Jump to content

Micro Sd Hafıza Kartlarına U3 Desteği


siranusta

Recommended Posts

Flash disklerin u3 özelligi olanları var içerisine bir çok programı kurup istedigimiz gibi kullanabiliyoruz lakin flash diskler bile bana büyük gelmeye başladı.

Micro SD hafıza kartına bu özelligi kazandırabilirmiyim diye düşünüyordum Flash disklere u3 özelligi kazandıran programları denemeye başladım ve ilk denedigim programda hafıza kartına bu özelligi katabildim yada oluyormuş da benim haberim yokmuş.

Forumda konu hakkında arama yaptım ama sonuç elde edemeyince belki bu konuda bilgi edinmek isteyen olur diye buldugum konuyu burada paylaşmak istedim.Bu özelligi katan program Türkçe dil desteğine de sahip. aşağıda ki bilgiler bilgi edindigim sitelerden alıntıdır.

Nasıl yapacagınızı anlatan video aşağıda.

http://www.ogren.tv/dersler/Portable_Apps/Portable_Apps.html[/CODE]

Programı indirmek için de aşağıda ki link'i kullanabilirsiniz.

[CODE]http://downloads.sourceforge.net/project/portableapps/PortableApps.com%20Platform/PortableApps.com%20Platform%201.5.2/PortableApps.com_Platform_Setup_1.5.2.exe?use_mirror=garr[/CODE]

Portable programlar için ise bu link'i kullanabilirsiniz.

[CODE]http://portableapps.com/apps[/CODE]

Yeni nesil Flash diskler U3 diye adlandırılan bir özellik sayesinde portable (taşınabilir) programları üzerlerinden çalıştırabiliyor. Sizin yok diye üzülmeyin. Dersimizi izleyin.

Detay:

U3 özellikli bellekler yeni nesil depolama birimleri olarak adlandırılabilir. U3 özelliği olan bellekleri diğerlerinden ayıran tek özelliği makinenizden bağımsız programlar çalıştırabilmesi ve yabancı bir bilgisayarda bu programlarla yaptığınız işlemler sonucunda arkanızda herhangi bir iz bırakmamanız. Düşünün İnternet bankacılığı işlemlerinini yapmak için bankanızın web sitesine bağlanacaksınız ve

şifrelerinizi size yabancı olan bilgisayarın klavyesinden girmek durumunda kaldınız. Bu ve benzeri durumda flash belleğinize önceden kurduğunuz portable(taşınabilir) bir web tarayıcısından bankanızın web sitesine bağlanabilir, yine flash belleğinize kurduğunuz ekran klavyesini kullanarak olası keylogger programlarının kurbanı olmaktan kurtulabilirsiniz.

Ya da bir Web uzmanısınız ve onlarca web siteniz var. Bu sitelere ait FTP şifrelerinizi hep yanınızda taşımak istermiydiniz? Bu da mümkün. Flash belleğinize kuracağınız açık kaynak kodlu Portable Filezilla programı ile FTP erişimini her bilgisayardan ve iz bırakmadan gerçekleşirebilirsiniz. Örnekler arttırılabilir ancak siz bu işi nasıl yapacağımızı seyretmeye başlayın bence..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...