Jump to content

Nasa Ay'ı Bombalamaya Başladı


youarechild

Recommended Posts

NASA tarihinde bir ilk yaşanıyor. Gökyüzündeki büyük patlama saat 14.00'te başladı. NASA Ay'ı bombalıyor

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), su bulma umuduyla Ay'ın güney kutbunu bugün erken saatlerde "bombalayacak."

"space.com" internet sitesinde yer alan habere göre, NASA'nın "Lunar Crater Observation and Sensing Satellite" (LCROSS) adı verilen uzay aracı, ikiye ayrılarak, birkaç dakika arayla Ay'a çarpacak.

NASA AY'I İŞTE BÖYLE BOMBALAYACAK

Uzay aracının ilk önce üst katı güney kutbundaki Cabeus kraterine çarparak, Ay'dan 15 km öteye enkaz ve toz bulutu çıkmasına yol açacak.

Ardından enkaz bulutunun üzerinde uçacak LCROSS'un geriye kalan parçası, bunları toplayıp analiz edecek ve saatte 8 bin km hızla Ay'a çarpmadan önce su izlerini araştıracak.

ÇARPIŞMA NASA TV'DEN CANLI YAYINLANACAK

Ayrıca dünya ve uzaydaki teleskoplar da çarpışma anını izleyecek.

Ay'da su olduğu daha önceki araştırmalarda belirlenmesine karşın, bu "bombardımanla" suyun keşfi burada kalıcı bir üs kurmak olasılığını artıracak.

Çarpışmanın Türkiye saatiyle 14.00 civarında olması bekleniyor. Çarpışma NASA TV'den canlı olarak yayınlanacak.NTV'DEN BİRKAÇ DAKİKA ÖNCE CANLI YAYINLANDI.

Link to comment
Share on other sites

Aya guentanamo gibi birşeyde kurarlarsa şaşmamak gerek,bugün su için füze atan yarın ne yapar.

Birde İran füzeleri 3000-4000 km menzili olduğu için yaptırım,bağırma vb. şeyler yapıyorlar ya,Amerika kendi füzesinin menzili Dünyayı 4 kez dolaşacak kadar güçlü olduğu ve bu gücüde bir bakıma uzayda füze atışına göstererek çifte standartı gösteriyor.

Zaten tepki yi yapan da ,yaptıranda o:

Not;burada İran'ı haklı çıkarmak değil ama bir tarafta yaptırım,diğer tarafda özgürlük.Nasıl bir çıkmaz dimi!

Link to comment
Share on other sites

Daha öncede bir kuyruklu yıldızı bombalamışlardı.Organizmaların uzaydan geldiği teorisine açıklık getirmek için o zaman kimsenin sesi çıkmamıştı.Aya gelince nolduki? Ki başka şekilde yapılamayacaksa bu sorunun cevabının verilebilmesi için yapılması gereken birşey.(Tabi altında yatan diğer ekstra nedenleri onaylamıyorum) Ayrıca bunu amerika yaptı gözüyle değil de bilim için yapıldı gözüyle bakarsanız daha olumlu bir bakış açınız olacaktır.E keşke ilim de irfan da biz önde olsaydıkta biz merak edip bombalasaydık.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...