Jump to content

Mac Os X Snow Leopard’ın ön Satışı Başladı


taccoist

Recommended Posts

Apple'ın 2008 Haziran'ında geliştirmecilere tanıttığı ve son versiyonun bu sene 15.si yapılan WWDC'de tanıtılan Leopard'ın abisi Snow Leopard'ın ön siparişleri dünyaca ünlü alışveriş sitesi Amazon.com'dan alınmaya başladı.Windows'lardaki gibi birden çok sürüme sahip olmayan OS X ailesinin kar leoparının son kullanıcı fiyatları şöyle;

Leopard kullanıcılarının alabileceği Mac OS X Snow Leopard: 29 Dolar (5 bilgisayara kadar aile paketi 49 dolar)

Tiger ve daha önceki OS kullanıcılarının alacağı Mac Box Set: 169 Dolar (5 bilgisayara kadar aile paketi 229 dolar)

8 Haziran 2009'dan sonra Leopard yüklü herhangi bir Mac bilgisayarı alan kullanıcılar da 10 dolar karşılığında sistemlerini Mac OS X Snow Leopard'a güncelleyebilecekler.

Eylül ayı içersinde kullanıcılarla buluşmaya hazırlanan Mac OS X Snow Leopard,hızıyla ve güvenliği ile ön plana çıkıyor.İçersindeki temel uygulamalarla birlikte tam 64Bit desteği sunmaya hazırlanan yeni sistem 32Bit'lik sistemlere göre hem daha güvenli hemde 4Gigabyte'lık bellek limitinide 16 exabyte yani 16 Milyar Gigabyte'a çıkartıyor.Mac OS X 10.6 içersinde bulundurduğu ve Apple tarafından geliştirilen Grand Central Dispatch (ismini New York'un ünlü tren garı Grand Central Terminal'den alıyor) teknolojisi ile kullanıcıların ve geliştiricilerin çok çekirdekli işlemcilerden tam verim almasını sağlarken yine Apple tarafından geliştirilen OpenCL (Open Computer Language) sayesinde de geliştiricelere herhangi bir uygulamada GPU'ların bütünü gücü kullanma imkanı tanıyor.

Windows 7'nin Vista'nın makyajlanmış hali ve eski teknoloji olduğunu söyleyen Bertrand Serlet'in eseri olan Mac OS X Snow Leopard'ın Mac satışlarını arttırıp attırmayacağını ise zaman gösterecek.

_-_taccoist_-_

Link to comment
Share on other sites

eklemek gerek ayrıca bu sistem ''win7 katili'' olarakta nitelendiriliyor. Bu sistem kendinden antivirüslü olmasıylada dikkat çekmekte.

seang1453

windows un bir önceki sürümü vistada defender diye bir şey eklenmemişmiydi sisteme ..

Link to comment
Share on other sites

eklemek gerek ayrıca bu sistem ''win7 katili'' olarakta nitelendiriliyor. Bu sistem kendinden antivirüslü olmasıylada dikkat çekmekte.

seang1453

ne zamandan beri orijinal mac os lar PC lere kurulmaya başlandı?

(iatkos ve benzeri modifiyeler hariç)

Link to comment
Share on other sites

mac os x tiger dan sonra intel işlemcilere kurulabiliyorlardı daha sora hack le filan ve leopard la beraber itel ve amd ye kurulma imkanı saglanmıs gunuzmuzdeki mac os x ler artık normal pclere zorda olsa kurulabiliyor

Link to comment
Share on other sites

www.uphuck.com mac os kurmak isteyenler buradan faydalanabilir ayrıca torrentlerde iATKOS sürümlerini bulabilirsiniz.en fazla1 gün kullanırsınız.alışmız artık windowsa damarlarımıza işlemiş.en azından benim gibi görmüş denemiş olursunuz

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...