Jump to content

Windows 7 Kurunca Bilgisayarım Neden Yavaş?


abdulhey_

Recommended Posts

arkadaşalar windows 7 nin vistanın telafisi olacağı ve hatta xp den bile hızlı olacağı söylenmişti. ama ben windows 7 ultimateyi kuruyorum vista ultimateden bile yavaş çalışıyor. ( ikiside 32 bit yani aynı bit olarak) mesela bu forumumuza giricem vista nerdeyse xp ile aynı hızda açıyor, win 7 de ise açılıncaya kadar nerdeyse 10- 15 sn lik donmalardan sonra çok yavaş bir biçimde açılıyor. acaba neden böyle oluyor bir fikriniz öneriniz varmı?hatta win7 ye yükseltme danışmanı programı ile test ettiğimde de bütün donanımıda uygun gösteriyor üstelik.

sistemim:intel pentium 4 cpu 3.06 ghz işlemci.

ati radeon xpress 200 series 128 mb ekran akrtı.

2x1 gb 667 mhz kingston dual kit ram ve foxcon anakart.

Link to comment
Share on other sites

temiz kurulum (formatlı)yap win7 yeni çıkan driverlerini kullan

hep öyle yaparım kurulumu zaten ama drverleri bulmak kolay değil. daha önce denemiştim win 7 yi o zaman advanced system optimizer ile driver taraması yapmıştım bulmuştu ama sonradan kurduğumda tüm driverler güncel diyor. oysa bazı driverleri bile kurmadan yapıyorum bu uyarıyı veriyor.

Link to comment
Share on other sites

barış sevenin 32bit w7 çalışmasını kur.bütün driverleri kendisi kuruyor.vede hızlı.

arkadaşlar şuna dikkat ediyorum (daha doğrusu gençler çünkü çoğunuzun büyüğüyümdür) saolun çok güzel şeyler yapıyorsunuz ama bazan çoğu iletilerinizde empatik yani kendinizi karşınızdakinin yerine koyarak konuşmuyorsunuz. öyle konuşuyorsunuzki sanki karşınızdaki konuştuğunuz sizin düşüncelerinizi biliyormuş gibi.. neyse serhan demişsinki barış sevenin 32 bit win 7 sini kur bütün driverleri kendi kuruyor. nasıl yani kendi kuruyor driver pack mi var ? yo demin baktım öyle bir şey yok sanırım demek istiyorsunki güncellemlerle buluyor. ama öyle ise her sürüm güncellemeleri buluyor.

neyse belki ultimate tüm sürüm özelliklerini taşıdığından benim donanıma ağır geliyor olabilir. şimdi mesela win 7 profes. kurdum ordan yazıyorum bu daha hızlı gibi neyse test ediyorum bakalım. belkide microsoft bilerek böyle yapıyor. sistem iyi ama iyi donanım gerektiren.. yani daha çok para kazanmak için.

ayrıca başka birinin upluadını indirince kurunca nasıl daha hızlı çalışcak onu anlamadım. ben morningden aldım aio olarak ondan kuruyorum. saolun.

Link to comment
Share on other sites

vay be işte ie8 ile test edersen olacağı bu. ama bu kadarda olmazki yav! acaba ie8 den dolayımı yavaş diye hemen firefox u kurdum valla anında açıyor sayfaları. yani şimdi ne demek lazım microsoft a birde kendi tarayıcısı ie8 rezalet yav.

ie8 gömülü birde kaldırıp ie7 falanda kuramıyoruz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...