Jump to content

Osmanlı İmparatorluğu Oyun Olacak


BeyazEylem

Recommended Posts

Gönüllü bir ekip tarafından geliştirilen Civilization of Ottoman, Osmanlı temalı ve açık kaynaklı bir strateji olarak Türk oyun ortamlarındaki yerini almak istiyor.

hbr_6063_d.jpg

Bugün, ne yazık ki istediğimiz kadar sık yapamadığımız bir şeyi yaparak, size yapım aşamasındaki bir Türk oyunundan bahsetmek istiyoruz.

Oyunumuz, Osmanlı İmparatorluğu temalı bir gerçek zamanlı strateji (RTS) oyunu olan "Civilization of Ottoman" (ama neden İngilizce?). Türk Oyun Geliştirici Öğrenciler Grubu adı altında toplanmış, 13 kişilik bir ekip tarafından geliştiriliyor. Ekibin tamamen gönüllü olarak geliştirdiği oyun, bu ruha uyacak şekilde açık kaynaklı.

Üç boyutlu grafiklere sahip olan Civilization of Ottoman'ın grafik motoru Piyodix ve yapay zeka motoru Piyonix, geliştirme ekibi tarafından sıfırdan geliştirilmiş. Ekip, bunların Türkiye'nin ilk açık kaynak kodlu oyun motorları olduğunu övünçle bildiriyor.

Oyunda bizim ilgimizi çeken bir diğer özellik ise, ekibin "kader motoru" adını verdiği yapı (Piyocix). Proje yöneticisi Gürcan Serbest'in verdiği bilgiye göre, kader motoru, oyunun daha gerçekçi ve mantıklı olmasını temin ediyor. Örneğin, 1200 yılında üretilen birimler, aradaki savaş ve saldırılardan sağ çıksalar bile, 1600 yılına kadar yaşamayacak. Ya da, farklı tür birimlerin beslenmesi için farklı yiyecek tipleri gerekecek. Bütün bu değişkenlerin hesaplanması için neredeyse milyonlarca işlem gerekiyor. Fakat ekip, motorun, 1 GB belleğe sahip bir bilgisayarın rahatça çalıştırabileceği şekilde kodlandığını belirtiyor.

Proje henüz epey yeni ve bir hayli çalışma gerektiriyor. Takip ve yardım etmek için, proje blogunu ziyaret edebilirsiniz.

kaynak:http://yahoyt.com

Link to comment
Share on other sites

ben çok severim strateji oyunlarını çıksında oynayalım hem neden ingilizce diye sormuşsun sanırım yabancı kullanıcılar olabilir diye bizler ingilzceyi azçok biliyoruz ama yabancılar az çok değil sadece çok az biliyorlar sanırım bundan dolayıdır diye düşünüyorum paylaşım için teşekkütler :download1:

oyundan bazı resimler;

sshot1t.png

sshot2z.png

sshot3ft.png

sshot4kp.png

sshot5.png

:D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

ya herşey güzel de neden türkçe değil sorusu bnm de canımı sıktı.

Sonuçta bu oyun sadece Türkiye'de piyasaya sürülecek bir oyun değil ki.

Uluslararası olacağından dolayı ingilizce olmasında bir sakınca yoku geçtik isabet olmuş.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...