Jump to content

Ekran Kartı + İşlemci + Reset Atma Sorunu !


levendoğlu

Recommended Posts

Selamunaleyküm Arkadaşlar;

İnternetimi yeni taktırdım ve arkadaşlarımında isteğile online oyuna başladım.Oyun ismi vermek yasak mı bilmiyorum ama oyun tamamen TÜRK yapımı olduğu için sorun teşgil edeceğini zannetmiyorum.İstanbul Kıyamet Vakti oynuyorum ve bu oyun her kasa tarafından desteklenmiyor.Şimdi yeni kasaları destekler büyük ihtimal ama bizim vefakar bilgisayar eski olduğundan zor zorunda destekliyodu ve çok kasıyodu.Bende bilgisayara takviye bi şeyler yaptıriyim dedim.Ekran Kartı ve Ram aldım.

Eskiden bilgisayarımda 1 gb ram [256 mb +256 mb +512 mb ]+128 mb Nvidia ekran kartı takılıydı.Ekran kartında fan bile yoktu o derece eski idi :) Ama bu özelliklerine göre kasması normaldi yoğun yerlerde kasıyodu anlıycağınız.Sonra bilgisayarcıya gittim ve 1 gb ram + axle 5500 Agp 265 bm 128 bit ekran kartı aldım ve taktırdım...

Bilgisayarcıya gitmeden önce fanı filan temizliyim cihazlar takılınca sorun olmasın tam performans alayım dedim.İşte cahillik işlemci üzerindeki fanı çıkarttım :) öyle daha iyi temzleyeceğimi zannettim ve güzelde temizledim geri hepsini kasaya taktım.Sonra kasam açılmadı bilgisayarcıya geri ******ürdüm.O da kendisinde termal macun olmadığını kimsede de bulamayacağımı [eski işlemcilerle geliyomuş] dedi ve orada bi işlemci fanının arkasında yapışık olan termal macunu benim işlenmcinin üzerine kazıdı.Sonra öyle taktı ve bi de kasama fan taktırdı.Kasa 4-5 gün çalıştı.Sonra kasa oyunun belli bölgelerinde [yoğun olan yerlerinde] 1 kez reset atıyo ve reset atmadan önceki halinden daha kötü bi performans gösteriyor.

Bilgisayarımda bios pili olmadığından açılırken F2 onaylaması istiyor.Onda problem olmaz dediler [saat ve tarih için gerekliymiş].1 sene önce oyunda hiç bi sorunum yoktu sonra ekranda kalite çok düşmüştü ve bilgisayar donmuştu sonra reset attım yeniden oyuna girmiştim.O günden beri oyuna ilk girdiğinde bilgisayar 1 kez donuyo reset atıyorum yeniden oyuna giriyorum...

Yeni ekran kartını taktım ve sürücüsünü yükledim.Sağ alt tarafta nvdia simgesinde sağa tıklıyorum ekran bi kez kararıyo nvidia.jpg+ video kliplerin üzerine sağa tıklayıncada aynı şey oluyo yani ekran bi kes gidip geliyor.

Şimdi oyun kasmasın die windows clasik temayı + 32 bitten 16 bite düşürdüm kaliteyi anlıycağınız en berbat özelliklerine aldım pc'yi ama hala kasıyo ! ! !

Sizce ne yapmalıyım bu bilgisayara ailem artık bunu böyle idare et diyolar diz üstü alcaz diyolar öss'yi kazanırsam.Ama masa üstü bilgisayarında oyun güzel oluyor.Bu bilgisayarımında güzel çalışır hale gelmesini istiyorum.

herkesten özür diliyorum biras uzun oldu yazım ama anlatcak o kadar fazla sorun var ki bu sorunu yaşayan birisi olarak bi nevi içimi döktüm :)

bu da benim kasa'dan bi görünüm teknik olarak pc'den anlamıyorum sizce fotoğraflardan anladığınızca nasıL bi bilgisayar :)

14022009368.jpg

Link to comment
Share on other sites

Paşam Sorun İşlemcinde Olsa 1 Kereye Mahsus Olarak Yapmaz Bu Sorunu Her Oyuna Girişte Reset Atar.. Axle Ekran Kartlarıyla Çok Uraştım Sanırım Ucuz Olsun Diye Onu Aldın Fakat Onlarda Fazla Problem Yapmaz :).. Sende Zaten 1 GB Ram Takılıydı 1 GB Daha Ram Almışsın Sorunun Büyük İhtimal Ramden Kaynaklanıyor.. Kasanın Fotoğrafı Var Yukarıda Orda 3 Tane Ram Olan Yerdeki Ramlerin Hepsini Çıkar Sonra Bilgisayarcıdan Aldığın 1 GB Rami Tak Bilgisayarı Çalıştır.. Sorun Yoksa Elinde Kalan 3 Ramden (1x512, 2x256) 1 Tane 512 Tak 1 GB Ram'in Yanına Öyle Çalıştır Yani Amacımız Sorunlu Rami Bulmak Performansın Düştüğünü Gördüğünde O Rami Çıkart Sağlamlarla Kullanmaya Devam Et...

Link to comment
Share on other sites

üstad şimdi kafamda şöyle bi şey var!acaba şu bilgisayarcının yaptığı kendi işlemci fanının üzerinde olan termal macunu kazıyıp benimkinin üzerine dökmesi sorun yaratıyo olabilir mi ? yeni termal macun alim mi 15 ytl diyolar bilmiyorum tam fiyatını! ! ! kasa fotoğrafında kasam iyimi yha bi şey bilmediğimden kafanı çok ağrıtıyorum :)

Link to comment
Share on other sites

Paşam Hergün Elimden Birsürü Bilgisayar Geçiyor.. Termal Macun İşlemciyle İşlemci Fanının Arasındaki Isı Alışverişini Kolaylaştıran Bir Maddedir.. Ama O Olmasa Bilgisayar Çalışmaz Diye Bir Kaide Yoktur.. Ben Şahsen İşlemci Fanı Deiştiririm Bende Elimde Yok Malesef O Macundan Öylece Takıp Yollarım Geri... Şu Zamana Kadarda Macun Sürmediğimden Geri Gelen PC Görmedim.. ÖSS'den Sonra Laptop Alıcaksın Zaten Macunla Uraşma.. Dediğim Gibi Ramleri Sök Sadece 1 GB'yi Tak Sonucu Buraya Yaz..

Link to comment
Share on other sites

eyw büyüksün :):):) peki bu ekran gitmesi neden kaynaklanıyor ... [işine karışmak gibi olmasın ama işlemci eski ya o yüzden macun gerekebilir dedi arkadaş yeni işlemcilerde gerekmiyomuş yenilerin üzerinde takılıymış zaten] + ya senle msnden görüşsek çok güzel olcak tam benim sorunlarımı cevaplıycak kişisin sana sorcak o kadar teknik sorum var ki :):good: msn yazmak serberst mi forumda ...

Link to comment
Share on other sites

Ekran Gitmesi Ekrankartı Driverından Kaynaklanıyor.. Nvidia Son Sürüm Kontrol Panelinde Böyle Bir Problem Var.. MSN Adresini Özel Mesaj Olarak Atabilirsin.. İşlemcin P4 Olmadığı Sürece Kullanmayabilirsin..

Link to comment
Share on other sites

üstad bu gün format çekcem termal macun almıycam nahlet olsun ne kadar idare ederse etsin bozulursada parçalarım kasayı ne yapim :D ben ekran karıtını aldığımda kendi kasasında kurdu.Ben eve geldim pc ye bi format attım.Ondan sonra zaten ekran gidip geliyo nvidia simgesine filan tıklayınca..üstad bu gün baktım nvidia'dan benim monitörün desteklemediği çözünürlükler var [adamın kendi iş yerindeki kasasındaki çözünürlükle aynı] formattan sonrada silinmedi.Sen yeni sürüm dedin en son sürümü indirdim yükledim.Yine aynı değişen sadece dil oldu Türkçe'den İngilizce'ye geçti. Ram olayına daha girmedim inş bu gün deniycem

prnt.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ekran Kartın Destekliyodur Fakat Monitörün Desteklemiyodur :D.. Ben O Ekranın Kararıp Sonra Geri Gelmesi Yeni Sürüm Nvidiadan Kaynaklanıyor Dedim Yeni Sürüm Yükle Demedimki ;).. Ram Olayını Bi Denesen İçim Rahatlıcak..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...