Jump to content

Windows 7 Yazma Yetkisi


Armanj

Recommended Posts

Windows 7 Ultimate kullanıyordum. Dün bir virüs yüzünden pc ye format attım tekrar win7 kurdum hersey gayet güzel hoş ama 180 gb lık bir arşiv klasörümde dosya değiştiremiyor silemiyor ve okumaktan baska hiçbirşey yapamıyorum. Bu klasor benim için cok önemli. XP den de girdim MiniXp ile totalcommanderden de baktım klasore yazma izni yok. Windows 7 de klasorun güvenlik seçeneklerine girdiğimde orda bir kaç bilinmeyen kullanıcı ve kısıtlı izinleri olduğunu goruyorum fakat müdahale ettirmiyor bu izinleri değiştirmemede. Hadi kurduğum cd den dir dedim bir kaç farklı cd ve versionla 7 kurdum gene halen bu klasor içindeki dosyaları değiştirme silme ekleme vs işlem yapamıyorum. Bu sorunun çözümü hakkında fikri olan arkadaş varsa cok sevinirim.

İyi çalışmalar.

Link to comment
Share on other sites

Windows 7'de bir sistem dosyasını silmek veya sistem dosyasının üzerine yazmak isterseniz, yönetici (administrator) düzeyinde olsanız da bunu gerçekleştiremezsiniz. Çünkü bu dosyalar TrustedInstaller servisinin kullanımındadır. Windows File Protection (WFP) ise dosyaların üzerine yazılmasını engellemektedir. Bunları aşmak için dosyaların kullanım yetkisini ve silme/değiştirme izinlerini almanız gerekir.

Komut penceresini yönetici düzeyinde açmak için Başlat menüsünün arama kutucuğuna cmd yazın ve Ctrl+Shift+Enter birleşimine basın.

Dosyanın kullanım yetkisini almak için takeown komutunu kullanın. Örneğin:

takeown /f C:\Windows\System32\en-US\winload.exe.mui

C:\Windows\System32\en-US\winload.exe.mui kısmı dosyanızın adresi ve uzantısıyla birlikte ismidir

Yetkiyi aldınız ancak hala dosyayı silme izniniz yok. Dosyanın tüm kontrol izinleri için cacls komutunu çalıştırın.

cacls C:\Windows\System32\en-US\winload.exe.mui /G pclabs:F

C:\Windows\System32\en-US\winload.exe.mui

kısmı dosyanızın adresi ve uzantısıyla birlikte ismidir

Komutta pclabs yazan yere kendi kullanıcı adınızı yazın.

Artık dosyayı silebiliyor olmalısınız. Hala silemiyorsanız bilgisayarı yeniden başlatıp güvenli kipte açın ve yeniden deneyin.

UYARI: Ne yaptığınızdan emin değilseniz kesinlikle sistem dosyalarını silmeye/değiştirmeye çalışmayın! Sistem kararlılığı bozulabileceği gibi sistemi tümden kaybetmenize de neden olabilir.

Sistem dosyalarında uygulandığı gibi kilitli dosyalara da uygulanabilir.Bir deneyin şansınızı.Saygılarımla

alıntı...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 ay sonra...

Güvenli kipte uygulayınca bu işlemler yapılabiliyor.Ancak ne güvenli kipte nede normal açılmış hali ile dosyayı silemiyorum.Tuhaf olan ise şu, Saviola kullnıcısı zaten admin yetkisi olan kullanıcı tüm izinleri tam denetim olarakda veriyorum oradada sorun yok.Ama dosyayı silmeye kalkınca Saviola size izin vermelidir diyor.Ne tuhaf iştir anlayamıyorum :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...