Jump to content

Avukatlardan Aziz Nesin Oyunu


mavikiz

Recommended Posts

Bursa Barosu Tiyatro Topluluğu "Tiyatro Advokato", Dünya İnsan Hakları Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Aziz Nesin'in "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Tayyare Kültür Merkezi'nde Bursa Valiliği İnsan Hakları Kurulu tarafından düzenlenen etkinlik, saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

tiyatro_b.jpg

"Tiyatro Advokato" üyelerinin avukatlık cübbelerini bir kenara bırakarak oyunculuğa soyunduğu "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" oyunuyla seyircinin beğenisini topladı.

İzzet Boğa'nın yönettiği, müziklerini Timur Selçuk'un yaptığı oyunda, Metin Öztosun, Gülnihal Akça, Alper Kocabaş, Gürkan Altun, İsmail Metin, Şerafettin İrmiş, İnci Kutgün, Kadriye Gökçadır, Murat Özdemir, İsmet Meker, Çetin Cambaz, Bedri Kır, Nezaket Sevinç, Nurhayat Altaca ve Egemen Pınar rol aldı.

Etkinlikte ayrıca, Bursa Valiliğince il çapında, "İnsan Hakları" konusunda lise ve dengi okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

"Şiir" kategorisinde Süleyman Dinçer, "Kompozisyon" kategorisinde Nur Pelin Ünal, "Resim" kategorisinde ise Ferda Bozkurt birinci oldu.

(TRT)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...