Jump to content

Google'ın Geleceği Tehlikede!


umutcnakn

Recommended Posts

Google'ın CEO'su Eric Schmidt geçtiğimiz hafta teknoloji analizcileri için düzenlenen bir konferansta internetin ve Google'ın geleceğinden bahsetti.

Bundan 5 yıl sonrasında internet nasıl olacak? Esas soru buydu. Amerikan pazarının yüzde 77'ini ve dünya pazarının aslan payını kontrol eden Google, internet reklam pazarında daha da etkili olmayı planlıyor. Ancak Schmidt bundan ziyade internetteki içeriğin nasıl değişeceğinden bahsetti.

Eric Schmidt'e göre internette yer alan içerik, profesyoneller tarafından değil, kullanıcılar tarafından üretiliyor olacak. İnternet video ve uygulama ağırlıklı bir alan haline gelecek. Sosyal ağların ürettiği içerik inanılmaz boyutlara ulaşacak ama daha ilginci, internetteki içeriğin Çinlilerin kontrolüne geçecek olması. Çinli internet kullanıcıların sayısının artmasıyla birlikte internetteki içerikte en büyük paya Çinliler ve Çince sahip olacak.

20091104205902.jpg

Kaynak:chip.com.tr

Link to comment
Share on other sites

Teknolojinin geliştiği, internet kullanıcılarının her an arttığı bilinen bir gerçek. Çincenin ve çinlilerin internete hakim olması da kaçınılmaz bir gerçek. Google ise bu gidişle uzun bir süre yıkılmayacak gibi gözüküyor. Her alana el atması bir tarahtan yıkıldığında diğer taraftan devam edeceğinin açık bir göstergesi. Ama rakip de gelmeyecek değil.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...