Jump to content

Windows 7'de Olmayan Vista özellikleri


umutcnakn

Recommended Posts

Windows 7 geliyor ve Windows Vista devri geride kalıyor. İşte Vista'da hiç kimsenin eksikliğini hissetmeyeceği 5 özellik...

1 - UAC

Vista'nın User Account Control (UAC) özelliği bir güvenlik önlemi olarak geliştirilmişti. İşini "fazlasıyla" iyi yapan UAC, her kurulumda ekrana fırlayarak işlemi bölüyor, kullanıcıyı uyarıyordu. Birbiri ardına gelen bu uyarılardan sonra ekran kararmaları da yaşanıyordu.

Kullanıcıları en sıradan işlemler sırasında bile devamlı rahatsız eden UAC'den kurtulmak isteyen kullanıcılar, internet forumlarına koştu. Windows 7'nin güvenlik özellikleri Vista'daki gibi rahatsız edici olmayacak.

2 - Yavaşlık

Vista'nın grafikleri oldukça etkileyici; Aero arayüz ve çeşitli masaüstü araçlar oldukça şık bir görünüm sunuyor. Bununla birlikte minimum sistem ihtiyaçlarına sahip bir bilgisayarda Vista çok yavaş çalışıyor ve hiç de hoş bir deneyim değil. Bununla birlikte Vista güçlü sistemlerde çok iyi çalışıyor ve çok iyi görünüyor.

Ancak Windows 7, çok daha düşük sistem ihtiyaçlarıyla ve sadece biraz daha az süsle çok daha hızlı çalışacak. Özetle Windows 7, XP'ye çok daha yakın bir performans sunuyor, Windows Vista ise çok daha yavaş ve kullanıcılar bu yavaşlığı özlemeyecektir.

Kaynak:chip.com.tr

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...