Jump to content

Ddr Ram Cl Uyumsuzluğu Yardım!


istanbul82

Recommended Posts

Arkadaşlar elimde 2 adet ddr ram var birinin cl değeri 2.5 diğerinin 3 ramler sağlam memtest le test ettim ama cl değerleri farklı olduğu için uyumsuzluk yapyo ara sıra mavi ekrana atıyo tek tek çlaıştırdımmı no problem şimdi sorum ramleri uyumle cl ye değiştirmeden biostan veya anakarttan yapabilceğim bi ayar varmı doananımdan anlayan arkadaşların cvp bekliyorum..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Ben bugune kadar bioslarda her slot için ayrı ayrı RAS CAS ve CL zamanlarının ayarlandığını görmedim. Lakin overclock veya downclockla (RAM için) halledebilirsin gibime geliyor ve kuvvetle muhtemel yavaş olan ram çalışamayacağı kadar hızlı çalışması için zorlanıyor. O yüzden elindeki en yavaş RAM in RAS CAS zamanlarına gore anakarttan o değerleri sabitlersen muhtemelen sorunun kalmayacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Cl zamanları fark etmez zaten takdıgın ramlerin hangisi en dusuk cl ye sahipse onla calışacakdır. Overclock ve voltaj ayarlarını optimum yaparsan genelde sorun yaratmaz tabi ankartınada baglı biraz. Tabi bu ramler çift kanal kullanmayacaksın ffarklı renlere tak aynı renkli dımm modullerine takma çift kanalda herzaman aynı model ram kullanınız.

RAS CAS ve CL zamanlamalarını degistiremessin zaten onların farklı olması bir önemi yok senin önemli olan mhz lerin farklı olmasın frekans saglıyıcıların farklı ise işlemlerinde cakısma yapar bu yuzden pc calısmaz

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...