Jump to content

En Iyi Hdd Bad Sector Tespit Programı Hangisi?


kindly

Recommended Posts

1 hafta önce aldığım casper laptopta HD tune programıyla tarattığımda 1-4 gb arasında 4 tane bad sector çıktı,

garanti kapsamında olmaması gibi bi ihtimal yoktur dimi sizce?

HD tune ile taratıp screenshot ını yazıcıdan çıkarıp gönderdim teknik servise laptopla birlikte, biz bu programın güvenilirliğini bilemeyiz dediler, elimizdeki kendi programlarımızla test edicez dediler iyi dedim.

şimdi sorum şöyle; HD tune nin quick testinde hiçbişey çıkmamıştı, bu teknik servisin kullandığı programlarda buna benzemesin?

teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Mutlaka kacırdığı vardır. hiçbir program %100 değildir bence :D gerçi bende daha çok arattırma yapmama rağmen badsektör görmedim ama kullananlar %99.9 diyor..Yani bende onların tavsiyesi ile kullanıyorum.genelde bide pc tamir edilen yerlere baktığında büyük çoğunluğuda hdd regenerator kullanıyorlar.yinede genelleme yapmayım ama benim gördüğüm kadarıyla öyle.

Link to comment
Share on other sites

Kullanmadığım için bi yorum yapamayacağım. eğer 3 kere deneyip aynı yerde aynı şekilde çıkıyorsa o zaman sağlamdır , düz mantık olarak gidersek eğer..ya kaç tane program varsa indir zaten çok sayıda yoktur tahminim.. mesela soyle bişi yapabilirsin. Netten en populer badsoktor de iyi olan 3 programı indir. pc ni her 3 programlada tarattır. zaten hepsi yanı yerde buluyorsa 3üde iyidir. yada sen bunu 2 programa da indirgeyebilirsin.

Link to comment
Share on other sites

bootla çalışan mini xpyle tarattım harddiskin ilk 4 gb ına kadar 4 tane bad sector buldu, buda işletim sisteminin kurulmasını engelliyo, bu bad sectorler garanti kapsamındadır dimi? Yoksa Fdiskle partition magicle falan bu ilk 4 gb ı silip windows kurup bide üstüne paramı isterler?

Link to comment
Share on other sites

şimdi her şirketin markanın çalışması farklı kimisinde badsoktor garanti kapsamına girerken kiminde girmiyor. sen onu en iyi aldığın yere telefon açarak sor.yada markanın sitesine bak.orda zaten garanti kapsamına giren şeyleri yazıyorlar. ha orda da yoksa mail at. akşama kadar mail gelir zaten. bu arada laptop muydu Desktop mu arızalı olan pc ?

Link to comment
Share on other sites

alalı 1 ay oldu, ilk hafta sorunsuz çalıştı, hatta windows 7 yüklerim diye üzerindeki işletim sistemine hiçbi program yükleyip kaldırmadım, sadece msn ve internet explorer kullandım, 2. hafta çok yavaşlamaya başladı, abartısız 5 dakikada kendine geliyodu, daha sonrada stabil çalışmıyodu, bi kaç kere format attım olmadı, daha sonra bi kere şans eseri windows xp kurdum, oda bi kaç günde sonra yavaşladı, HD tune ile bad sector testi yaptım işte

Link to comment
Share on other sites

arkadaşım bir çaresi var hdd ni başka bir makinaya bağla yeniden yapılandır bad sectorlü olaqn yerleri (yeri) kaç gb ise deactif yap yani kullanma yerine tak kurulumda ilk partisyonu c olarak tanıt ve kur ben öyle yapıyorum eşekler gibi çalışıyor. bad sektorlü yerleri windows okumadığı için sorun çıkartmıyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...