Jump to content

Binlerce Hotmail Kullanıcısının şifresi Kırıldı


muhtar

Recommended Posts

Avrupa'da hackerlar binlerce hotmail kullanıcısının şifresini kırdı. Olay, Microsoft tarafından da doğrulandı

Avrupa'da binlerce hotmail kullanıcısının şifrelerinin kırılması hotmail kullanıcılarında büyük tedirginliğe neden oldu. BBC'nin haberine göre 10 bin kişinin hesap bilgilerinden ulaşan bir liste çeşitli internet sitelerine gönderildi. Listede elektronik posta adresleri hotmail.com, msn.com ve live.com'la biten kullanıcıların mailleri bulunuyor. 

Microsoft şirketi yetkilileri de konuyla ilgili bir açıklama yaparak hacker saldırısını doğruladı ve olayı çözmek için soruşturma başlıttıkların belirtti. BBC'ye konuşan uluslararası internet güvenliği şirketi Sophos'un danışmanı Graham Cluley, internet sitelerine servis edilen listenin aslında çok daha uzun olan bir listenin kısa versiyonu olabileceğini söyledi. 10 bin kişilik listenin A ve B harfleriyle başlayan kullanıcı isimlerinden oluşması Cluley'nin bu tezini kuvvetlendiriyor. 

Cluley ayrıca kullanıcılara acilen mail şifrelerini değiştirmelerini önerdi. Cluley buna kullanıcıların farklı sitelerdeki şifrelerinin de dahil olduğunu belirtti. Zira dünya çapında e-mail kullanıcılarının yüzde 40'ı farklı sitelere giriş için e-mail şifrelerinin aynısını kullanıyor.

'Hack'li Hotmail hesabına erişim yok!  

SAN FRANCISCO -AA- İnternet devi Microsoft, bilgisayar korsanlarının elektronik mesajlaşma sistemi Hotmail'de binlerce hesabın şifresini ele geçirmelerinden dolayı bu hesaplara erişimi kapattığını açıkladı. 

Microsoft yetkilileri, "hack"lenen Windows Live Hotmail müşterilerinin şifrelerinin, "phishing" (Password" (Şifre) ve "Fishing" (Balık avlamak) sözcüklerinin birleşimi) yöntemiyle ele geçirildiğini belirtti. 

Önlem olarak şifreleri açığa çıkan tüm hesaplara erişimi engellediklerini ve bu kullanıcılara hesaplarına yeniden sahip olabilmeleri için tüm olanakları sağladıklarını ifade eden Microsoft yöneticileri, sorunun hafta sonunda çoğu Avrupa'da binlerce Hotmail kullanıcısının hesaplarının bir internet sitesinde yer aldığı yolundaki haberler üzerine anlaşıldığını kaydettiler. 

Microsoft, bilgisayar korsanlarının bu operasyonla Microsoft'un iç bilgilerine ulaşamadıklarını belirtirken, "phishing" yönteminin internet sektörünün bütününü kapsayan bir sorun olduğuna dikkati çekti. 

Firma, bundan kaçınmak için internet kullanıcılarına bilinmeyen, istenmeyen ve güvenilmeyen uzantılardan gelen elektronik postaların açılmasında çok dikkatli olunması ve düzenli olarak güncellenen bir anti-virüs programı kurulmasının yanı sıra şifrelerin de 90 günde bir değiştirilmesi ö nerisinde bulundu.

alıntı haberdir.

haberin kaynağı ve orjinal linki : http://www.netgazete.com/

Link to comment
Share on other sites

Iskorpitx microsoftun meksika sitesini hackledi diye birşey duymuştum.

Microsoftun kendine hayrı yok bize nasıl olacak diyorum :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...