Jump to content

Windows Xp Ile Windows Se7en Arasında Ağ Bağlantıs


tarumoloji

Recommended Posts

Masaüstü bilgisayarım ile dizüstü bilgisayarım arasında ağ bağlantısı kurmak istiyorum bunu nasıl başarabilirim. Dizüstü bilgisayarım Dvd yazmıyor bu nedenle masaüstü bilgisayarıma bazı dosyaları kolayca aktarmam gerekiyor bu nedenle ağ balantısına ihtiyacım var. 4 portlu adsl modemim ve kotalı internetim var.

Görüş - önerileriniz nedir?

Link to comment
Share on other sites

modeminin cwitch özelliği varsa birer kabloyla yapabilirsin.yoksa o özellik ayrı switch al (en fazla 10 tl) iki bilgisayarı da aynı gruba davet et mesela workgroup.

Sonra xp olandan ağ bağlantılarından ev veya iş bağlantısı kur.ilgili adımları doğru seçeceksin.win7 olanda ise ağ bağlantı ayarlarından "parola korumalı paylaşım"ı kapat,değilse xp den giremessin diğer bilgisayara.sonra paylaşım yapmak kalıyor geriye.neyi paylaşacaksan sağ tuş paylaş de.

cok zor bi annlatım sana ama bu işi irdelemen lazım.

Link to comment
Share on other sites

Hocam yaptım: öncelikle bilgisayarları "WorkGrup" olarak ayarlayıp her iki bilgisayarın ağ bağlantı ayarlarını ve paylaşım dosyalarını açtım daha sonra Win7' de ağ parola korumalı paylaşımı kapattım pclere reset attıktan sonra çalıştıra" \\pc adı\ "komutunu yazınca paylaşılan dosyalar önüme geldi.

Win7' de ağ klasörünün içinde diğer Pc'nin simgesi görünmüyor fakat \\pc adı\ yazınca paylaşılan dosyalar ortaya çıkıyor... Xp' de ise sorun yok her iki bilgisayarın simgeleri gözüküyor... Bukadarı yeter bana paylaşım sorunumu çözer tekarar teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...