Jump to content

Farmville'de Yasaklandı


Sirius

Recommended Posts

20091003011427_farmville.jpg

Bu sıralar çokça duymaya başladığımız internet yasaklarına bir yenisi daha eklendi. Yeni uygulama 1 Nisan şakası sayılacak cinsten.

FarmVille, Facebook’un en popüler oyunlarından biriydi. İnsanların sanal bahçelerinde, sanal ürünler yetiştirmesine yarayan oyun yasaklardan nasibini aldı. Bugün büyük bir heyecanla ürünlerini hasat etmek için uygulamaya giren kullanıcılar karşılarına çıkan yazıyla şok oldular. Tamamı reklamlar yüzünden okunamayan ekranda, oyunun 5651 sayılı yasa nedeniyle, mahkeme tarafından yasaklandığı yazıyor.

Hasata gelenler yasakla karşılaştı

Olayla ilgili resmi bir açıklama gelmese de internette dolaşan bir dedikodu, olayı Tarım örgütlerinin ya da Tarım Bakanlığı'nın yaptırdığı yönünde. Bu kurumların, 28 milyon kullanıcısı olan FarmVille'e erişimi engelletmelerinin nedeni ise, lisansız üretimi özendiriyor olması. Youtube, Myspace, Lastfm derken yasaklar sıradan oyunlara bile sıçramaya başladı. Şu anda 6 binin üzerinde siteye erşimi ülkemizden engellendi.

http://www.veteknoloji.com/facebook-ta-sok-farmville-yasaklandi-23026-.html[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Bence lisanssız üretimi özendiriyor diye kapatılmamıştır. Ona uydurulan bir kılıftır sadece. Oturmuştur bir grup bebe başından kalkmamıştır annesi babası ne lan bu diye şikayet etmiştir ondan kapatılmıştır :) Yazın güzel güzel oynarken bişi yoktuda okullar açılıncamı lisanssız üretimi özendirdi bu oyun. çok vakit alıyor baktılar önü arkası gelmiyor kapatalım dediler. İlerde Yoville hamburger oyunu vs vs hepsine yasak gelir :)) benim memur arkadaslarım bile farmvillede level kasıyor devlet ne yapsın :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...