Jump to content

Disable Cpu Core Parking Utility 1.0.1.0


semsibey
 Share

Recommended Posts

  • Editor

Disable CPU Core Parking Utility 1.0.1.0

uc-1010-2.png

Anasayfa: https://coderbag.com/programming-c/disable-cpu-core-parking-utility

https://coderbag.com/product/unparkcpu/releasenotes/version/1.0.1.0

SİSTEM PERFORMANSI

Bir zamanlar, çoğu bilgisayar, temel amacı donanım olan, mutlak en iyi performansı sunmak olan masaüstü makinelerdi ve SpeedStep, Turbo Boost vb. gibi teknolojilere gerçek bir ihtiyaç yoktu.

Ancak modern dünyada, güç tüketimi bazen performans çıktısından daha yüksek bir önceliğe sahiptir. Teknolojideki önemli değişiklikler ve donanımdan beklentiler göz önüne alındığında, CPU'lar TurboBoost, SpeedStep, Hyper-Threading ve güç tüketimini ve ısıyı azaltmaya yardımcı olan bireysel çekirdek durumları gibi birçok yeni özellik kazandı. Bunların hepsi olumlu değişiklikler olsa da, bazen son kullanıcının gerektiğinde en yüksek performansı alamamasına neden olur (gecikmeli performans artışı). Bu, sistem durumu, kullanılabilirlik, CPU durumu, ısı ve daha pek çok tahmin edilmesi zor faktörden kaynaklanabilir. Bu uygulama, bu tür faktörlerin kontrol edilmesine yardımcı olmak ve mümkün olduğunda performansı düşürmenin etkisini azaltmak için yapılmıştır.

CPU ÇEKİRDEK PARK

CPU Core park etme, Windows Server 2008 R2'de tanıtılan bir özelliktir. İşlemci güç yönetimi (PPM) motoru ve zamanlayıcı, iş parçacıklarını çalıştırmak için kullanılabilen çekirdek sayısını dinamik olarak ayarlamak için birlikte çalışır. PPM motoru, programlanacak iş parçacıkları için minimum sayıda çekirdek seçer. Park edilmiş çekirdekler genellikle programlanmış herhangi bir iş parçacığına sahip değildir ve kesintileri, DPC'leri veya diğer kesin olarak ilişkili işleri işlemediklerinde çok düşük güç durumlarına düşerler. Kalan çekirdekler, iş yükünün geri kalanından sorumludur. Çekirdek park, daha düşük kullanım sırasında potansiyel olarak enerji verimliliğini artırabilir.

Windows'un çekirdek park etme yöntemiyle ilgili sorun, esneklik eksikliğidir, çünkü varsayılan olarak, makinenizde Çekirdek park dizinini ayarlamak için çok az seçenek sunulur.

Çekirdek park yerinin gerçekte nasıl çalıştığına ve bir dizin numarasının anlamına ilişkin bir örnek:

Diyelim ki toplam 6 çekirdeğe sahip bir CPU'muz var (mantıksal dahil) bu, CPU gücümüzün %100'ü olacak ve her bir çekirdeğin yaklaşık %17'sini temsil edeceği (100 / 6 = 16,6 ~17). Şimdi, örneğin, 6 çekirdeğin 4'ünün, yük ne olursa olsun işletim sistemi tarafından asla park edilmemesini istiyoruz. Bu durumda sayıyı %68 (17 * 4 = 68) olarak belirledik. Bu, işletim sistemine 6 çekirdeğin yalnızca 2'sini park edebileceğini söyleyecektir. Örneğin, sayıyı %100'e ayarlarsak, temel olarak işletim sistemine CPU çekirdeklerimizin HİÇBİRİNİN park edilemeyeceğini ve her zaman çalışması gerektiğini söyleriz. tam performansla (aşağıdaki resimlere bakın) ve tam tersi durumda, sayıyı %0'a veya buna yakın bir değere ayarlarsak, işletim sistemi herhangi bir sayıda çekirdeği park edebilecek ("Uygula" düğmesine basmayı unutmayın) Numarayı ayarlarken düğmesine basın). Umarım bu nasıl çalıştığını açıklamaya yardımcı olur.

Önkoşullar: Bu uygulama, makinenize .NET Framework 4.6.1'in yüklenmesini gerektirir. Henüz sahip değilseniz, Microsoft sitesinden indirebilirsiniz:
.NET Framework 4.6.1 Web Installer

En iyi sonuçları almak için lütfen Quick CPU bağlantıyı takip edin.

 

 Unpark CPU | 500 KB

https://coderbag.com/assets/downloads/disable-cpu-core-parking/Unpark-CPU-App.zip

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...