Jump to content

Intel Ve Microsoft Arasındaki Uyuma Ne Olacak?


umutcnakn

Recommended Posts

Frost & Sullivan analizcilerine göre Microsoft bu anlayışı sürdürürse dünyada daha az sayıda PC satıcısı kalacak ve bunların Pazar payları büyüyecek. Yani pastayı daha az oyuncu paylaşacak, Pazar büyük firmalara kalacak.

Yine analizcilere göre Intel ve Microsoft geçmiş 30 yıl boyunca uyum içindeydiler. Yazılım güncellemelerini yeni donanım modelleri takip ediyordu. Bu iki şirket arasında bir anlaşma olduğu anlamına gelmiyor. Bununla birlikte işlemci ve işletim sistemi pazarlarındaki iki dev oyuncunun birbirinden büyük miktarda faydalandığı da bir gerçek.

Bu döngünün bozulmasının temel sebebi Vista'nın hassas dengeyi bozarak çok fazla sistem kaynağına ihtiyaç duyması oldu. Şimdi Windows 7 bu durumu telafi ediyor ve daha güçlü bir bilgisayar istemiyor, kullanıcıyı donanım masrafına sokmuyor. Elbette uzun vadede bu döngüye tekrar girilmesi ihtimali var. Bu ihtimalin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, çemberin sonsuza kadar bozulup bozulmadığı bir sonraki Windows'un sistem ihtiyaçlarına bakıldığında ortaya çıkacak.

Kaynak:Chip.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...