Jump to content

Bios Güncellemesi Yanlış Oldu Pc Açılmıyor


vanthoff

Recommended Posts

Arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar...

Biostar 780g anakartımın biosunu güncelledikten sonra bilgisayarım açılmadı. Biostarın kendi sayfasından 780g modelini seçtim gelen programla online update seçeneğini seçtim ve işlem bittikten sonra bilgisayarım açılmadı.

Bilgisayarın hdd ışığı yanıyor hiçbir ses ve görüntü yok, yüklediğim bios yanlışmış :)

- Biosu resetlersem sorun ortadan kalkarmı (sanmıyorum ama inşallah)

- Serviste bir makine aracılığı ile bios yüklendiğini biliyorum ama bu bana kaç paraya patlar ?

Link to comment
Share on other sites

Kardeş başıma geldi yakınlarda.Çok uğraştım ama nafile.Bana mantıklı gelen tek yol flopy den bios yükleme ama nende oda kurtarmadı.İstersen bi dene nasıl yapılacağı forumda var.Geçmiş olsun sanırım 40 tl istiyolar...

Link to comment
Share on other sites

bios chipin çıkartılıp ozel bi alette tekrar yazılcak elle ist daysan mecidiyekoyde bir sürü yapan yer var anakart tamiri yazan yerlerin çoğu yapıyo.....+ bios default oluyo boarddaki onboard ekran kartı varsa o aktif olabiliyo acemi kullanıcılar hiç açılmıyoo diyo genelde monutoru onboard kart varsa ona tak.....

Link to comment
Share on other sites

Bios aynı anakart olan başka bir bilgisayara takılıp tekrar yazılabiliyomuş böyle bir işlem yapan gören var mı?

Sabah biosu floppyden yazmayı deneyeceğim, biosu resetleyip tekrar deneyeceğim olmazsa servis yolu göründü demektir.

Yarın ne olup bittiğini yazarım.

Saygılar...

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar biostarın web sayfasında kendi anakartımı incelerken dikkatimi çekti

"BIO-Flasher

Effortlessly update BIOS from a USB flash disk before entering your OS.

BIO-FLASHER is a convenient BIOS update tool. Just launch this tool and put the BIOS on USB Pen Driver before entering the OS. You can update your BIOS only in a few clicks without preparing an additional floppy diskette or other complicated flash utility.

BIO-ReLife

BIO-ReLife Technology let you to resume crushed BIOS data from a USB flash Pen Driver that put the new BIOS file. This considerate BIOS utility can restore your system and far from the BIOS Crush situation. "

Link to comment
Share on other sites

BIOS'un uzerınde ne yazıldıgından cok anakartın ne oldugu onemlı.. Hatta elınızde aynı anakarttan bır tane daha varsa cok sanslısınız.. Bu durumda ızlemenız gereken yol,

1. Saglam anakarta sahıp makınayı acın, ankartla bırlıkte verılen BIOS gunceleme programı ıle saglam BIOS'un bır yedegını alın..

2. Makınayı kapatmadan saglam BIOS'u cıkartın yerıne bozuk olanı takın.. (Not: Bu ıslem bı parca tehlıkelı, yapabılecegınıze ınanmıyorsanız kendınızı tehlıkeye atmayın gıdın ankartı yetkılı servısıne bırakın)

3. Onceden yedeklemıs oldugunuz BIOS yazılımını bukez yıne aynı programla bozuk BIOS'a aktarın..

Ayrıntılara gıremıyorum cunku anakartın yada BIOS yazılımının hangı tur oldugu bılmıyorum.. (Ornegın, AWARD yada AMI gıbı).. Ancak yınede butur programların genelde bırbırıne benzedıgını ve anakartla bırlıkte verılen surucu dısklerınde bulunabılecegını soyleyebılırım.. Bırde aynı anakartan bulamama gıbı bı durumunda yıne su adımlar ızlenebılır,

1. Anakartın sıtesınden anakartın modelıne uygun BIOS yazılımı ındırılır.. (Anakartın Modelı+BIOS+update seklınde ararsanız rahatlıkla bulabılırsınız)

2. Benzer turdekı bır baska anakart bulunur ve yukardakı adımlardan hareketle ındırdıgınız bu yazılım yıne BIOS'a aktarılır..

Ancak benzer turde anakart bulabılmekte bı baska sorun.. Genelde BIOS yazılımları AWARD ve AMI olarak ayrılır ve ornegın bozuk BIOS'unuz AWARD kullanıyorsa yıne AWARD kullanan bır baska anakart ıle aktarım sansı vardır.. Benzer sekılde anakartların hemen hemen aynı ozellıklerı desteklemelerıde sansınızı arttırır.. Yınede en ıyısı anakartı yetkılı servısıne teslım etmek sanırım..

Not: Cernobıl donemınde bu ıslemlerı cok defa yapmıstım.. Sadece bı keresınde acık makınenın BIOS'unu degıstırmeye calısırken elımdekı tornavıdayı kacırdım ve saglam ankartıda yaktım.. Bu yuzden dıkkatlı olun..

kelimesi kelimesine Alıntı olsada bu yöntemle iki arkadaşım biosu kurtarmıştı

Link to comment
Share on other sites

Bios güncellemelerinden sonra biosun ayarları elbette değişecektir.

Bios ayarlarınızı varyasılan değerlere yüyklemeyi deneyin eğer bios'a ulaşamıyorsanız. Anakartınızda bulunan bios pilini çıkartarak ayarların standart değerlere dönmesini sağlayın. Sizin benzer sorununuzu aktivasyon için bios modlayan arkadaşlarda yaşamaktaydı.

Umarım işe yarayacaktır.

Link to comment
Share on other sites

1- Modele baktim arkadasim senin biosun anakart üzerinde entegre halde bulunuyor bu nedenle baska anakart ile biosun yeniden yazilmasi sözkonusu olamaz..

2- Bios yazan araclar EEPROM yazicilar icin önemli olan biosun anakart üzerinden sökülebilmesidir bu nedenle buda olanaksiz.

3- Biosunun yeniden yüklenmesi bir bu is icin üreticinin ayarladigi bir port araciligiyla yapilacakti. Prensipte anakart bir ara birim ile bios yazmaya uygun baska bir bilgisayara baglanir, gecreli port ile iletisimi saglanir ve yazma islmei yapilir...

4- Sorun suki bios yukleme sirasinda sen herseyi dogu bile yapmis olsan en kucuk veri depolama hatasi bile anakartini calismaz hale getirmeye yeterlidir.

Sonuc: Yetkili servise basvurunuz sizin yapabileceginiz bisey malesef yok

Link to comment
Share on other sites

Anakartının cd sini takıp uraş biraz .Madem bios güncelleme yaptın da anakart ı görmüyor açmıyor windowsu anakart sürücüsünü de güncelle .

Sabırrr Sabırrr.... Tabi Canımm Adamın Anakartı çalışmıyor CD ROm'u Çalışcak Onu Bırak Bide CD'den Boot Etcek.. Kardeş Valla Dünden Beri Saçma Sapan Yorumlarla Dolduruyosun Donanım Bölümünü Post Kasmayı Bırak :download1: .. (Yetkililer Uyarı Filan Verin Şuan İnceleyin Yorumlarını Açtığı Konuları..)

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar anakartımın üzerinden cmos jumper'ı söküp pc yi çalıştırdım sonra jumperı yerine takıp tekrar çalıştırdım şu an bios sürümüm son yüklediğim sürüm ve problemsiz çalışıyor.

Bios update promlemsiz bitmiş fakat cmosu resetleyemediği için takıldığı kanaatindeyim.

Problemsiz demişken realtek dahili ses kartım artık çalışmıyor bios ayarlarındada gitmiş :yahoo:

Neyse ki bu dertten kurtuldum.

Yardımcı olmaya çalışan herkeze teşekkürler.

@umutcnakn : konuyu okumadanmı cevap yazdın :crazy:

Link to comment
Share on other sites

Sorun ortadan kalkmış ne mutlu ama ben de şunu eklemek isterim ki bios çipini sökmek bile oldukça zor bir iştir.Çok bacaklı olduğu için bir taraftan kanırtınca diğer tarafın bacakları kırılır.Bu iş amatörlerin değil profesyonellerin işi.Ya aparat lazım yada özel bir pens.Aklınızda bulunsun...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...