Jump to content

Nedİr Bu Quest.net (network Marketİng)


prestige74

Recommended Posts

Arkadaşlar dün 3 yıldır görmediğim arkadaşımı görmek haspi hal etmek içim şirinevlere gittim.

Arkadaşın beni davet etme amacı yüzüme gözme hasret kalması değilmiş malesef :D) uzatmadan konuya gireyim

Arkadaş hiçbişey anlatmadan beni mekana ******ürdü birisi gelip başladı anlatmaya (anlattıkları şeyler diğer forumlarda fazlasıyla mevcut)

500 - 1500$ arası bi alışveriş yaparak sisteme dahil oluyorsun ve sende iki kişiyi kendini referans göstererek aynı şekilde sisteme sokuyorsun

en sevdiğin arkadaşlar oluyor bu kişiler zira sevdiklerinin kazanmasını ister insan :D bu iki kişiyi sağın ve solun olarak ayıracak olursak asğlı sollu 3 kişi (toplamda 6) sana 250$ getiriyor sonuçta senin altında sisteme dahil olan her 6 kişiden 250$ gelirin oluyor...

Burya kadar herşey mis

Sağ taraf ile sol taraf eşitliği sağlanamazsa paranı alamıyorsun bu da püf nokta yani sağındaki arkadaş sisteme 2 kişi soktu mu solundaki 20 de soksa sana gelen para 250$

Sisteme dahil olmanın maliyeti milimum 500$ lık alışveriş yapmak bu da 800 tl demek giren adam meteliğe kurşun atıyor bankadan kredi çekip tatil satınalıyor!

Uzatmayalım işin dini kısmını da anlatıyor arkadaşlar o kısma biraz vakıf olduğumdan soruyorum parası olmayan adamın tatil neyine? israfa girmez mi?

Aarkadaşını sisteme sokup onun katılımı sayesinde cebine para girecek etik mi :D

Günün birinde bu şirket batarsa sevip kazansınlar diye sisteme soktuklarına ne caevap verirsin?

Vergi bunun neresinde?

Türk ekonumisine ne gibi katkı sağlıyor?

NETWOK MARKETİG ci arkadaşlarım yorumlarınızı bekliyorum...

Link to comment
Share on other sites

-Benimde kısa bir Network Marketing maceram oldu :D Amway'e üye olmuştum ancak şuan aktif olarak çalışmıyorum, yaklaşık üç senedir sadece eşim evin temizlik malzemelerini sipariş veriyor. Amway'e üye oldum diye demiyorum ama bu tür şirketler içinde Amway'ın eline kimse su dökemez. Senin bu örnek verdiğin tam yontmaya yönelikmiş valla :D Gerçi ürünlerde ne var bilmiyorum ama dolarla iş yapmak pek akıl karı değil. Sistemde biraz karmaşık geldi bana. Titan zinciri kurulmuş sanki. Gerçi aslında bu tür şirketlerin tümünde yaklaşık bu sistem var ama koşullara bakarsak kariyer yapma ve işi kolay büyütebilme olanakları Amway'de var. Dünyada kendini kanıtlamış bir şirket ve ürünlerde çok kaliteli hemen satabiliyorsun. İlk siparişimi 3 günde satmıştım ben. Biraz üsütüne düşsem 3 yılda iyi bir gelirim olabilirdi ama koşullar uygun olmadı. Şuan 10 Bin Liraya yakın maaş alan tanıdıklarım var.

-İşin vergi boyutunu bende çözebilmiş değilim ama yasal kılıfını uydurabiliyorlar. Şirket, üyeleri adına vergileri ödüyormuş sanırsam. Yıllardır sistem işlediğine göre yasal sorun olmasa gerek.

-Dini boyutu ise yine bir şekilde uyduruluyor :D Amway konusunda bizde çok araştırdık, En sağlam kaynaklara başvurduk. İşi yaparken vatandaşı kandırmadıkça ticaret helaldir. İşin zincir şeklinde büyütülmesi ise sadece şirketin sana vereceği primde kıstas oluyor yani. Onun sırtından para kazanmış olmuyorsun!

-Birde konuya girişte bahsettiğin bir nokta var :D Çok hoşuma gitti :D İşin sosyal boyutuna gelirsek; Bu tür işler insanlara fazla fara vaad ettiği için en kısa sürede hemen sıcak para görmek istiyor insan. Onun için daha çok üye daha çok üye diye çırpınıp duruyor. İnsanlar artık misafirliğe gittiğinde hal hatır sormak yerine bulaşık deterjanından bahsediyor. Bir bakmışsın yıllardır aramayan arkadaşın seni arıyor :D Sosyal boyutu biraz rezalet yani :) :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...