Jump to content

Google'un Bugünki Logosu Discovery Of Water


muhtar

Recommended Posts

Google 14 Kasım 2009 Discovery of Water on the Moon Logosu  Google global bir doodle (özel logo) hazırlayarak bunu tüm dünyaya aktardı.

wateronmoon09-hp.gif

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Ay'da donmuş halde önemli miktarda su bulunduğunu açıklaması, Google'ı da harekete geçirdi. Tüm dünyada Google'ı ziyaret eden kullanıcılar, Ay'da suyun keşfedilmesini anlatan global doodle ile karşılaşıyorlar.

Bu gelişmenin sonucu insanların başka gezegenlere gitmeden önce oluşturabileceği bir koloninin yapılabileceği anlamına geliyor.

Ayda bir ay üssü kurabilecekleri ve de dünya dışında başka gezegen ve galaksilere geçişlerinde bir üs olarak kullanabilecekleri kesinlik kazanmıştır. 

.

Neil Armstrong un dediği gibi "Bizim için küçük ama insanlık adına büyük bir adım yine Ay'dan gelmektedir. "

Kısacası bu keşifle birlikte dünya dışı bir yaşamı şu ana kadar ispatlamamış olsada insanoğlu Ay'da bir koloni kurabilecek güneş sistemi ve galaksimizin dışına çıkabilecektir.

Uzayda hayat varmıdır yokmudur bilmiyoruz ama gelecek yıllarda Ay'da hayatı başlatacağımıza kuşku yok.

Ay'da su bulunmasının diğer bir anlamı da Dünya dışında bakteri ve ilkel mikroorganizmaların Ay'ın buzullarında yaşayabilecekleri ihtimalini kuvvetlendirerek , yeniden dünya dışında yaşamın tartışmalarını alevlendirecek.

NASA'nın Ay Kraterleri Gözlem ve Algılama Uydusu'ndan sorumlu araştırmacı Anthony Coleprete dün düzenlediği basın toplantısında "Gerçekten evet, su bulduk. Hem de az değil, önemli miktarda" demesi üzerine tüm dünyada, Ay'da su keşfedilmesinin ardından büyük bir heyecan daha başladı. NASA, Ay'da suyu ise, güney kutbu bombardımana tutarak buldu.

Google ise dünya tarihine geçecek bu anı es geçmedi. Global doodle'ı ile kullanıcılarını karşılayan Google, "Discovery of water on the moon" yani "Ay'da suyun keşfi" başlığı ile bunu kullanıcılarına duyurdu. Bu özel logoyu tıklayan kullanıcılar ise İngilizce olarak "water on the moon" (Ay'da su) aramasına otomatik olarak yönlendiriliyor.

Link to comment
Share on other sites

Tüm bu evren sadece insanlık için mi yaratıldı veya biz insanlığın yaşadığı benzer galaksilerde bizim gibi canlılar varmı?

Bir gün gelirde Dünya'yı uzaylılar diye var olduğunu anlam veremediğimiz dünya dışı canlılar dediğimiz yaratıklar istila ediceğine biz onların gezegenlerini istila edebilirmiyiz?

UFO(United Flying Object) 'lar Dünya üzerinde Teknoloji alanında gelişmiş ülkelerin silahlarımı yoksa gerçekten varmı??

--------------------------------------------------------------------------

Aklımdaki birkaç soru...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...