Jump to content

Süper Lig'de İlk Haftanın Ardından


Sirius

Recommended Posts

Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonunun ilk hafta maçları bugün oynanan 5 maçla tamamlandı.

9538_B_Alex.jpg

Sezonun açılış maçında geçen yılı 2 kupa ile tamamlayan Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı karşılaşmada 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Siyah-beyazlıların golünü yeni transfer Fink atarken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un golü ise İbrahim Akın'dan geldi.

Geçen sezonu 2. tamamlayarak Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan ancak 5-0'ın rövanşında çarşamba günü RSC Anderlecht'i 3-1 yenmesine rağmen lige veda eden Sivasspor, evinde UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Trabzonspor'u ağırladı. Karşılaşmayı konuk ekip Trabzonspor, 2-1 kazanarak lige galibiyetle başladı. Bordo-mavililerin gollerini Selçuk İnan ve Ceyhun atarken, ev sahibi Sivasspor'un tek golü ise Kamanan'dan geldi.

Galatasaray zorlu Gaziantepspor deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı. Sarı-kırmızılıların golleri Arda, Mustafa Sarp ve Nonda'dan gelirken, Gaziantepspor'un gollerini Da Silva ile Tabata attı. Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Frank Rijkaard, yeni transferlerden kaleci Franko, Mustafa Sarp, Gökhan Zan, Keita'ya ilk 11'de forma verirken Elano'yu maç kadrosuna almadı.

Haftanın son maçında Denizli'de Denizlispor ile karşılaşan Fenerbahçe, mücadeleyi İspanyol golcüsü Guiza'nın 1. ve 87. dakikalarda attığı gollerle 2-0 kazandı. Sarı-lacivertli takımda teknik direktörlük görevini 2. kez üstlenen Daum, ligin ilk maçında yeni transferlerden Cristian, Dos Santos ve Bilica ile karşılaşmaya başlamayı tercih ederken, Mehmet Topuz'u ise son dakikalarda oyuna aldı.

Bu arada karşılaşmanın 2. yarısında şehir elektrik şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle stat ışıkları söndü. Ara verilen karşılaşmaya yaklaşık 40 dakika sonra arızanın giderilmesinin ardından devam edildi.

Süper Lig'in ilk haftasında toplam 20 gol atılırken, kendi sahasında maç kazanan tek takım, ligin yeni ekiplerinden Kasımpaşa'yı 2-1 yenen Bursaspor oldu. İlk haftada 4 maçı deplasmanda oynayan takımlar kazanırken, 2'si 0-0 olmak üzere, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Turkcell Süper Lig'in 1. haftasında oynanan karşılaşmaların sonuçları, gelecek haftanın maçları ve puan durumu şöyle:

15s0t5k.jpg

PUAN DURUMU

2a6mj4y.jpg

GELECEK HAFTANIN PROGRAMI

2hgrat3.jpg

Kaynak

http://www.sporx.com/futbol/superlig/162757/?ref=AKM2[/CODE]

[/center]

Link to comment
Share on other sites

Guiza bu seneye iyi başladı

katılıyorum geçensene yattı birşey yapmadı bu sene gayet başarılı..ufak defansda sorunlar var ama takım bu sene çok güzel taraftarlarda yeni çoşmaya başladı aziz başkan söz verdi sonuçda iyi olması lazım...bu arada alex'de çok güzel paslar atıyor bu sene ve önümüzdeki seneler şampiyonuz..

Link to comment
Share on other sites

bence yenilerin çok bir kalitesi yok fenerde santosun uğur boraldan çok da bir farkı yok bence bu sene zor şampiyon oluruz biz.

oluruz olur biraz inanç uğurdan daha iyi santos bunu kariyeriylede görebilirsiniz maçdaki hareketlerindende eskiden fenerdekiler topu kaptırınca bırakırlardı şimdi ise baskı yapıp topu alıyorlar hemen boşvermiyorlar oyunu..bence bu sene çok iyi bir takım olucaktır bir trasfer daha yaparız ondan sonra takım yavaş yavaş yerine oturur sonuçda güzel başladık gerisi gelir diye düşünüyorum...

Link to comment
Share on other sites

Şampiyonluktan bahsetmek için henüz erken yeni gelen oyuncuların alışma sürecini atlattıktan sonraki performanslarını daha çok merak ediyorum açıkçası bence yabancı futbolcu almamıza gerek kalmayacak kadar kaliteli futbolculara sahibiz fakat sırf transfer olsun diye 26 - 30 yaşlarındaki futboculara bu kadar para verilmesini yanlış buluyorum bir çok kulüp alt yapıdan bir çok oyuncu çıkarmasına rağmen bizde çok az hatta hiç yok :)

Link to comment
Share on other sites

Guiza bu sene coşar...Geçen sezon bitmeden hemen önce söylemiştim bunu.Ayrıca Dos Santos, Uğur Boralın hırsına sahip olmasada, ondan bir iki kumaş kalite farkı var.Ama Galatasaray defans sorunlarını çözerse bu sene onları tutamazsınız.

Edit: Tabi Aziz birşey derse arkasında güvendiği başka birşey mutlaka vardır.Fener art arda 3 sene şampiyon olursa şaşmayın...

Link to comment
Share on other sites

galatasarayı bu konuda taktir ediyorum hem alt yapıdan güzel bir oyuncu yetiştiridiler kaptanlığa kadar yükseldi takımda ama biz malesef geçlere onlar kadar önem vermiyoruz ilhan parlak geldi ve gitti forma şansı hiç bulamadı alt yapıdan çıkan bir oyuncumuzda yok en azından fenerbahçede oynayacak su brezilyalılara neden bu kadar çok önem veriyoruz anlamıyorum Türk futbolu gelişecekse 4 büyük takımdan çıkacak oyuncularla olacaktır.Bunuda malesef yapamıyoruz. Trabzon bile 3 sene üst üste şampiyon olmuş zamanında ama su şartlarda biraz zor hele bu acayip tatikle fener avrupada da fazla gidemez

Link to comment
Share on other sites

Trabzon bile derken? O bile dediğin Trabzon 6 senenin 5 inde şampiyon oldu zamanında.

Diğer konuda haklısın.Gençlere önem vermeyen bir takım Fenerbahçe, Halbuki Trabzon ve Galatasaray altyapısına çok önem verir.Bunun tek sebebi olarak Aziz in dayısındaki para + 6+2 yabancı oyuncu kontenjanını görüyorum.Fener geleceğe değil hep bugune bakarak ileri giden bir takım.Bu da istikrarsızlık getiriyor.Bu yüzdendir fenerin art arda şampiyonluklara hasreti.

Link to comment
Share on other sites

ben küçümsemek için demedim trabzonu ama sonuçta fenerbahçe daha büyük bir kulüp ve bunun gibi bir seriyi bu zamana kadar yapamamış olması yürütüğü yanlış transfer politikası bugünü düşünen yöneticiler alt yapıyı önemsemeyen teknik adamlardan kaynaklanmakta eğer bir seri yakalamak istiyorsa gençlere önem vermeli 6+2 full kullanmak ve artırılması gibi saçma düşüncelere kapılmaması lazım özer hurmacının akibetini çok merak ediyorum inş ilhan parlak gibi olmaz

Link to comment
Share on other sites

kafadar_14, ne alakası var taraftarın çokluğuyla da o taraftarların topu bir çarşı kadar takımına sahip çıkabilir mi sen onu düşün bi.Ben her zaman yiğidin hakkını yiğide teslim ederim.Ayrıca madem arkadaş burası Fener topiği oldu demiş bende kendi takımım hakkında bu seneki düşüncelerimi söyleyeyim.

Bu sene Trabzon yine yönetimsel bir facia yaşamazsa Metin Diyadin ve Broos la gayet güzel gider.Takımın diğer takımlara göre şöyle bir avantajı var: +1 senedir beraber oynayan ve birbirini tanıyan oyuncular.Üstüne sadece bir iki ekleme yapıldı.

+Ama Fener,Beşiktaş,Galatasaray ın birbirine alışma süresince yaşayacağı zorluklar olacaktır ki bu da Trabzonun hanesine bir artı daha eder.

+Ayrıca diğer rakibi Sivas'ında büyük kan kaybı yaşaması yine Trabzon'a bir avantaj sağlar.

-Tek dezavantajı ise bitirici forvet eksikliğidir.Forvet sağlam olmayınca kapanan bir takımı açmak zor olacaktır.Kapanan takım kontra ataklarla zayıf görünen Trabzon defansını ve Tony Sylva'ı geçip puan alabilir.Bu taktikte zaten Anadolu takımlarının bu aralar revaşta taktiğidir.Geçen senede böyle yaptılar hep.

-Kaleci olarak Tony Sylva bence bir eksi.Çünkü Tolga Zengin gibi fedakar (oynamadığı sürece maaş almayı reddetmiştir.) bir kalecisinin eli kırık olsa da en az Tolga kadar iyi bir kalecisi daha bulunmakta.Onur KIVRAK, bu isme dikkatinizi çekmek istiyorum daha sonraları milli takımın kalesinde görebileceğiniz bir isim.

Bunların hepsi göz önüne alındığında Trabzonda şampiyonluk yarışında mutlaka olacaktır.İsteyen Sivas maçını izler, görür.

Link to comment
Share on other sites

Galatasaray'imizdan Şampiyon Olmasa Bile Güzel Futbolu ile Biz Taraftarlarini Doyurmasini İstiyoruz.

Avrupada da Güzel Futboluyla yankı yapmasini bizlere maç izlerken uyutmamasini istiyoruz.

şunu belirteyim ki eğer bu takım böyle devam eder sakatlıklar olmaz ise 5. haftadan sonra gümbür gümbür gelir ;)

Mor Formada Güzel Olmuş.

Zamaninda Real Madrid de giydi.böyle örneklerde mevcut.

Link to comment
Share on other sites

Galatasaray'a bir sağ bek geldi mi defans iyi olur ama stoperler konusunda bazı sıkıntılar var gökhan ve servet aynı oyuncular koşmaları bile aynı neredeyse hücüm hattı tamam onda sorun yok

sabri yi daha az oynarken görmek istiyorum çünkü orta ve şut konusunda çok ciddi sıkıntıları var bazen atıyor bazen atamıyor Galatasaray'ın "bazen" lerle başarılı olması çok zor

fenerbahçe ve trabzonspor değişti, beşiktaş neredeyse hiç değişmedi, sivas ve kayseri çok kan kaybetti

sivas a üzülüyorum açıkçası avrupa defteri hemen bitti

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...