Jump to content

vista flash bellek


Roboticmk

Recommended Posts

  • 2 hafta sonra ...
Dış bellek aygıtları

Sistem belleği (RAM) eklemek, genelde kişisel bilgisayarınızın performansını artırmanın en iyi yoludur. Ne kadar fazla bellek olursa, sabit sürücüye erişmeden çalışmaya hazır olan uygulamaların sayısı da o kadar artar. Ancak, bellek miktarını artırmak her zaman kolay değildir. Gereksinim duyduğunuz bellek türünü öğrenmeniz, belleği satın almanız ve bilgisayarınızın kasasını açıp takmanız gerekebilir?ve bazı durumlarda bu işlem destek sözleşmenize uygun değildir. Ayrıca, bazı makinelerde bellek genişletme olanağı kısıtlı olduğu için, isteseniz bile RAM ekleyemeyebilirsiniz.

Windows Vista, sisteme bellek ekleme işlemine yeni bir yaklaşım getiriyor. Bilgisayarın kasasını açmaya gerek kalmadan sistem belleğini genişletmek ve performansı artırmak için, Dış Bellek Sürücüsü (EMD) olarak USB flash sürücüler kullanılabilir. Bilgisayarınız, bir EMD aygıtındaki belleğe, sabit sürücüdeki verilere erişebildiğinden çok daha hızlı erişerek sistem performansını artırır. Hızlı Getirme teknolojisiyle birleştiğinde, bu özellik, sistemin yanıt verme süresi açısından sürücüyü büyük ölçüde hızlandırmaya yardımcı olabilir.

EMD teknolojisi güvenilir ve güvenlidir. EMD'yi dilediğiniz zaman hiçbir veri kaybı veya sistemde olumsuz bir etki oluşturmadan çıkartabilirsiniz; ancak EMD'yi çıkarttığınızda bilgisayarınızın performansı aygıt olmadan kullandığınız düzeye döner. EMD olarak kullanıldığında, USB sürücüsünün üstte taşınır olması sorun oluşturmaz. Benzersiz bir algoritma ile üstte taşıma düzenleri en iyi duruma getirilerek, USB aygıtının yıllarca bir EMD olarak kullanılabilmesi sağlanır. Son olarak, aygıt çıkartıldığında verilere uygun olmayan yollarla erişilmesini engellemeye yardımcı olmak için EMD'deki veriler şifrelenir.

kaynak :

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Aradaki müthiş hız farkını unutmayın.Biri saniyede max 20 mb ile tek zamanlı okuma veya yazma yaparken normal ramlerde bu hız snaiyede 1000 mb.ın üstünde ve aynı zamanda hem okuma hem yazma yapabiliyor.

İşte Ram Harddisk

Please register to see this content.
Link to comment
Share on other sites

Olabiliyor şahsen denedik bir arkadaşımla ancak adrada bir sorun çıkıyor. USB aygıtlar kendilerini kapatıyor ve anlam veremediğimiz şekilde flash diskimiz bozuldu. Denetim masasında bir ayar yeri vardı ancak şu an için hatırlamıyorum. kurcalayarak bulmuştuk :D ama bence en sağlamı anakart üzerinde olan ramdir hele birde corsair olursa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Windows Vista, sisteminizin performansını artırmak için bir yol içeriyor . ReadyBoost olarak adlandırılan bu teknoloji, sıklıkla kullandığınız dosyaları ve programları RAM'imize önceden yüklüyor ve sizin bunların sabit diskten yeniden yüklenmesini beklemenize gerek kalmıyor. Fakat bunun için 4 GB'lık bir flash belleğe ihtiyacınız oluyor.

Kaynak :

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...