Jump to content

Windows 7 İnternet Cafeciler İçin Lisans Önerisi


rowsonz

Recommended Posts

Arkadaşlar Bir internet cafemiz var ve Win 7 lisanları almayı düşünüyoruz.

Bu yüzden bir araştırma yaparken bir teklif geldi ve teklifin piyasada iyi mi kötü mü olduğunu tam olarak bilmiyorum bu nedenle teklif hakkında yorumlarınız, bilgileriniz, yardımcı olabileceğiniz her türlü şeyde sizden yardım istiyorum.. Şimdiden teşekkürler..

GELEN TEKLİF BU:

------------>>>>

Merhaba Sayın İnternet Kafe Sahipleri,

Malumunuz üzere Microsoft temmuz ayında 3+ projesi adı altında Türkiye deki internet kafelerin lisanslarını tamamlamak üzere yeni bir proje başlatmıştır. Bu projenin kapsamı dünya da ilk kez uygulanan bir yöntem ve fiyat ile planlanmıştır. Bu kampanyanın tüm detaylarını birinci ağızdan ve doğru şekilde bilgilendirmek üzere bu e-posta sizlere ulaştırılmıştır. Çevrenizdeki dost kafelerinizi bilgilendirmeniz önemle rica olunur.

*

DEDEOĞLU BİLGİ İŞLEM EGE BÖLGESİ'NDE MICROSOFT FİRMASI TARAFINDAN YETKİLENDİRİLMİŞ TEK YEY ORTAĞI (LİSANS SATMA VE KURULUM YAPMA YETKSİNE SAHİP) FİRMADIR.

*

LİSANSLARINIZI BÖLGENİZDEKİ YEY ORTAKLARINDAN ALIN, KURULUMLARINIZ İÇİN BAŞKA FİRMALARLA MUHATAP OLMAYIN!!!!

3+ PLUS LİSANS KAMPANYASI NELERİ KAPSIYOR :

Windows 7 Ultimate işletim sistemi = Piyasa değeri 236 $ (+ KDV) bu fiyatları sitesinden incelemek için

http://www.microsoft.com/turkiye/haberler/win7.mspx buraya tıklayınız.

Office Live Plus (Pro) = Piyasa Değeri 345 $ (+ Kdv) lütfen şu linki ziyaret ediniz.

http://www.hepsiburada.com/microsoft-office-pro-2007-win32-tr-1-pk-dsp-ovv2-mlk-269-13755/productDetails.aspx?categoryid=139&productid=by9050

Bu iki ürünün toplam değeri 581 $ + KDV dir. Oysa bu proje ile bu iki ürüne sadece 100 $ (kdv dahil) sahip olabileceksiniz.

BU PROJE İLE KAZANACAĞINIZ DİĞER AYRICALIKLAR :

· Arzu edildiği takdirde Microsoft un diğer ürünleri olan XP veya Vista sürümlerini de kullanabilme hakkı. (yani Windows 7 yi beğenmeyen kafeler istedikleri zaman XP veya Vista yükleyebileceklerdir.)

· Ticari kullandırma hakkı (Yani daha evvel Türkiye de sağlanamayan bu sistem ile bilgisayarlarınızı dilediğiniz kadar kişiye kullandırma lisansı)

· Microsoft Office Ticari kullandırma hakkı.

· Lisans devir hakkı (Bu proje katılan tüm kafeciler bu lisansları istedikleri zaman diledikleri bir başka kafeye devir hakkı kazanacaklar. Bu daha önce hiçbir şekilde verilmemişti, dünyada ilk kez bu projede uygulanıyor.)

· Dilediğiniz kadar Pc değiştirme hakkınız olacak. (bundan önceki lisanslamalar hangi bilgisayara kurduysanız sadece o bilgisayarda çalışması gereken lisanslardı. Oysa bu kampanya ile alınan lisanslarda dilediğiniz zaman Pc lerinizi değiştirebileceksiniz. Bu sayede yıllar sonra pc lerini update ettiğiniz de lisans konusunda bir sıkıntı çekmeyeceksiniz.

· Tek bir lisans key ile lisanslayabilmek. (daha önce her bilgisayar için ayrı ayrı lisans alınması gerekirken, bu projede ki lisanslar sadece tek bir key den oluşmaktadır. Hiçbir şekilde pc lere veya pc kasalarına key yapıştırmak zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Bu kampanyada sadece faturanızı ve lisans sözleşmenizi saklamanız yeterli olacaktır.

Pazarlama Paketinin içeriğinde yeralan hediyeler ve promosyon malzemeleri ile farkınız ve kalitenizi ortaya koyun.

25- PC

Logolu Taş Plaket, Poster, Cep defteri, Tshirt

25-100 PC

Logolu Taş Plaket, Poster, Cep defteri, Tshirt, Monitor L-Kart

100+ PC

Logolu Taş Plaket, Poster, Cep defteri, Tshirt, Monitor L Kart, Karton Bardak, Dış Levha için Logo uygulaması

BU PROJE HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR :

· Daha önce aldığımız lisanslar ne olacak ?

Cevap: birkaç ay içinde Windows eski sürümleri tedavülden kalkacaktır zaten. Tıpkı şu an win98 lerin durumuna düşecektir. Bundan dolayı zaten cafelerimizin yeni işletim sistemi olan win7 ye ihtiyacı olacaktır. Bu kampanya kaçırıldığı takdirde de standart piyasa fiyatların ancak alınacaktır.

· Benim kafemde 65 pc var ve ben bu kadar pc nin parasını peşinen ödeyemem, ama bu kampanyadan faydalanmak istiyorum, buna bir çözüm bulunamaz mı?

Cevap: Önümüzdeki 10-15 gün içinde bankalar ile olan görüşmeler neticelenecek ve kredi kartlarına en uygun taksit seçenekleri ile bu kapmaya ya katılımlar desteklenecektir.

· Microsoft Office leri her pc ye kurabilecek miyim ?

Cevap: Elbette tüm pc lere ayrı ayrı kurulum yapabileceksiniz.

· Bu lisansları ghost sistemi ile kurabilecek miyiz ?

Cevap: Evet kurabileceksiniz, eskiden tek tek lisansları tanımlamak durumunda iken, artık bu lisans sisteminde tek bir aktivasyon kodu ile tüm pc lerinize kurabileceksiniz.

· Ben ilk başka 10 pc için alsam, sonra da diğer 15 pc ye alsam olmaz mı ?

Cevap: Bu durum pek mümkün olamayacaktır. Çünkü bu kampanya kasım ayının sonuna kadar geçerlidir. Kasım ayından sonra alacağınız alımlar standart piyasa fiyatlarından olacaktır. Bundan dolayı kafenizdeki tüm pc ler için bu kampanya ya girmenizi öneririz.

· Kafemde 30 pc var ben yakında 50 pc yapmayı planlıyorum. Şimdiden o pc lerede lisans alabilirmiyim ?

Cevap: Elbette alabilirsiniz, lisans adetinde bir kısıtlama yoktur, dilerseniz 100 adet te alabilirsiniz.

BU PROJEDEN NASIL FAYDALANABİLİRİM :

Bu projeden yaralanmak için internet kafe ruhsatına sahip olmanız yeterlidir. İstanbul da ve Ankara da olan internet kafeler için ek olarak İnternet Kafe Odasına kayıt zorunluluğu getirilmiştir. İstanbul ve Ankara dışındaki tüm kafeler direkt olarak bu ürünü hiçbir yere kayıt yaptırmadan YEY Çözüm Ortakları aracılığı ile alabilirler.

+3 I-CAFE PROJESİNDE LİSANSINIZI MICROSOFT YEY ORTAĞI OLAN DEDEOĞLU BİLGİ İŞLEM LTD. ŞTİ. DEN ALIN, SATIŞ VE KURULUM SONRASINDA EŞSİZ TEKNİK DESTEĞE TARAFIMIZDAN ULAŞIN!...

SİZDE BU FIRSATI KAÇIRMAYIN, BU FIRSAT BİR DAHA ELE GEÇMEYECEKTİR. HEMEN BU KAMPANYADAN YARARLANMAK İÇİN BİZİM İLE [email protected], [email protected] adresinden, 0232 2771013 nolu telefonlardan İRTİBATA GEÇİNİZ veya www.kafelisans.com adresindeki TALEP FORMU nu doldurarak başvurunuzu vakit kaybetmeden yapınız.

BİZE ULAŞIN KONU HAKKINDA TÜM DETAYLARI SİZE ANLATALIM.

SAYGILARIMIZLA,

Muzaffer ADALI

Makine Mühendisi

MCP

[email protected]

www.tamirji.com

Bu bir reklam olarak anlaşılmasın arkadaşlar, piyasayı araştırmaya çalışıyorum, çünkü microsoft çular bu yakınlarda internet cafeleri sık dolaşmaya başladılar..

Link to comment
Share on other sites

Adamlar fatura ve sözleşme veriyomuş sen nerdesin bilmiyorum ama İstanbul vb. yerlerden birindeysen adres

versinler atla git izmir e yada micorsoft müşteri hizmetlerini yada teknik destek hattını ara siz şu adlı firmaya

yetki vermişmisiniz gerçekten orjinal diyip kopya satanlardan olmadığını öğrenirsin ona göre alırsın benim aklıma

gelen bu

Link to comment
Share on other sites

microsoft 2010 da xp den desteğini kaldırıyor diye duydum, bu nedenle sorun çıkaracağını düşünüyorum, güzel bir kampanya var bu nedenle değerlendirilebilir diye düşündüm , ayrıca Win7 yi kendim şahsen kullanıyorum, çoğu oyunda sorun çıkarmıyor, sorun çıkaranlar uyumluluk modunda yönetici olarak ayarlandoğında çalışıyorlar, ayrıca win7 winxp ye göre daha basit bir arayüze sahip olduğunu düşünüyorum ..

lisans önerisiyle ilgili başka yorum yapabilecek arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilirler mi bu tarz kampanyalar hakkında bilgisi olanlar var mı?

Link to comment
Share on other sites

arkadaşım bana biraz ilginç geldi bu tamam lisanslar toplanır hediyeler verilir olurda olur ama neden tek firma bu izmirdeki firma istanbulda bilmem nerde bu kadar bilgi işlem firması varken tek firma bu lisans etiketi basmak kolay cd de öyle zaten crack işide kolay bence bunu birebir window müşteri hizmetleri ile görüş. bende alacam win 7 ama böyle bir kampanya yada böyle bir yetki ilk defa duyuyorum.

Link to comment
Share on other sites

bu kampanya tamamen gerçek bir kampanya istanbul ve ankara internetcafeciler odasının sitesinegirersen bilgi alabilirsin bende internet cafeciyim elimde xp lisansları var bu lisasnları almayacağım almayı düşünmüyorum okadar para verip aldık xpleri 3-4 yıl sonrada başka bir lisans çıkacak onu alın diye diretecekler yedirtmeyin paranızı amerikalılara gerekirse linux kuaracağım ubuntu kuracağım almayacağım o lisanları

Link to comment
Share on other sites

bende aslında linux kurmak isterim ancak oyunlar çok büyük problem,wine diyer bir program var ancak tam olarak bir çalışma standardı tutturamadım, ekran ve ses için linux sürücüleri olması gerekiyor yoksa sorun çıkartıyor, sanal makina programları %100 bilgisayar gibi çalışmıyor ki içine XP kurduğumda oyunları rahatlıkla çalıştırayım, linux platformu inş pardus la kullanımı daha yaygınlaşacak..

ancak internet cafenin sahibi ben değilim, ben yalnızca teknik işlerine bakıyorum, bizim xp lerimizin bir kısmı lisanslı tamamı değil, şimdi sahibine alma desem, kendisi bilgisayardan çok anlamıyor, 2-3 sene sonra bu win7 kampanyaları muhtemelen olmayacak, keşke o zaman alsaydık vs.. olacak.. linux kursam mesela pardus ya da ubuntu, başa çıkamaz kaldı ki, insanlar gerçekten masaüstündeki simgeler arasında messenger ı bile zor buluyorlar, zor olacak .. :)

veshasıl, win 7 ile önümüzde uzun bir süre olduğu gözüktüğünden böyle yapmayı düşünüyoruz..bu süre zarfından pardus un daha gelişmiş olacağını umuyorum..umut vaad ediyor çünkü birçok cihaz üreticisi artık standart olacak linux sürücülerinide ayrıca destekliyor ve oyunların & programların linux versiyonları yavaş yavaş çıkmaya başlıyor..

yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..oldukça yardımcı oldu..

Link to comment
Share on other sites

  • 7 ay sonra...

bu allahsız dedeoğlu bilgi işlemden almayın arkadaşlar. sakınn!! türkiye genelinde ne kadar kafeci varsa şikayet ediyor bu kan emiciler. gidin odalardan alın. mesela; ankara internet kafeciler odası olabilir.

Please register to see this content.

ayrıca: www.internetcafeciler.net ede bakarsınız birsürü anası ağlayan kafe sahibi görebilirsiniz. hepsinin sorumlusu bu dedeoğlu bilgiişlemdir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...