Jump to content

MOTİF Halk Bilim Ödülleri Dağıtıldı


mavikiz

Recommended Posts

Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı'nca bu yıl 12'incisi düzenlenen "MOTİF Halk Bilim Ödülleri", törenle sahiplerine verildi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan Vakıf Başkanı Zeki Baykal, 18 yıldır Türkiye'nin dünya ülkeleri içerisinde eşi benzeri bulunmayan kültür zenginliğinin korunması, yaşatılması ve tanıtılmasının vakfın misyonunu oluşturduğunu söyledi.

Zeki Baykal'ın konuşmasının ardından, ödüller sahiplerine dağıtıldı.

Fatih Belediye Başkanlığı Büyük Ödül'e değer görülürken, TRT "Sınırlar Arasında" programı, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Tahtakuşlar Özel Etnografya Müzesi, Baksı Müzesi Halk Sanatları Araştırma Uygulama Merkezi, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, araştırmacı yazar Abuzer Akbıyık, Çağdaş Halk Dansları Derneği Başkanı Tanju Hastunç, halk müziği sanatçıları Erol Parlak, Gülcan Kaya, halkoyunu eğitmeni Turan Polat, Güllüoğlu Baklavacılık firması sahibi Nadir Güllü'nün de aralarında bulunduğu kurum ve kişilere ödülleri verildi.

Gecede, aralarında TBMM Geleneksel Türk El Sanatları Komisyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Milliyet ve Türkiye gazeteleri, Samanyolu TV, TV 8, TGRT Radyo ve Mustafa Özkan Özbey'in de bulunduğu kişi ve kuruluşlara da "Motif Özel Ödülleri" sunuldu.

Törende daha sonra derneğin ekipleri tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

(TRT)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...