Jump to content

Google'a Zor Sorular


umutcnakn

Recommended Posts

San Fransisco'da gerçekleşen mini bir konferansta Google'dan Vint Cerf konuştu. Wall Street köşe yazarı Walt Mossberg ile açık mobil ağlar üzerine konuşulurken, konu Google'ın topladığı kişisel bilgilere geldi.

Google'ın diğer hizmetlerine girmek için Gmail hesabıyla giriş yapmak gerekiyor ve kullanıcılar internette gezerken yaptıkları her şeyi Google'a bildirmiş oluyor. İşte bu konuda endişelere karşılık Cerf, Google'ın sörfçünün kimliğini bilmediğini söylüyor. Ancak gazeteciler sözü burada bırakmıyor ve Google'da arama yaparken Gmail hesabının göründüğünü ve kullanıcının kimliğinin belli olduğunu belirtiyor.

Buna karşılık Cerf bu durumda bile Google'ın kullanıcının kimliğini bilmediği konusunda ısrarcı. Gmail hesabının kullanıcının seçtiği bir isim olduğunu, ellerinde sadece hesap ile ilişkilendirilmiş bilgilerin bulunduğunu belirtiyor. Kısacası Cerf, Google'ın tek ilgilendiğinin davranışsal analiz olduğunu, kişisel bilgiyle ilgilenmediklerini belirtiyor.

chip.com.tr

Link to comment
Share on other sites

Olayı sen ben şeklinde kişisel bazda düşünme,internet ortamı zaten kontrollü özgürlüğe sahiptir,hesap bilgileriyle gezilen yerlerde bu kontrol artmata ve bu kontrollü dünyada bizler sürekli takip edilen,izlenen,her hareketi belirlenmiş ancak kendimizi özgür zanneden bireyler haline geliyoruz,bu son derece rahatsız edici bişey.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...