Jump to content

Binlerce Cep Telefonu Hattı Kapatılabilir!


umutcnakn

Recommended Posts

Bilgi ve belgelerinde eksiklik ve yanlışlık bulunan GSM abonelerinin, 10 Kasım 2009 tarihine kadar ilgili işletmeciye başvurarak belgelerini tamamlamaları gerekiyor. Aksi halde sayısı 500 bini bulan hatların şebekeyle bağlantıları kesilecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) yapılan açıklamaya göre, GSM mobil telefon hizmeti sunan operatörlerin kayıtlarında bilgi ve belgelerinde eksiklik ve yanlışlık bulunan abonelerin, 10 Kasım'a kadar, kimliklerini ispatlayıcı belgelerle ilgili operatöre başvurarak bilgilerini güncellemeleri gerektiği ifade edildi.

Kaynak:chip.com.tr

Link to comment
Share on other sites

Teşekkürler bilgilendirdiğin için ama ben anlamadım. Bu kurumlar için mi ? yoksa son kullanıcı için mi ? Örneğin ben hattımı gidip yeniden onaylatmalımıyım ? Bilgilendirirsen sevinirim.

hattını alırken adresini doğru verdiysen kimlik fotokopisini verdiysen birşey olmaz

bazıları hat aldıktan sonra adres diğiştirmiş ama operatörüne bildirmemişse onlar kapatılır

adres değiştiren veya evlendikten sonra soy isim değiştiren varsa bilgilerini güncellesin

Link to comment
Share on other sites

Soyad değiştirme olmadı ama hattı aldıktan sonra 3 kez adresim değişti. Türkcell hat kullanıyorum. Bayiye gidip yeniden bildirmem gerekir mi ? Ya da online işlemi var mı ?

müşteri hizmetlerini ara oradan değiştirebilirsin olmasa ikametkah alacaksın nüfus

müdürlüğünden her hangi bir türkcell extraya verirsen olay tamamdır

Link to comment
Share on other sites

Teşekkürler. Zaman kısalmış hemen yapmak lazım. Bir şu haftasonu zamanım var. Yetiştiremedim mi gitti numara. Galiba bu binlerce kişiyi etkileyecek. Bunu bilmeyen büyük birçok kişi haberi bile olmadan hatları kapanacak. İnternetten haberi olmayan,televizyon izlemeye zaman bulamayan, hergün işi ve evi arasında zamanını harcayan birçok kişiye yazık olacak.

Link to comment
Share on other sites

Hatlar kapanırsa en çok zararı da GSM şirketleri görür dikkatinizi çekerim...

500 bin kişi dio bunlar varya 100 kontör ortalama 20 lira desek bu adamlar 3 aayda bi kontör yüklme zorundalar hadi bu 500 000 kişinin 200 000 yaptırsın bu kısa sürede o 300 000 kişinin 3 aylık ücreti 300 000 X 20 X4 = 24 000 000 lira para yapar yani eksi deyişle 24 trilyon senelik para bu parayı o şirketler göz ardır edermi illa bişe yaparlar fazla takılmayın :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...