Jump to content

Hp Laptop [ Hp İnvent Giriş Sorunu ] ,driverlar


dreatmare

Recommended Posts

arkadaşlar.. format atmak üzere bi HP laptop aldım vista ultimate yüklü idi bendede vista home premium dvd si var. Laptopa format attım. format atmadan önce RECOVERY dosyasını unutmuştum. bilgisayara komple format attım. şuan recovery dosyasıda bulunmuyor bilgisayarda. c ve d yerel disk de yok. sanırım kurcalarken sildim onlarıda, bilgisayra format attığımda herşey düzgün çalışıyordu ama yerel disk C için 8 mb yer ayrılmış recovery dosyası C üzerine kurulmuş. Yerel disk D içinde 230 gb yer ayrılmış.. yani önceden yerel disk c iiçin 230 gb yer ayrılmıştı yerel disk d içinde 8 gb recovery ve driverlar kuruluydu . artık hiç biri yok . partiton magic programlarını felan denedim hiç bir gelişme yok . şuanki sorun ise bilgisayarı açma dğmesine basıyorum " HP INVENT " yazısı geliyor açılıştaki sonrasında ilerleme yok. bıosu açmak için vs f10 basıyorum bios optimized gibi yazılar yazıo başka da bişey olmuyor.. f11 e basıyorum recovery.... diye yazıyor . yani anlıyacağınız hiç bişey açılmıyor ne BIOS NE CD

bunlarda takıldığı yerdeki resimi... spa0566.jpg

Link to comment
Share on other sites

Disk Bölümleri otomotik değişebiliyor aynı sorun geçen başıma geldi. Bataryayı çıkarıp tekrar takmayı dene olmuyorsa cdden çalışan herhangi bir işletim sistemi ile açıp disk yönetiminden c olan recovery bölümünü d,e,f,.... herhangi birini yapıp yeniden işletim sistemi kurmayı dene. Eğer hiçbir şekilde açılmıyorsa boot ekranında kalıyorsa umarım yardımcı olabilecek biri çıkar bende öğrenmiş olurum. kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

bir forumda gördüm sorununa çare olur mu bilmem kardeş

arkadaslar sata destekli xp cd sini olusturdum.sonra cd yi takıp xp yukleme işlemine gectim,hdd yi gordu ve onyukleme islemine devam edebildim.format attıktan sonra dosyaları kopyalarken driver.cab,dvdplay,vs gibi dosyaları kopyalarken hata verdi.okuyamamıs.bende elimdeki baska xp cd sini o anda takıp tekrar devam ettirdim kaldıgı yerden.bulunamayan bikac dosya icinde aynı işlemi gercekliştirdim.kopyalama işlemi bitti simdi bilgisayarı yeniden baslatın dedi.
bende yeniden baslattım ama sorun burda patlak verdi.bilgisayarım hp dv7 1040et.kullananlar bilir acılırken hp invent yazısı geliyor ama orda donup kalıyo belki acılır diye bekledim ama nafile.xp cd sini tekrar takıp calıstırmayı denedim fakat yine aynı ekrana gelince donup kalıyo.

xp den vazgecip system recovery yapıp tekrar vista ya donmek istedim fakat bilgisayar acıldıgında f11 e basıyorum recovery yapabilmek icin ama yine aynı ekranda donup kalıyo.

sizce sorun nedir?ne bilgisayarı acabiliyorum ne tekrar xp kurabiliyorum ne de vistaya recovery yapabiliyorum.acayip cıkmazda kaldım.
bilgisayarım su anda kullanım dısı biri bi care yazarsa cok sevinirim.yoksa bana servisin yolları gozukcek gibi..

simdiden tesekkurler....[/CODE]

yukarda yazdıgım gibi bilgisyar hdd ye boot edemediği icin acılmıyodu.bende hdd yi soktum baska bi bilgisayarda xp kurmaya calıstım yine aynı hatayı verdi.yine olmayınca artık servise vermeye karar vermiştim bilgisayarı topladım bi kee daha acayım dedim..laptop hddyi boot etti ama isş,letim sistemi hatası verdi yine acılmadı.

tek care vistaya format cekip recovery i calıstırmaktı.ama icinde onemli dosyalarım vardı. bunun icinde direk cd den calısan ubuntu kullandım.pardus kullananlar bilirler....herneyse gelelim konuya.dosyalarımı kurtardım sonra c diskine format atıp baska bi vista kurdum suruculer olmadıgından tekrar keni orjinal vistamı recovery den yuklicektim.fakat recovery dvd de olmadıgı icin bilgisayarı kullanmalıydım...yine bi sorun daha recovery manager programı olmadıgından recovery calısmıyordu.buraya dikkat disk yonetiminden hddyi boot etmesi gereken yeri hp recovery bolumunu gosterdim.bilgisyarı kapayıp actım sonunda recovery bolumu calısır durumdaydı.recoveryi baslattım ama ilk yapısımda sistem kurtarma basarısız dedi.tekrardan yaptım yine basarısız dedi bu sefer tekrar yapmadım gelen uyarı penceresini kapadım.kendiliğinden kuruluma devam etti(neden devam ettiğini bende anlamadım)

sonucta bu sekilde bikac arkadısımında tavsiyesiyle bunları yaparak laptopumu kurtardım....basına gelen oolursa telasa kapılmasın sadece mantıklı dusunup ole hareket etsin mantıklı dusundukten sonra duzelmeyecek sorun yoktur diye dusunuyorum.....

tekrar herkese iyi aksamlar...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...