Jump to content

Binlerce Hotmail Adresi Hacklendi


YAGMURADAM

Recommended Posts

Binlerce Hotmail adresi hacklendi

2ijqkip.jpg

Konu hakkında bilgiler:

Microsoft, bilgisayar korsanlarının e-posta servisi Hotmail'de (yeni adı ile Windows Live ) binlerce hesabın şifresini ele geçirmelerinden dolayı bu hesaplara erişimi kapattığını açıkladı.

Microsoft yetkilileri, "hack"lenen Windows Live Hotmail müşterilerinin şifrelerinin, "phishing" (Password" (Şifre) ve "Fishing" (Balık avlamak) sözcüklerinin birleşimi) yöntemiyle ele geçirildiğini belirtti.

Önlem olarak şifreleri açığa çıkan tüm hesaplara erişimi engellediklerini ve bu kullanıcılara hesaplarına yeniden sahip olabilmeleri için tüm olanakları sağladıklarını ifade eden Microsoft yöneticileri, sorunun hafta sonunda çoğu Avrupa'da binlerce Hotmail kullanıcısının hesaplarının bir internet sitesinde yer aldığı yolundaki haberler üzerine anlaşıldığını kaydettiler.

Microsoft, bilgisayar korsanlarının bu operasyonla Microsoft'un iç bilgilerine ulaşamadıklarını belirtirken, "phishing" yönteminin internet sektörünün bütününü kapsayan bir sorun olduğuna dikkati çekti.

Firma, bundan kaçınmak için internet kullanıcılarına bilinmeyen, istenmeyen ve güvenilmeyen uzantılardan gelen elektronik postaların açılmasında çok dikkatli olunması ve düzenli olarak güncellenen bir anti-virüs programı kurulmasının yanı sıra şifrelerin de 90 günde bir değiştirilmesi önerisinde bulundu.

Microsoft binlerce hotmail hesabının bilgisayar korsanları tarafından hacklendiğini açıklayarak hacklenen hesaplara erişimin engellendiğini açıkladı.

Hotmail müşterilerinin şifrelerinin "phishing" yöntemiyle ele geçirildiğini açıklayan şirket şifreleri açığa çıkan tüm hesaplara erişimi engellediklerini ve bu kullanıcılara hesaplarına yeniden sahip olabilmeleri için tüm olanakları sağladıklarını ifade etti. Durum Avrupa'da bir web sitesinde binlerce hotmail kullanıcısının bilgilerinin yer aldığı haberi üzerine açığa çıktı.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
4 senedir msn kullanıyorum 1 kere hacklenmiş değilim :) Şifrelerin güvenlik düzeyi yüksekin yükseki olunca :)

aynı şekilde bende.daha kimse hackleyemedi..keşke hack işleri o kadar kolay olsa :) ama yapan yapar yapamaz demiyorum kesinlikle ama sanıldığı kadar kolay değil sadece :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...