Jump to content

Kaspersky 2010 Pdm Keylogger Uyarısı Yardım...


emrs

Recommended Posts

Yeni oyunlarda Microsoftun Live oyun olayı var genellikle girersen kullanıcı ismin icin internete baglanıyor. O yüzden yapıyo olabilir. Zaten o da emin diildir. Muhtemelen uyarı düzeyi sarıdır. Ve sadece bildiriyordur. Eger emin olsa zaten siler. Dediği sey su olabilir."similar pdm keylogger". KIS once makinedeki programları tanıyor. Daha sonraları boyle bir uyarı almaman gerekir.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 ay sonra...

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. İlk mesajda bahsedilenin aksine tek bir oyun bile kurulu değil bilgisayarımda. Yeni Win7 kurulumu yaptım ve bsplayer, vlc player, winamp, k-lite codec pack, firefox, rocketdock ve anakart destek programları dışında henüz kurmuş olduğum bir şey yok. Aldığım uyarının sebebi hakkında bir bilginiz veya tahmininiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Şuan paranoyanın zirvesindeyim.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

kullandığınız işletim sistemi nedir?

Windows 7 kullanıyorum. aktifleştirme yapmamıştım 29 gündür.

Son gün aktfileştirme yapayım dedim.

bu PDM.Keylogger virüs hatasını bende almaya başladım.

Kaspersky Internet Security 2010 kullanıyorum.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Oyunlarda özellikle de online oyunlarda, level arttırmak için bot diye taabir edilen ( :D ) böcüklerin kullanılmasını engellemek için, dışardan klavye tuş kombinasyonunu göndermeyi engellemek amacıyla, gerçek klavyeden basılan tuşları oyun motoruna göndermeyi bazı dll kütüphanelerine yüklerler. Mantıklı, en azından önüne gelenden iyi bilene indirgiyorlar :)) Kaspersky'nin keylogger uyarısı vermesinin nedeni de budur, çünkülüm, programdaki aslında güvenlik yöntemi olan bu yüntem girilen tuş kombinasyonunun gerçekten klavyeden mi yoksa herhangi bir yazılımdan mı geldiğini kontrol eden bir key kontolcüsüdür, yani bir nevi key logger. Key logger denilen ibare aslında zararlı birşey değildir, ama zarar vermek için kullanılır! Kelime anlamı kötü bişey değil yani, amaç kötüyse adam naapsın :D

WİNAMP falan gibi benzeri programlarda da program penceresinde olmasanız da basılan tuşu yakalayan bir key logger vardır, Amacı da winamp ekranına gelmeden sesini açmak, parçayı değiştirmek ( Örneğin AltGr+ B tuşuyla sonraki parçaya geçmek ) vs gibi işlemleri gerçekleştirmektir. Bunun adı da Global Keys. Uyarı almanız doğaldır, çünkü keylogger davranışı budur. İllegalinden ayırmak zor olduğu için kaspersky de kolayına kaçıp KEYLOGGERRRR diyor. Benim gibi yapın önemsemeyin :D 16 yıllık programcıyım merak etmeyin senedir keylogger başıma dert olmadı.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...