Jump to content

Windows 7 Klasik Menü Yazılımı


turank

Recommended Posts

tnctr i genelde yazılım veya işletim sistemi sorunlarımı çözmek için kullanırdım. en son windows 7 klasik menü araştırmamıda yine ilk burda yaptım ve gördüm ki tnctr win 7 kullanıcıları da aynı dertten muzdarip. bende sahip oldugum hafif ingilizce ile yabancı sitelerde turlamaya başladım ve ilgili yazılımı buldum. işlemleri adım adım anlatacagım ve işin sonunda kendi screen im deki gibi sizde klasik menuye sahip olabileceksiniz. :rofl:

Bu benim masaustu ve klasik menüm.

menumasaustu.jpg

Resimdede görüldüğü gibi yazılım mevcut win 7 başlat menusunun yanına yeni klasik menu eklemenize olanak veriyor. 2 menüye sahip oluyorsunuz yani. ama isterseniz farklı yazılımlarla win 7 in orjinal menüsünü kaldırabilir ve yalnızca klasik menüde kullanabilirsiniz.

İlk olarak şu linki bir indirin.

http://rapidshare.com/files/276875750/csmenu.v0.9.zip.html şifre falan yok :rofl:

programı rar dan çıkarın ve çalıştırın. çalıştırdıgınızda 2 adet kısayol dosyası oluştugunu göreceksiniz.

-CSMenu First Run

-Launch CSMenu

bunlardan 1. olan CSmenu first run ı çalıştırın. uygulama tamamlandıktan sonra bu kısayolu silin ve pc nizi yeniden baslatın. pc yeniden başladıgında "launch CSMenu" kısayolunu başlat satırına, mevcut baslat menusunun yanına sürükleyin. oraya tutturduktan sonra işlemimiz bitiyor. tıkladıgınızda klasik menu karsınızda :rofl:

ve mevcut baslat menusunu kaldırmak isteyenler için. ben gerek duymadım. ama "startkiller" adlı program bu işi yapıyor.

http://www.tordex.com/startkiller/ burda gerekli açıklama mevcut. türkçe larak şöyle diyor.

programı çalıştırdıgınızda ikon olarak sistem barına sanırım sağa saat yanına yerleşiyor ve baslat menusunu kayıp göstermeye yarıyor. istediginiz zaman programı sonlandırabilir ve baslat menusunu tekrar çalıştırabilirsiniz. ama startkiller ın çalıştıgı durumda yalnızca kurmuş oldugunuz klasik menüye sahip olacaksınız.isterseniz :)

haydi Hayırlı olsun.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

biri demiş virüs, biri sormuş nasıl yapılıyor ve 2 baslat menüsü meselesi.

Kasper ve avira herhangi bi virus uyarısı vermedi.

Nasıl yapıldıgını adım adım anlattım.Kendi yaptıgım sekilde işi yokuşa sürmeden.

2 baslat menüsü oldugu dogru ama orjinal olanı isterseniz kaldırabiliyorsunuz. ve istediğiniz zamanda geri yüklenebiliyor. ha ben 2 sinide tutuyorum. siz keyfinizce değiştirebilir orjinali saklayabilirsiniz.

Bence win 7 vistadan kat be kat gusel vede hızlı. sırf hızlı baslat yok die win 7 kullanmak istemeyenler bir denemeli. türkçe açıklamalı ilk uygulamayı tnctr de ben paylaştım.orjinal uygulama örneği ingilizce. umarım cok kişi faydalanır.

astden vürüsü var indirmeyin bu virüs kendini sonradan belli ediyor ıp adresini veriyor bilgisayarını hacklerler bakın ben hacker olduğum için bana bişe olmaz

ne kadar ciddi hackersın öle?

Link to comment
Share on other sites

Güzelmiş klasik başlat menüsü niye yok diyenlerin işine yarar
ya ben hızlı başlat bölümünü istiyorum ve nasıl yapılacak bilen varmı sırf hızlı başlat menüsü olmadığı için kaldırdım windows 7 yi bunu nasıl ekleyebiliriz bilen varmı

i10965_hzlbalat1.jpg

Şimdi ben size Hızlı Başlatı nasıl oluşturacağımızı göstermeye çalışacağım. Korkmayın hiç zor değil herkesin kolayca yapabileceği şekilde.Tabi bu sözüm acemilere ve benim gibi az bilenlere İleri düzey kullanan arkadaşlara bir sözüm yok.

Başlat Çubuğuna sağ klik yapıp Araç çubuklarına geliyoruz oradan da açılan pencereden Yeni Araç Çubuğu diyoruz.

i10966_hzlbalat2.jpg

Açılan pencerede Klasör yazan yerdeki yola %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch kopyalayıp yapıştırın ve Klasör seç deyin.

i10967_hzlbalat3.jpg

Hızlı Başlat'ın oluştuğunu göreceksiniz. İlk olarak sağ tarafta oluşuyor,

i10964_hzlbalat.jpg

siz bunu yine başlat çubuğuna sağ klik yapıp Görev Çubuğunu kilitle'nin işaretini kaldırararak,

i10969_hzlballcl.jpg

başlat Çubuğunu serbest bırakır ve Hızlı Başlat araç çubuğunun yanındaki çizgiye mausunuzu basılı tutarak sol tarafa başlata kadar çekerek herzamanki gibi alıştığınız yere bu araç çubuğunu alabilirsiniz.

i10968_hzlbalat5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...