Jump to content

Windows7 Deki Winsxs Klasörü Hakkında


YAGMURADAM

Recommended Posts

Değerli arkadaşlarım ,Windows7 deki winsxs klasörü var.Bu klasör bir hayli büyük boyuta sahip.Bende şu an 3800 mb(3.8 gb)

olarak gözüküyor.İçeriğine bakınca sanki xp nin dllcache klasörü gibi bir işlevi var gibi görünüyor.385 mb lık BackUp adlı bir alt klasörü var.Şimdi sorum şu ben Windows7 deki winsxs klasörünün içeriğini silmeyi başarsam ne olur.Başarsam diyorum çünkü sistem izin vermiyor.İçindeki dosyalara tek tek izin alıp silmeyi deneyeceğim.Bu Windows7 deki winsxs klasörün görevi hakkında bilgisi olan var mı acaba?Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

  • Editor

YAGMURADAM Hocam size önerim 7'deki Winsxs Klasörünü silmemeniz...

Çünkü ;

WinSxS (Windows Side-by-Side) klasörü Devingen Bağlantı Kitaplıkları (DLL) ile yaşanan yapılandırma sorunlarını (örnek: x.dll eksik, olduğundan sistem başlatılamadı gibi) azaltmak için oluşturulmuş Windows Vista ve 7 bileşenleri sürümlerini depolamak için kullanılır...Bu da demek oluyor ki, siz yazılım yükledikçe, winsxs dosyası da büyüyecek, çünkü her yeni kurulan program kendine ait DLL dosyalarına sahip. Teoride programı silince DLL de siliniyor ama pratikte temizlik oranı %100 olmuyor. bunu hepimiz biliyoruz zaten... :)

WinSxS klasörü aslında bir klasör olmaktan öte bir özellik sayılabilir, bu klasör XP'de de vardı ama bu derece müsrif bir klasör değildi :)

bu sistem sayesinde aslında programların sorunsuz çalışmalarını eski Windows'lara göre daha çok garantiliyorsunuz. Programın ihtiyaç duyacağı DLL dosyaları yeni ve eski halleriyle orada duruyor. Bunun bir faydası da yedekleme kolaylığı. Vista-7, Ghost ve Acronis gibi Windows çalışırken disk imajı alarak yedekleme yapan yazılımlara uyumlu ilk Microsoft işletim sistemi..

son olarak WinSxS klasörünü kaldırırsanız eğer önceden yaptığınız güncellemeler ve ileride yapacağanız güncellemeler, yedek dll dosyalarını atacak yer bulamayacaklardır, bu da sisteminizi tehlikeye sokabilir (güncelleme sonrasında mavi ekran hataları gibi)

NOT : burada yazdıklarımın çoğu şahsıma ait kırık dökük cümleler olup, alıntı cümleler de vardır...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...