Jump to content

Video Kasetten Cd Ye Video Aktarma


fearlesshackteam

Recommended Posts

Arkadaşlar elimde düğünde çektiğimiz bir video kaset var. Evde bir de video oynatıcı var. Bunu nasıl cd ye aktarabilirim ? Bilgisayara aktarmak da olur. AverMedia bir tv kartım var. Ne gibi araçlar lazım ? Ve nasıl programlar kullanmalıyım ? 4 gün sonra yurtdışına göndereceğiz. En geç 2 gün içerisinde halletmem lazım. Yardımcı olabilecekler var mı ?

Link to comment
Share on other sites

"SEOUL PVR ADAPTOR" diye bir alet bu işi çok kolay yapabiliyormuş! diye araştırmıştım bende ama denemedim. Paran varsa araştırıp bunu deneyebilirsin. Onun dışında benim aklıma gelen Video kameranı tv ye bağlayıp ordan izleyebiliyorsan aynı işlemi tv kartına yap. Yani tv kartının anten girişine video kamerayı bağlayacan ama uygun kablolar bulabilecekmisin bilmiyorum. Sonra kaseti oynatıp tv kartının programından kayıt yapabilirisin diye tahmin ediyorum :hım: :hım: Artık kalitesi ne olur ona bişi diyemem.

Link to comment
Share on other sites

bi ara ben yapmıştım ulead video studio diye bi program kullanmıştım

Ulead Video Studio yu ben de kullanıyorum. Bana araçlar da lazım. Teşekkürler cevabınız için.

"SEOUL PVR ADAPTOR" diye bir alet bu işi çok kolay yapabiliyormuş! diye araştırmıştım bende ama denemedim. Paran varsa araştırıp bunu deneyebilirsin. Onun dışında benim aklıma gelen Video kameranı tv ye bağlayıp ordan izleyebiliyorsan aynı işlemi tv kartına yap. Yani tv kartının anten girişine video kamerayı bağlayacan ama uygun kablolar bulabilecekmisin bilmiyorum. Sonra kaseti oynatıp tv kartının programından kayıt yapabilirisin diye tahmin ediyorum :D:) Artık kalitesi ne olur ona bişi diyemem.

Güzel bir fikir. TV kartına bağlayarak alabilirim dediğiniz gibi. Ayrıca dediğiniz aracı da araştıracam şimdi. Teşekkürler

Link to comment
Share on other sites

Bende de TV kartı var. Video kamerasına bağlanan bir kablo (kulaklık girişi gibi bir giriş) var. Bilgisayara bağlanan tarafında da görüntü ve ses aktarımı olan girişler var. Bu kabloyu bilgisayara ve kameraya bağladıktan sonra "PCTV Sat" (TV kartının markasına göre) adlı programla video kaydını gerçekleştirirsiniz..

Link to comment
Share on other sites

aynı avermedia kart bendede var windvd 4 kullanıyorum tabi yeni versiyonlarıda var ama ben windvd 4 ile bütün kasetlerimi cd ye vcd olarak atıyorum hala programı tavsıye ederım.tv kartındanda vcd yapabılırsın.snazzi daha profesyonel bir karttır ama elınde tv kartı var onlada yapabılırsın bu program ile windvd 4

Link to comment
Share on other sites

TV kartlı teknıgı oneren arkadaslar haklılar ,

eklemek ıstedıgım

Video kameraya alternatıf olarak VHS videonuda baglayabılırsın varsa, aynı anten girisine , NEDEN? belkı cameraya uygun kablo bulamayabırsın, ikinci plan olsun eger kablo sorun olursa , VHS kablosuda bırı erkek biri dişi bildimiz anten kablosu,,

sonucunu yaz lutfden

,

kolay gelsin :download1:

Link to comment
Share on other sites

Video oynatıcının video out audio out çıkışlarını tv kartının video in audio in girişlerine bağla tv kartının menüsünü bilemiyorum sen bilirsin sanırım o menüde harici giriş için seçenek vardır o seçenek ile görüntüyü pc de görebilirsen tv girişine nazaran daha kaliteli kayıt yapabilirsin

tv.jpg

Link to comment
Share on other sites

movie maker le de yapabilirsin. tos jaklarla kullanabilirsin. sesi (kırmızı yada beyazı) mikrofona videoyu yani sarıyı tv kartının arkasına bağlayabilirsin. İkinci bir önerim tv kartından s-vhs yada s-video girişi var onlarla da yapabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Herkes yardımcı olmaya çalışmış. Kabloları buldum yaptım. Görüntüyü bilgisayarda gördüm ama görüntüde sorun var. Görüntü sihay beyaz ve çizik çizik geliyor. Beyaz ve sarı kablolar yetti. Kırmızı için yer yok video oynatıcıda. Kablonun ucu kırıktı biraz düzgün çalışmıyordu gittim yeni ve en kalitelisinden aldım aynı sorun onda da var. Şimdi geldim eve denedim ama sorunu çözemedim. Program olarak AverTv nin orijinal programını kullanıyorum. Ulead Video Studio 11 ile deneyeyim dedim onda da tüklemede hata veriyor. Daha öncew kullandım ama şimdi hata veriyor. Programı çalıştırdığım an "Fatal Error" diyor ve kapanıyor. Yeniden çok yükledim işe yaramadı. Yarın içerisinde halletmem lazım çünkü akşa istanbula gitmesi lazım. Başka bir program iş görür mü ?

Düzeltme: Movie Makerde "Belirtilmemiş hata" diyor :good:

Düzeltme: Nero Video yakalama aracı da işe yaramadı. KAynak hatası veriyor :D

Link to comment
Share on other sites

güzel kardeşim bende sony kameram var çekim yapıyorum sonra kameranın bir ucu usb diger ucu jakfişi olan aktarma kaplosu var onu takıyorum kamerayı editten oynatırken movie maker i acıyorum orda video aygıtndan yakala var onu secip kameramı seciyorum ileri deyip kasetin görüntüleri aktarıyorum aktarma işlemibittikten sonra gerekli düzenlemeleri yani kesme efek ilave etme ses ekleme müzik ekleme yaptıktan sonra bilgisyara kaydediyorum kaydettiğim filmi nero ile vidyo cd secerek cd ye normal veri yazdırır gibi yazdırıyorum hepsi bu kadar önemli olan bilgisyarının ekran kartının özellikleri çok iyi olmalı o kaliteyi düşürüyor en kolay cd yapmanın şekli bu kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

Renk sorununu hallettim. Soketi iyice temizledim kabloyu da iyice ittirdim şimdi renkli görüntü geliyor. O sorun yok artık da görüntüyü hala programlarla alamıyorum.

"Simendifer" kardeş sağol söylediğin için ama benimki video kamera değil. VCD gibi Video kaset oynatıcı.Yine de teşekkürler zaman ayırdığın için.

Yeni bir program önerisi olan var mı ?

Link to comment
Share on other sites

Şu anda tv ile hiçbir şekilde bağlantım yok. Video kameradan out çıkışlarından ses ve görüntüyü TV kartımdaki in girişlerinden ses ve görüntüye bağladım. PAL formatında ve renkli düzgün bir şekilde sesi de iyi bir kalitede geldi görüntü. Şimdi sadece kayıt işlemi kaldı. Onda da Movie maker, Ulead Video Studio ve AverTv programı hata verdi. Başka bu işi yapacak program var mı ?

Link to comment
Share on other sites

sony erde 1394 kablo ve bilgisayara takılan ekran kartı görünümübe kart satın aldım 50 tl onun sayesinde yapıyorum.Yani kameraya iki tane kablo bağladım biri kamerayla verilen kablo diğerini ben satın aldım (1394) bu kablo olmayınca video proğramları ve Windows Movi Maker videoyu yakalamıyor.Bu kablo sayesinde Nero ile bile videoları cd atabiliyorum.istersen kamerayı aldığın yere sormanda fayda var.ben öğle yapmıştım...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...