Jump to content

Türk Telekom Yine Yaptı Yapacağını


st.gobel

Recommended Posts

Türk telekomun ev telefonunu kullanıyorum ve akşam konuşturan tarife adında bir konuşma paketi vardı akşam 18 den sabah 8 e kadar şehir içi 100 dk şehir dışı 3000 dk 27tl ve başka ücret yok dendi neyse geçen yeni fatura geldi şaştım kaldım 85.50 daha sonra aradım bu ne perhiz what is this diye tarifenin değiştiğini ve bir broşür yolladıklarını falan söylediler yanlız görevli faturadada ibraz edildi dendi baktım yok azsonra tüketici korumaya gideceğim aranızdada böyle dolandırılmak istenen varsa tüketici korumaya başvursun aynı olay telsimde başıma geldi gprs den ayda 10 tlye nete takılıyordum sonra telsim tarife değiştirmiş 375 tl fatura geldi tüketici korumaya gittim faturayı öde dava açılacak dendi ödedim dava açtık ve parayı tam 375 tl geri yolladılar yani ayın parasınıda almadılar bende hattı kapatmak istedim 200 kontür hediyeli kontürlü hata çevirdiler yani denedim oluyor....

Link to comment
Share on other sites

Bıktım bunların resmi dolandırıcılıklarından türkcellde öyle 35 ytl 1200 dakika diyor faturayı emaile atmaktan acizler 91 70 57 diyorum bende bu ne ayak 35 fatura, 1 mms 10 ytl ,ayrıntılı mail istedğim için 730 krş(mailde gelmiyo) falan filan 57.600 yaptı. Dedim ne olacak sadece konuşun dedi bu ay bakalım ne gelecek korku içinde beklemekteyim malum tarifede değişmiş:rolleyes:

1200 dakika her yöne değil 500 500 bölmüş sanki sabit hattı aradığımız var rezillik ya birde 3g vodafone 5gb tarifede uploadlarıda sayıyormuş nasıl olacak bilmiyorum bankalara benzine iletişime para kaptırmaktan hal kalmadı.

Link to comment
Share on other sites

Faturalı hatlara asla güvenmiyorum benzeri bir olay aveada başıma geldi gidip sordum özellikle kavga etmeden nasıl konuşabildim onu da bilmiyorum ama heralde kız sinirli olduğumu farkedip alttan aldı güzel bi açıklama yaptı ama başta yapması gereken açıklamayı faturadan sonra yapmış olması iyice cinlerimi tepeme çıkardı yapılacak tek şey hattı kapattırmak oldu ben de öle yaptım..

Link to comment
Share on other sites

hepsi şrefsiz bunların, ttnet te 8 mbps ye çevirmek istedim, salaklar başka bir hattım üzerinden yeni adsl hattı açmışlar,5 ay sonrada ilk fatura geldi.la noluyo dedim.halen sounla ilgilendiklerini söylemekteler.bakalım ne olacak bu soyguncularla aramızdaki sorun.al birini vur ötekine.

Link to comment
Share on other sites

bu .... ler mahkemeden anlıyor. abi ayakta soyuyorlar bankalar kart parası türktelekom sabit ücret ıvır zıvır gsmler tüm allahlık :S harbi faturalıya güven yok alcan kontörlü zırt pırt oparatör değiştirip kampayalarından yaralancan baskas birsey yaramıyor.! vodofone biraz iyi gibi

Link to comment
Share on other sites

söyleyince aklıma geldi bu türk telekomun sabit ücreti de çok fazla ya yani nerdeyse ev telefonunu kapattırasım geliyo hiç konuşmasanız ve en uygun tarifede olsanız bile aylık 10 milyon lira ödüyosunuz yok mudur bunun bi çaresi vergisi şusu busu 35 in altına düşmüyor

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar faturalı faturasız atlar hiç fark etmiyor adamların sözleşmede veya internetteki detayli bilgi sayfalarında bazen küçük bazen normal puntolarla

"kullanım koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar. "

ibarelerini koyuyorlar. adamlar alışmışlar hani bir şarkı vardı ansızın gelebilirim diye :rolleyes: onun misali kullanıcıya bilgi vermeden tarifede değişiklik yapıyorlar ve fazladan fatura alıyorlar. benzer bir olay kamu 1200 de arkadaşıma geldi arkadaşın dediği gibi 500 dk 500dk bölmüşler. Bu durum için yasa çıkmadıktan sonra tüketici olarak sürekli bu halde olacağız veya sürekli tarife kontrolü yapacağız bunun başka kurtuluşu yok :warning:

ikinci diyeceğim kısım bu benim başıma şimdiye kadar defalarca geldi hizmet eksikliği veya hizmetin tam verilememesi adı altında yasal hakkınızı arayın. bir ara ttnet yerine başka bir firmaya başvuru yapacak oldum aradım şu numara şu bu diye (hangisi oldğuu hatırlamıyorum) adsl açılmadan baktım 4-5 gün geçti aktif değil kapatıyorum dedim açma bedeli istendi 15 dakika sakin konuştum illa ödeyeceksiniz dediler tabi o kadar süreden sonra sabırlı veya sinirsiz durmam imkansız öyle mi dedim evet dediler peki dedi yasanın şu ilkesi adı altında hizmet verilmeden istenen bu mebla için gerekli yasal işlemi başlatacağım ve ayrıca ses kayıt sisteminizden haksız kazanç adı altında maddi ve manevi tazminat davası açacağım dedim 17. dakikada tamam efendim iptal ediyoruz dediler.

Bunu tekrar yazma gereksiniminde bulunuyorum belli aralıklarla yazdım ama yazma nedenim malum hepimizde birer ikişer kredi kartı var ve yıllık aidat atı aldında 35-25-60 tl aralarında kullanım ücreti gönderiyorlar bu ücreti kimse ödemesin gerekirse kredi kartını kapatsın. ben şimdiye kadarki olaylarımı anlatayım.

finansbank:

ekstrama yansımış aradım herkesten alıyoruz dediler. bende sakin bir dil ile sokak/caddelerde stand açıp kart vereceğiz diye uğraşıp reklamlara para ödeyerek müşteri kazanacağız diye uğraşıyorsunuz aşağı yukarı şu kadar süredir kartınızı kullanıyorum herhangibir geçikme veya herhangibir yasal yol ile icra için bana gelmediniz düzenli bir müşteriyim ve şimdi kart ücreti ödüyorsunuz bilindiği gibi kart kullanım ücreti kullanmadan önce isteniyor. kartımın iptalini talep ediyorum ve yansıtılan ücretin geri ödenmesini aksi halde tüketici haklarına başvurumu yapacağım dedim kart ücreti iptal edildi.

hcbs:

geçen sene kartın yenisini gönderecekler müşteri hizmetlerine dedim üyelik isteyeceksiniz iptal edin göndermeyin ekrana baktı 4-5 senedir kullanıyorsunuz size yansımaz yansısa bile ararsınız ilgili arkadaş iptal eder etmezse kartı kapattırırsınız ücreti geri öderler bu sene baktım kart ücreti gelmiş aradım meclisten yasa çıktı şu bu sayıyor da sayıyor birden kızıp parladım deli etmeyin adamı yasa isterse 5000tl kart ücreti ödeyeceksiniz desin o beni bağlamaz dedim ve ekledim. yasada yer alan "verilen haklar geri alınamaz" ibaresi var benim için bu arkadaşınız böyle dedi sen böyle diyorsu dedim. 5 güne kart ücreti iptal

kart ücreti gelen arkadaşlarım lüften ödemeyin kart iptali veya otomatik ödeme talimatı ile kart ücreti almıyorlar. adamları işi müşteri kazanmak kayıp etmek değil şayet kartınzı kullanıyor iyi veya kötü düzenli ödüyorsanız arayıp itiraz edin sizlere önerim bu.

Türkiyede müşteri hizmetleri adı altında gerçekten müşteri hizmetleri için çalışan firma sayılı. Şayet operatör arkadaşlar uygun görürse formda sabit müşteri memnuniyeti üst düzey adı altında bir başlık açılması taraftarıyım. şimdiye kadar bir çok firma ile tartıştım gsm operatörlerinin tamamı donanım parça disbritörleri vs ama artık müşteri hizmetleri konusunda seçici olmaya başladım. çünkü hepimiz aşağı yukarı birşeyler alıyoruz ürün arızası hizmet eksikliği oldumu telefona sarıl derdini anlat kargo parası öde vs ile uğraşıp 3 kuruş aşağı olsun derken ürün arazasında o 3 kuruş az verdiğimiz mamül veya hizmet bizlere 5 kuruşa geliyor. hiç olmadı müşteri anlayışı hakim olan bir ürün alalım veya müşteri hizmetini iyi verdiği bir noktaya yönelelim ki sorunumuz kısa sürede çözüm bulsun.

Telekom şikayeti olan arkadaş için gerçekten üzücü bir durum. okuduğumda hiç şaşırmadım çünkü amac hizmet vermek değil amaç daha çok kazanç. ellerinden gelseler hizmet vermeden para kazancı yapacaklar. şu olayı artık anlamakta güçlük çekiyorum fillandiya halkına 1mbs neti ücretsiz dagıtıyor bizim ülke telefon faturası artı internet 36 tl ne kadar komik durumdayız. telekom hizmet vermek amacı güdüyor olsa fiber kablo çalışması yapardı. bu kadar aciz mi? benim düşüncemi sorarsanız tamamen kişisel düşüncem en son 5.5 milyon abonesi vardı hedef yılsonunda 6.5 milyondu Türkiyede 6milyon abone demek bunlar telefon da kullanacak kullan kullanma 10tl telefon faturası dersek 6 milyon abone 60 milyon tl sadece telefondan kazanacağız fibere geçersek telefon kullanma zorunluluğu ortadan kalkıyor. isteseler fiber kabloyu ülkemizin yüzde 70 ine yakını 1 veya 2 ayda döşeyebilirler ama yapmıyorlar. 1mbs az geliyor diye 2 ye geçtim 69 faturası var ama bana 2mbs gece 1 den sonra geliyor yazık yanii

Link to comment
Share on other sites

Kardeş durum benim olayla birebir....Elinde fatura konuşma detayını veren kağıt var,oradaki numaralardan şehirlerarası görüşmeleri işaretle ,özellikle sana şu firmayıda aramışsınız,bu şehir dışı olsada kampanyamıza dahil değil numaralarını yeme kardeşim...Kağııtta mutalaka şehirler arası görüşmelerinde mutalaka ev numaraları vardır.Onları göster.İnat ederlerse,bilgi edinme hakkını kullan...Şehir içi görüşme dökümlerini iste,birraz daha üstelemeye çalışırlarsa,tüketici formundan orada çalışanı şikayet edeceğinizi,bildirin...

Verecekleri dökümlerde sizde göreceksiniz ki,şehir içi görüşmeleriyle cep numaraları görüşmelerini ayrıca şehirler arası görüşmelerinizi o size vaad edilen 3000 dakikalık kısıma eklenmiş...Derhal paranızı isteyin,vermezlerse dökümlerinizi kaybetmeyin mahkemeye verin.

Link to comment
Share on other sites

Tam da bu konuyla alakalı bir mail geldi aynen aktarıyorum

1 KASIM 2009 GÜNÜ SABİT TELEFONLARI SUSTURUYORUZ.

BU DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANARAK BİZİ SOYANLARA EN AZINDAN BİR GÜN BİLE OLSA DUR DİYORUZ.

BU POSTAYI BÜTÜN TANDIKLARIMIZA GÖNDERELİM

UNUTMAMAMIZ İÇİN TEKRAR BİLE GÖNDEREBİLİRİZ.

TÜKETİCİ KORUMA DERNEKLERİNİN ÖNCÜLÜĞÜNDE 1 KASIMDA SABİT TELEFONLARLA GÖRÜŞME YAPMIYORUZ.

BİR GÜNLÜK BU PROTESTO TELEKOMA OLDUKÇA AĞIR BİR CEZA OLACAK.

BU POSTAYI BİR BAŞKA KİŞİYE GÖNDERMENİZ SADECE 2 DAKİKANIZI ALIR.

VE BU 2 DAKİKA BİZLERE ÇOK ŞEY KAZANDIRIR.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Bir ev telefonundan 3.90 YTL lik görüşme yapılıyor. Telefon faturasının TOPLAM tutarı 19.25 YTL oy oy oy bu ne. Bu ne biliyor musunuz? Kış uykusuna pardon kış uykusuna değil koyun uykusuna yatırıldığımızın aslında yattığımızın resmidir.

Sabit ücret: 10,43 Ytl.. bu rakam her konuşsanda konuşmasanda faturana yansıtılıyor...

Kdv matrahı : 14.54 bu ne anlam taşıyor vallahi billahi bilmiyorum.

Katma Değer Vergisi : 2.62 üsteki kdv ile alttaki sanki aynı biri diğerinin kısaltılmış hali. Neden ikisi de kısaltılmış olarak yazılmamış. Yada ikisi de uzun hali ile yazılmamış

Özel iletişim vergisi : 2.18

--------------------------------------------------------

Toplam uyuma Parası : 19.25

Aslında Telekom Panikte. Çünkü vatandaş uyanıyor. Sabit telefonlar birer birer iptal ediliyor. Bu nedenle reklâmlara başlamış Telekom. Ama yılda 2 milyar dolar kar yapıyormuş Telekom. ………………

Şimdi ünlü komedyen standalp uzmanı bu özelliğini halkı kandırmak için kullanıyor. CEM YILMAZ bu işten iyi para kazanmışa benziyor.

(YENİ NUMARASI 11811)

Kontrol ettik, 118 den bilinmeyen

bir numaranin ögrenilmesi icin en az 60 saniye gerekiyor. Yani 8

kontor. Baska bir deyisle eski parayla dörtmilyonücyüzyirmibin TL.

Bir numara ögrenmek için Lübnanli sirkete bu kadar para

ödüyorsunuz. Türk Telekom Soygunu 118 ve 133 e dikkat !..

Turkçede buna resmen soygun hatta dolandiricilik de nir. Özel Türk Telekom Servisleri Servis Numarasi ve kontur fiyatlarini okuyun da milletin nasil gizlice soyuldugunu gorun .

Bu numaralar 110, 112, 121, 122, 123, 124, 126, 154, 155, 156, 158' 'i ararsaniz ücretsiz 113, 153, 163, 166, 169, 174, 175, 176, 179, 180, 181' 'i ararsaniz 60 saniyede atacak bir kontur icin icin 72.000TL ..

185, 186, 187, 188, 189, 114, 117, 119, 130, 170, 171, 172, 173, 178, 182, 183, 184' 'u ararsaniz,15 saniye icin 288.000 TL.

Simdi SIKI durun !.. 118' 'i ararsaniz 8 saniyede bir atacak kontur icin tam 540,000 TL, v! e 133' ' u ararsaniz 3.6 saniyede atacak bir kontur icin 1.200.000 TL,

Dikkat ederseniz bilinmeyen numaralari aradiginizda dakikalarca

bekletirler. Sürekli olarak banttan ' hatlarimiz dolu bekleyin'

talimati verirler. Buna resmen dolandiricilik denir.. Turkiye''de

bilinmeyen numaralari sormanin bu kadar pahali oldugunu Kim

biliyor? Insanlarin bilgilenmek icin kullandiklari ve dunyanin her

yerinde bedava olan bu kamu yararina hatlarin fahis fiyatlarda

olmasi talimatini kim verdi?.Bu yazidan sonra hala bilinmeyen

numaralari aramak istiyorsaniz cebinize dikkat edin.

Siz hala 'ALO' diyebiliyor musunuz..? EKONOMIST dergisinde yayinlanan

bilgilere göre Ev Telefonlarini Kapatma Zamani geldi. Türk Telekom'un konusma ücreti/dakika 81.400 TL. oldu. GSM sirketlerinde bu rakam neredeyse benzer. 99.846 TL. Evden Cebi ariyorsaniz ödeyeceginiz 407.000 TL . Oysa GSM'den evi ararsaniz dakikasi 297.521 TL. Yeni patron getirdigi 'Milli Güvenlik riski' yaninda Türk Milletini de 'APTAL' yerine koyuyor anlasilan.

LUTFEN PROTESTO EDIN. BU MESAJI OLABILDIGINCE YAYARAK YENI FIYAT POLITIKASININ DA BILINMESINI SAGLAYIN...

Link to comment
Share on other sites

bu .... ler mahkemeden anlıyor. abi ayakta soyuyorlar bankalar kart parası türktelekom sabit ücret ıvır zıvır gsmler tüm allahlık :S harbi faturalıya güven yok alcan kontörlü zırt pırt oparatör değiştirip kampayalarından yaralancan baskas birsey yaramıyor.! vodofone biraz iyi gibi

evet :rolleyes: kontörlü her zaman iyidir. kampanya cıkınca hat alcan işin bitince atacan :warning:

Link to comment
Share on other sites

bir ülkenin iletişim ağını neyidüğü belirsiz bi ülkeye bırakırsan ben derimki bunlar daha iyi günlerimiz

sattılar soğana çevirdiler ülkede güvenilecek kurum kalmadı

bir savaş çıksa haberleşme ağı yabancıların elinde. yazıklar olsun.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...