Jump to content

Anakart Arızası


mustafaserkan

Recommended Posts

merhaba arkadaşlar.

bilgisayarı açtığım zaman işlemci fanı çalışıyor.hdd ışığı yanıyor. fakat ekrana görüntü gelmiyor. ekran kartını değiştirdim.fakat gene aynı sorun devam ediyor.herhangi bir sesli uyarıda alamıyorum.

ramlari söküp ramsiz çalıştırdım pc yi ama yine uyarı vermedi.Sorunu nasıl çözebiliriz.

Link to comment
Share on other sites

Bence kasanın içindeki anakarta bağlana ince kabloları tekrar gozden gecir speaker kaplosu kırmızı sıayh enktedir genelde anakartına takılı değil muhtemelen bu yuzden ses duymuyorsun bunu baglarsan cıkan sesin nasıl bir ses olduguna bak ve arızasını oyle tespit edebilirsin . .

Link to comment
Share on other sites

slm

anakarttın yanmış olabilir yada rem lerde bir sorun var

bios bilini çıkar bütün elekdirik koplolarını da pc de monitür kılavya pc de elektik kalmasın bidene pc 1 dakika öyle beklet yeniden dene

sonçara yoksa ankart yanmışdır fazla uraşma teknik servis bana yola xdxdxd

Link to comment
Share on other sites

Herhangi bi hata sesi vermiyorsa ve şişmiş durumda kondansatör varsa muhtemelen arza kondansatörlerdedir. bi elektronikçide 10-15 lira verip değiştirtebilirsin.ama daha önce power suply değiştir.

Yani arkadaş anakart üzerindeki küçük tüplerden bahsediyor..

Şişik kondansatör...

kondensatorreihe_tn.jpg

Link to comment
Share on other sites

ekranın kablosunda sorun olabilir bende olmuştu,genelde keskin bir kıvrım varsa orada haret ettir bakalım kırılan kablo filan olabilir.birde arkadaşın dedigi gibi ekran kartını çıkar bort a ekran giri şin varsa orada dene .ekran kartı yuvasına otormamış olabilir,başka birde bios pilini çıkarıp biosu sıfırlaman yani fabrika ayarlarına döndürmen başkada bilmiyorum ,bunlardan olma ihtimali olabilir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...