Jump to content

Saç Baş Yolduran Yazılımlar!


vistaarda

Recommended Posts

1.Realplayer

14400b4.jpg

Pek çok medya oynatıcı da olduğu gibi RealPlayer da birçok dosya formatını oynayabilmeye ve sistemlere en kolay şekilde kurulmaya fazlasıyla meraklı bir yazılımdır. Yazılımın sisteme yüklenmesiyle birlikte ise kullanıcıların kabus dolu günleri başlamış demektir. Sürekli yerli yersiz güncelleştirmeler, download'lar ve bunun gibi birçok etken RealPlayer'dan uzak durmak için fazlasıyla yeterli. RealPlayer yerine kullanabileceğiniz Real Alternative ise bu tür sıkıntılardan tamamen kurtulmanızı sağlayacak bir yazılım.

2.Quicktime

14dlnur.jpg

Mac'ler söz konusu olduğunda bir problemden söz edemeyiz ama PC'lerden bahsediyorsak Windows saatinin bulunduğu bölümde bulunan QuickTime simgesi, kullanıcıların sinirlerini bozmak için tek başına yeterli bir nedendir aslında. Eğer QuickTime'ın fonksiyonlarından faydalanmak istiyor, ancak yazılımın Q simgesini sürekli bu bölümde görmeye tahammül edemiyorsanız, o halde bu yazılımın bir diğer alternatifini denemenizde fayda var. İşte size QuickTime'ın yerini alacak iki araç...

Alternatif:QuickTime Alternative

Alternatif-2:K-Lite Mega Codec Pack

3.Adobe Reader

nmhxmc.jpg

Kompleks yapıdaki birçok formu destekleyen oldukça güçlü bir uygulama olan Adobe Reader, basitçe PDF tipi dosyaları açarken kendini fazlasıyla kasması kullanıcıların canını bir hayli sıkabiliyor. Bu nedenle en kolay ve pratik bir şekilde PDF dosyalarını görüntüleyebilmek için Foxit Reader, sizin için iyi bir alternatif olabilir.

Alternatif:Foxit Reader

4.iTunes

mkb11w.jpg

Hızlı ve stabil bir yazılım olması gereken Apple'ın favori yazılımı iTunes da bu listeye girmekten maalesef kurtulamıyor. Fazlasıyla kompleks bir yapıda olan ve yüklenmesinin uzunluğuna bağlı olarak kullanıcıların ekranlarına kilitlenmelerine neden olan iTunes, sistem kaynaklarını da fazlasıyla tüketmekten geri kalmıyor.

5:Sohbet yazılımı

eip6qf.jpg

Eğer birden fazla platformda kullanıcı hesabınız bulunuyorsa, her birini kullanmak için gereğinden çok zahmete giriyorsunuz demektir. Oysa Trillian gibi bir yazılım ile tüm bu sorunlardan bir çırpıda kurtulabilirsiniz; zira Trillian ile AIM, ICQ, MSN, Yahoo Messenger ve IRC gibi platformlardaki hesaplarınızı tek bir yerden kontrol edebilirsiniz.

Alternatif:Trillian

6.Google Toolbar

15heqs9.jpg

Eğer gerçekten bilgisayarınızda görmek istiyorsanız, Google Toolbar ile ilgili hiçbir sorun yok. Ancak bilindiği gibi Google Toolbar, kullanıcıların dikkatlerinden kaçtığı anlarda sisteme kurulur; zira bir programı sistemine kuran kullanıcı, son anda ekrana gelen Google Toolbar yükleme penceresine dikkat etmeyen kullanıcılar, bilmeden de olsa Google Toolbar'ı sistemlerine kurabiliyor. Kurtulmak için ise Denetim Masası'na ve ardından Program Ekle/Kaldır'a girmeniz gerekiyor. Firefox'ta da Araçlar altında Add-Ons(Eklentiler) bölümünden bu aracı kaldırabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...