Jump to content

Hıçkırığın çaresine Alternatif Nobel


ooppss

Recommended Posts

Hıçkırığın çaresine alternatif nobel

Hıçkırığın çaresine alternatif nobel

İngiliz Telegraph gazetesi, garip bilimsel araştırmaları taçlandıran en tuhaf 10 ‘Ig Nobel’ ödüllü çalışmayı belirledi.

İngilizce ‘improbable’ (olanaksız) kelimesinden türetilen ödüller, insanların dikkatini bilim, tıp ve teknoloji alanlarına çekmeyi hedefliyor. Ödüllü ‘garip’ çalışmalar, prestijli bilim dergilerinde yayımlanıyor

- 2006 tıp dalında ödül alan çalışmaya göre, rektal masaj (rektum: kalın bağırsağın son kısmı) hıçkırığı kesiyor.

- 2005 sıvı dinamikler dalında ödül alan araştırmaya göre, penguenler dışkılarını 40 santimetre uzağa ‘fışkırtabiliyor’.

- 2004 yılı tıp alanı ödülünü kucaklayan bir çalışma da, radyolarda çalan country türü müziğin, intihar oranlarını artırdığını ortaya koyuyor.

- Veteriner Parazitoloji dergisinde yer alan 2008 biyoloji ödüllü çalışmaya göre, köpek pireleri kedi pirelerinden daha yükseğe sıçrıyor.

- 2008 yılı ekonomi dalında ödül alan araştırma, striptizcilerin yumurtlama dönemlerinde daha fazla bahşiş aldığını meydana çıkardı. Çalışma, Evrim ve İnsan Davranışı dergisinde yayımlandı.

- 2007 dilbilim ödüllü bir diğer çalışmaya göre, fareler Felemenkçe ve Japoncayı tersten dinlediklerinde iki dil arasındaki farkı ayırt edemiyor.

- 2008 kimya dalında ödül alan bir başka araştırmaya göreyse, inek gübresinden vanilya çeşnisi elde etmek mümkün.

- 2006 kuşbilim dalı galibi bir araştırma, ağaçkakanların neden baş ağrısı çekmediği konusuna açıklık getirdi. Buna göre, ağaçkakanların beyni, kafatasının iç kısmına daha bitişik olduğundan, darbe şiddeti azalıyor.

- 2006’da biyoloji alanında ödül alan bir araştırma da, sıtma sineklerinin Limburg peyniri ile insan ayağı kokusunu aynı oranda çekici bulduğunu ortaya çıkardı.

- Bir diğer çalışmaya göreyse ördekler hem eşcinsel hem ölü sevici olabiliyor. Çalışma, 2003’te ödül aldı.

kaynak:www.veteknoloji.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...