Jump to content

Bölüm Birleştirme Sorunu


atabey444

Recommended Posts

S.a arkadaşlar.

sorunum şu.Acronis diye lanet bir program kurmayı denedim yapamadım vazgeçtim v.s... sonra bi baktımki benim 12 gb olan C: sürücüm 5 gb olmuş.HDD C: ve D: diye bölümlendirmiştim.Bu acronis denen program C: bölümünden kendine bölüm koparmış.bunu Bilgisayarım/Yönet kısmında görebiliyorum.Kur Cd taktım C: den kopan bölümü sildim tekrar birleştirmek istedim yapamadım.Normalde yapan arkadaşlarım bilirler bölümler silinince otomatik olarak Bölümlenmemiş alan diye birleşirler.ben C: yide siliyorum programın ayırmış olduğu bölümüde siliyorum birleşmiyor ikisi ayrı ayrı şekilde duruyor. Partition Magicle birleştrim dedim 117 hatası verdi.C: sürücüme o kopan bölümü tekrar birleştirmem için napmam gerekiyor.yardımlarınızı bekliyorum.

Link to comment
Share on other sites

xp CD sini boot ettikten sonra D:(klawye D) bölümsilden yapmangerekiyor. tüm bölümleri sildikten sonra C:(klawye C) bölüm oluştura basman gerekiyor. oradan sorunu halladebilirsin. eğer bunu yaptıysan ve düzelmiyorsa ONTRACK ile birleştirmeyi dene. tabii bunları içindeki önemli dosyaları yedekledikten sonra yapmanı tavsiye ederim.

Link to comment
Share on other sites

Formata ihtiyaç duymadan 2 şekilde halledebilirsin.

1) Acronis ile Startup Recover Manager özelliğini ilk önce aktif edip bölüm olarakta ayrılan 7gb lık bölümü gösterirsin, ardından aktif ettiğin gibi deaktif seçeneğini seçip devam ettiğinde bu bölümü hangi diske eklemek istediğini sorar burada C'yi seçip birleştirme işlemini gerçekleştirirsin.

2) Norton Partition Magic veya benzer programlar ile birleştirmeyi gerçekleştirebilirsin.

Kişisel Tavsiye; Ben 2. yolu tavsiye ederim, ilk seçeneğe oranla daha basittir. Lakin her 2 durum içinde bilen birinden destek almanızda fayda var, zira oluşabilecek sorunlardan tamamen kendiniz sorumlusunuz...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...