaralandı. Yaralı askerlerden 2'si Tokat'a gönderilirken, bir asker ise ameliyata alındı.

TRT'ye telefonla bağlanan Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem "Çatışma 1997 yılında daha önce askerlerimizin şehit olduğu yerde meydana geldi. 7 şehidimiz var. 3 askerimiz ise yaralı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimizden 6'sı er, biri uzman çavuş. Ama ne fark eder? İnşallah onları şehit eden teröristlerin kafasını, kellesini, Türk askeri alacaktır. Açılım açılım diyorlar. Açılım yapmaya devam etsinler" diye konuştu.

1 UZMAN ÇAVUŞ 6 ER ŞEHİT

Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, devriye görevi sırasında meydana gelen terörist saldırısında 1 uzman çavuş ile 6 erin şehit olduğunu söyledi. Güler, 3 yaralı askerden 1'inin uzman çavuş olduğunu, yaralılardan 1'inin durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade ederek, ?Şu anda hangi örgütün saldırıyı gerçekleştirdiği konusunda bir şey söylemem mümkün değil? dedi.

Yetkililer saldıran teröristlerin hangi örgüte mensup olduğu konusunda kesin bilgi bulunmadı. Bölgede bir dönem etkili olmaya çalışan DHKP-C terör örgütü en son 2004 yılında 5 teröristin ölü ele geçirilmesinden sonra etkinliğini yitirmiş, en son geçen yıl Reşadiye'de 1 akaryakıt istasyonunu yakmışlardı.

1990'lı yıllarda terör örgütü PKK, Karadeniz'e açılma çabasına girerken, Turceli, Sivas, Tokat, Erzincan bölgelerinde çeşitli sol örgütlerle işbirliğine girmeye çalışmış, ancak bu uzun süreli olmamıştı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçeye bağlı Sazak köyü yakınlarda teröristlerce pusuya düşürülen askerlerden

Uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana)

Er Onur Bozdemir (Adıyaman),

Er Kemal Pide (Ordu),

Er Ferit Demir (Muş),

Er Yakup Mutlu (Muş),

Er Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve

Er Fatih Yonca'nın (Hatay) şehit olduğu öğrenildi.

Saldırıda Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ile erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel'in yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerlerden uzman çavuş Öztürk ile Mandıralı'nın Niksar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

UZMAN ÇAVUŞ'UN DURUMU AĞIR

Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, 7 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan 3 askerden birinin uzman çavuşu olduğunu, sağlık durumunun ağır olduğunu açıkladı. Kaymakam Güler, yaralı 3 askerden Emrah Mandıralı ile Uzman Çavuş Yusuf Öztürk'ün Niksar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını, sağlık durumu ağır olan Uzman Çavuş Öztürk'ün burada ameliyata alındığı söyledi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Bugün saat 15.20 sularında; Tokat ili Reşadiye ilçesi, Sazak Mevkiinde yol kontrol görevi yapan askeri araca teröristler tarafından açılan ateş sonucu, araçta bulunan 1 Uzman Jandarma Çavuş, 1 Jandarma Onbaşı ve 5 Jandarma Er olmak üzere 7 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 1 Uzman Jandarma Çavuş ve 2 Jandarma Er yaralanmıştır. Yaralı personel, Tokat ve Reşadiye Devlet Hastanelerine sevk edilerek tedavi altına alınmıştır.

Olayın meydana geldiği bölgeye ilave kuvvetler sevk edilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir.

BAŞBAKAN ATALAY'DAN BİLGİ ALDI

Bu akşam Washington'da ABD Başkanı Obama ile görüşecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tokat'taki hain saldırı sonrası İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı arayarak bilgi aldığı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanımızın, Abdullah Gül Tokat'taki terörist saldırı iğle ilgili bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklaması şöyle:

"Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda askerlerimizin şehit olmasından büyük üzüntü duydum.

Birlik ve beraberliğimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamına yönelen bu hain saldırıyı şiddetle telin ediyorum.

Ülkemizin her tür terör eylemine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ve bu saldırıların hiç bir zaman amacına ulaşamayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Vatanını canından üstün tutan, bu uğurda şehit olan kahraman askerlerimiz milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

ALLAH(C.C)BU PKK KÖPEKLERİNEDE BUNLARI BAŞIMIZA MUSALLAT EDENİDE DEVLETİNE BAŞ KALDIRANLARINDA BELASINI VERSİN!!!

VATAN MİLLET SAĞOLSUN.BAYRAĞIMIZ DAİM OLSUN...

Link to comment
Share on other sites

Uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana)

Er Onur Bozdemir (Adıyaman)

Er Kemal Pide (Ordu)

Er Ferit Demir (Muş)

Er Yakup Mutlu (Muş)

Er Cengiz Sarıbaş (Giresun)

Er Fatih Yonca (Hatay)

Sizi saygıyla anıyorum.

Vatan sağolsun.

Link to comment
Share on other sites

Allah şehitlerimize rahmet eylesin, yakınlarına dayanma gücü,sabır versin.

Reşadiye Belediye Başkanı yaklaşık 10 dakika önce show tv ana haber e bağlanıp çok güzel anlattı:

Tokat a gelen terörist dönmeye değil,ölmeye gelir Gerektiği gibi ölecektir de...

Link to comment
Share on other sites

Şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum cennetin en gzel köşeleri sizlerin olsun inşallah ailelerine allahtan rahmet diliyorum umarım ahirette tüm türk milletine şefaat ederler huzura ereler.

Hainlere çok güzel birşey dedim fakat forum müsade etmiyor yapmışlar yine hainliklerini domuz gibi dağlarda geziyorlardı artık içimize kadar girdiler sebeb olanlar elbet birgün cezalarını çekecekler saygılarımla....

Link to comment
Share on other sites

o demokrasi açılımını alıp bir yerlerine.iki aç köpek kalkıp devlete kafa tutuyor.devlet bedava elektriğini yeşil kartını yakacağını ve ev eşyasını veriyor.şerefsiz başınıda lüx hapishanelerde tutuyor.süper emekli olsunlar diye millet vekillerinide 2 yılda emekli ediyor.biz millet olarak bunları hak etmiyoruz.ettiriliyoruz.utanıyorum.insanlığımdan.yazık bu vatanın güzel evlatlarına.yazık.

Allah gani gani rahmet etsin.Devletin her kademesinde çalışan bu şerefsizlere gün yüzü göstermesin.

Lütfen seviyesiz anlamlara varabilecek cümleler kullanmayalım.Bari acımıza siyaset karıştırmayalım...

Link to comment
Share on other sites

Hepimizin başı sağolsun şerefsizler cezalarını bulacaktır hiç kuşkum yok ama bunu da sıradan bir eylem olarak görmem sadece ahmaklık olur bunun altında çok ince hesaplar var ve duygusal hareket etmek sadece bu şerefsizlerin işine yarar belediye başkanıda çok tahrik edici konuşmuş acaba neden? Birilerinin ince hesapları işletiliyor sanki.

Link to comment
Share on other sites

7 yiğidimiz daha can verdi bu vatan uğruna sayısı dahada artacak tek kurtuluş yolu önce öcalanın asılması sonrasında çıkacak iç savaşda tüm pisliklerin öldürülmesiyle tamamen olmasada büyük ölçüde türkiye vatanımız uğruna ölmeye gözümü kırpmadan can vermeye kıyamadığım vatanımız bu şerefsizlerden kurtulmuş olacak yılanın başını şimdi kesmezsek ilerde yılan iyce büyüyecek iyce şişman olacak ve dert dahada büyüyüp önlem alınamayacak noktaya gelecek onun için şimdiden yılanın kafasını keselimm

Link to comment
Share on other sites

o kansız deyyuslar boy gösterisi yaparken biz böyle koyarız derken iğrençn suratlarıyla hayvan gibi sırıtarak sözde zafer işareti yaparken de siyaset yapmayın siz kardeşlik barış oooo ne ala memleket günlük gülistanlık artık bu kansızlığa dur demenin zamanı gelmedimi hangi tarihte bu şerfsizler böyle azdı sorun kendinize o kahpeler kadar hak sahibimisiniz bu ülkede sıkışınca vay siyaset yapmayın işler sarpa sarınca siz ne zaman ne yaptınız dansöz gibi kıvırmayın alemin kahpesi olursunuz alıp gideceğiniz ananızda kalmaz soyunuzu sülalenizi düzerlar afganistan ırak gelecekte iran gerçeği gibi ve siyaset yapalım susmayalım artık dursun bu kansızlık YETER ULAN YETER...646973_4.gif

Link to comment
Share on other sites

Sizi uyardım ama beni dinlemeyenler var.Size siyaset yapmayın dedim.Bu işler sizi de aşar bizi de.3 kuruşluk bilgilerimizle neler olduğunu anlamamız mümkün değil.Acılarımızı ajite ederek hiçbir yere varamayız.Unutmayın devlet yönetimi duygulardan ötedir.Öyle olmak zorundadır.Yine tekrarlıyorum siyaset yapmayın.Aksi halde konuyu kilitlerim.Ve bu yazımdan sonra hala siyaset yapan olursa üzülerek uyarı veririm.Sakin olun.Saygılarımla...

st.gobel mesajındaki resmi kaldır.bozkurt.hilal yazdıklarını düzelt(21.mesaj) ve serhan49 mesajını düzelt.1 saat süreniz var.Aksi halde uyarı vereceğim.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Plisimize ordumuza saygımız sonsuz..Ama yetkileri kısıtlı..Bir adım ötesinde PKK kampı olduğunu bildiği halde birşey yapamayan PKK nın gelmesini bekelemk zorunda olan komutanların ne suçu var..Onlar göz göre göre askerlerini şehit veriyorlar.Evet Alalh rahmet eylesin kalanlrın başı saolsun ama nereye kadar devam edecek bu..Bu millet vatanı için hiç gözünü kırpmadan canını seve seve verir.Hiçbir millet de bizdeki vatan sevgisi yoktur..Ama kimsenin de bu duyguları sömürmeye hakkı yoktur..Söyelenecek çok şey var söylemek istediğim çok şey var ama susuyoruz siyaset yapmıyoruz olanalrı uzaktan izliyoruz!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...