Jump to content

Belçika'da Türkçe Medya


mavikiz

Recommended Posts

Avrupa'daki Türkler için Türkçe yayın yapan yerel basının sorunları ve işbirliği olanakları her geçen gün daha geniş platformlarda ele alınıyor.

140 binden fazla Türkün yaşadığı Belçika'daki Türkçe yerel medyanın durumu ve geleceği, Brüksel'de yapılan bir toplantıda masaya yatırıldı...

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği ve Binfikir Gazetesi'nin ortaklaşa düzenlediği, "Belçika'da Türkçe yerel basın" konulu konferansa, ülkede yayın yapan çok sayıda basın ve yayın kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan gazeteci Fikret Aydemir, yurt dışında yaşayan Türklere yönelik yayınların önemine vurgu yaptı.

Aydemir, Türkiye'nin Sesi Radyosu'nun yayınları ile yıllar önce başlayan, bugün TRT- int ile devam eden çizgide, TRT'nin yurtdışında yaşayan Türkler açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Aydemir, ulusal kanalların ve gazetelerin yurt dışında yakından izlendiğini, ancak Türkçe yayın yapan yerel basının da, kamuoyu yaratılması ve bilgilendirilmesinde başat bir rol oynadığını ifade etti.

(TRT)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...