Jump to content

Arkadaşlar Donanım Hakkında Birkaç Sorum Olacak


mutlku_1991

Recommended Posts

arkadaşlar şimdi benim laptopum var CPU-Z programını kurdum özelliklerine baktım aşağıdaki gibi

90461.JPG

50442.JPG

71533.JPG

arkadaşlar ben bu bilgisayarın kaça kadar RAM desteklediğini nerden bulabilirim? birde bu L1 önbellek birde L2 önbellek hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz şuan benim kullandığım önbellek miktarı ne kadar iyi?? bir sitede gördüm L3 önbellekde varmış peki L3 önbellek takabilirmiyim bilgisayarıma? arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum

Link to comment
Share on other sites

L1, L2 ve L3 hızlıdan yavaşa doğru ve kapasite olarak ta küçükten büyüğe doğru sıralanmış işlemci ile bütünleşik yani çekirdeğe en yakın "seviye" belleklerdir. bunlara hiçbir şekilde müdahale etmen söz konusu değildir, ancak işlemcini değiştirerek bunları da değiştirmiş olursun:) ben de core 2 duo mobile işlemci var ve sanırım üzerinde 32KB ya da 64KB L1 önbellek ve 3MB L2 önbellek var.

Link to comment
Share on other sites

sendeki dizüstü pc değil mi? amd turion mobile işlemcin var. zannetmiyorum, işlemcini değiştiremezsin.

bence bu L1 ve L2 önbelleklere pek takılma, önemli olan işlemcinin çekirdeğidir. ama dersen illa 4 çekirdekli işlemcin olsun, ozaman derimki

dizüstünü değiştir:)

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle Ram almakdan yada Ram eklemekten bahsediyosun. Sonrada L1,L2 ve L3 ön belleklerin nasıl yükseltileceğinden bahsediyosun. İkisi birbirinden farklı olaylar.

Anakartının markasını ve modelini bul internetten araştır. Modelini bulabilmek için Everest ultimate Edition programını kullan veya elindeki CPU-Z programındaki Mainboard yazan yerden bulabilirsin.

Ön bellekleri yükseltemezsin çünkü ön bellekler işlemci ile alakalı bir olaydır. Yani işlemcini değişmeden ön bellekleri de değiştiremezsin. ön bellekler işlemlerin yürütülmesi esnasında işlemcinin kullanması için yerleştirilmiş RAMlerdir kısacası. İşlemcin tek çekirdekli ise L1 ön belleği, çift çekirdekli ise L2 ön belleği ve 4 çekirdekli ise L3 ön belleği diye yazar.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...