Jump to content

Acronis True Image Geri Yüklemiyor


sevenleraglamasin

Recommended Posts

Merhabalar 3 sorum olacaktı.

1 Pc win Xp kurup imagesini acronis true image aldım. Fakat Bu İmage dosyasını farklı bir harddiske kuramıyorum (recovery) nasıl yapmam gerekiyor. İmagesini aldığım harddisk 160 Gb kurmak istediğim 20Gb, harddiski Win Xp cd siyle biçimlendiriyorum yine olmuyor Partition kısmında hata veriyor.

2 Harddiskimi Komple(C,D ve E) imagesini farklı bir Hdd nasıl alırım.

3 win XP image cd çekip cd yi takıp hiçbirşey yapmadan recovery yapan program varmı

Link to comment
Share on other sites

Acroniste disk boyutlarının önemi yoktur.Ben acronis 8 ile 60 gb lık hardiskin yedeğini(C diski 15 gb tı) 250 gb lık(C Diski 40 gb tı) hiç sorun almadan yükledim.20 gblık yeni bölümünüz ntfs mi yoksa fat mı?Bir de hardiskin markasından kaynaklanabilir.Bendekilerin ikisi de Samsung tu.

Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Acronisle C sürücüm 25 GB iken almış olduğum yedeği C sürücümü 13 GB ye düşürdüğümde geri yükleyememiştim.

C deki dolu alanım 4 GB geriye kalan 21 GB boştu Aldığım yedeğin boyutu 1.5 GB falan

Sorunu bende çözemedim:D

Link to comment
Share on other sites

soru 1 :yedek alırken işaretlediğin şeyden olabilir harddisk seçim ekranında asşağıda bir çentik oluyor onu işaretlediğinde direk c bölümünün tamamını yedekler yani boş alanda dahil o şekilde olduğunda harddiskin boyutlarının aynı olması gerekiyor ama diğer şekilde bildiğim kadarıyla o çentik işaretli olmadığı zaman sadece windows vs dosyaları alır yani işletim sistemini kopyalar büyük boyutlu harddisklerede yüklenebilir yedek alırken bu seçenek sunuluyor hatırladığım kadarıyla..

soru 2:

bunuda acronis ile yapabilirsin back up şeçeneğinden my computer kısmında harddiskindeki tüm bölümleri seçerek kaydedilecek yeride diğer harddisk yada dvd neyse artık o yere kopyalarsın sorun yaşamamak için acronisin sadece dosya yedekleme seçeneğini kullanırsan sonra o dosyaları yani d e gibi ek sürücülerini istediğin bilgisayara istediğin harddiske yüklersin...

soru 3:

sadece cd'yi taktığında yükleme yapan yok ama acronis ghost gibi yazılımlarla bir iki tıkla yapılıyor...birde roolback programı otomatik geridönüşüm noktası oluşturuyor istediğin anda eski bir zamana veya bilgisayarının virüssüz sorunsuz olduğu bir zamana bir kaç tık ile dönebiliyorsun oda geridönüşüm noktası oluşturma mantığıyla çalışıyor ama tavsiyem acronis...

Link to comment
Share on other sites

Yükleme yapmaya çalıştığınız harddisk başka bir makinada mı? Kullandığınız Acronis sürümü nedir? Forumda anlatım mevcut, aşağıdaki linke bakın. Acronis ile aldığınız imajı (üstelik "Universal Restore" kullanarak aldıysanız) istediğiniz her hangi bir makinaya yükleyebilirsiniz, donanım farklılığı fark etmez. ben yıllardır kullanıyorum. Donanım bağımsız yükleme yapacaksanız Home serisi ile yapamazsınız, bunun için Workstation yada Server sürümü kullanmanız lazım, bir de Universal Restore eklentisi.

Anlatım:

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=102106[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...