Jump to content

Elektrikler Gitti Mavi Ekran Hatası


borabey06

Recommended Posts

TNCTR bünyesinde bulunan Live Windows XP sürümleri ile önemli bilgilerini yedekleyebilirsin. Ancak Windows' unu geri kurtarmak yapmak istersen çoğu kez imdadıma yetise Hiren's boot cd yi önerebilirim. İşine yarayacak program Hirens boot cd icinden Dosya yöneticileri sekmesindeki 1. secenek olan volkow commander programı ki kendisi aslen dos tabanlı bir commander program olmakla birlikte dos altindan NTFS destegi vermesi ve programi ram e yüklemeden hemen öncesinde Scandisk taramasi yapip windows dosya sistemindeki olasi hatalari düzeltmesinin altindan muhtemelen sistemin açılabilir. Muaddel sorunlardan bahsi geçen program ile yüzde 70 oranında başarıya ulaşmışlığım vardır.

Link to comment
Share on other sites

Sistemi Güvenli Mod da başlatın düzgün olarak açılırsa yeniden başlatıp normal olarak açarsınız.. Eğer sorun gerçekten güç kaynağında ise yeni bir güç kaynağı alacaksanız korumalı olmasına dikkat edin, mesela yeni nesil güç kaynakları makinenin her hangi bir yerinde en ufak bir kaçak olursa bilgisayarın açılmasına izin vermez ve sistem çalışırken bir kaçak oldu mu anında elektriği keser, elektrik kesintilerinde de anakartın zarar görmesi neredeyse imkansızdır.. saygılar

Link to comment
Share on other sites

teyzemlerin pc si elektrik kesilince mavi ekra hatası vermeye başladı.hala sorunlu ve çözüm aramıyorlar.

büyük ihtimal ramlar den 2. ihtimal psu dan elektrik bağlantısını komple kes ram leri ve bios pilini

çıkar 15-20 saniye bekle tak düzelir

Link to comment
Share on other sites

Sen dediklerimizi uygula baştada söylediğim gibi ram kaynaklıdır bence :) ramleri sök teker teker dene :) biosunu default ayarlara alıp denersen oda çok iyi olur.. diğer yandan psu kafamı kurcalamakta.. vesselam.. :)

Link to comment
Share on other sites

ramleri kontrol ettim başka pcde çalışıyolar psu kaynaklı herhalde sanki kaçak var gibi kasanın üzerinde elimi gezdirince elektrik var gibi ilginizden dolayı cevap yazan arkadaşlara minnettarım güvenli modda açılmıyor

Link to comment
Share on other sites

ramleri kontrol ettim başka pcde çalışıyolar psu kaynaklı herhalde sanki kaçak var gibi kasanın üzerinde elimi gezdirince elektrik var gibi ilginizden dolayı cevap yazan arkadaşlara minnettarım güvenli modda açılmıyor

hmm sistemle ilgili bir sorun mu oldu acaba, forumda bulabileceğin bir kurtarma cdsiyle verilerini kurtarıp format atmayı dene, sorunu hemen donanımda aramamak lazım elektrik kesintisi sistemde bile ciddi sorunlar çıkarabilir..

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşın hala aynı sorundan müzdarip ve kesin bir yanıt alamadığını görmekteyiz. Bu bağlamda sorun ve çözümüden bahsetmek lazim. Sorun arkadaşin sorusuna dikkat ederseniz elektrikler gittikten sonra diyor ki burda suçu direkt olarak powet supply a atmayi yersiz görmekteyim ki bilgisayarin işletim sistemini açmaması power yada anakarttan cok işletim sisteminden kaynaklanan bir arızayi göstermekte. Bu açıdan sorunun İşletim sisteminden kaynaklandığına kanaat getirirsek sorunun ani elektrik kesilmesinden dolayı Windows İşletim sistemine ait işletim sisteminin en son çalıştığı zamandaki bellek görüntüsündeki sistem dosyalarının aniden kapanması dolayısı ile silinmesi yahut yerlerinin yanlış yerler olması, MFT (Master Fat Type) yani dosya sistemin yanlış bölümleme işaretmesi yapmasi, Disk üzerindeki boş alanın yanlış işaretlenmesi sık karşılaşınla sorunlardan, Şimdi yukarıda bahsedilen işletim sistemi sorununu baz alırsak; çözüm üretme aşamalarına gelebiliriz.

İhtiyacımız olanlar Hiren's Boot CD Son sürüm Türkçe versiyon ki Adminimiz

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=3957

mesajında cd imajını vermiş bizim yapmamız gereken cd imajını Nero Burning Rom yahut iso burner gibi programla cd ye çekmek ve sistemi CD üzerinden boot edecek şekilde ayarlamak. Nasıl ayarlayacağınız konusunda bilginiz yok ise bilgisi yine forum bünyesinde mevcut.

Yine Adminimizin yukarıdaki linkte verdiği Hirens Boot CD programinin resmini incelerseniz. 8. Seçenek olan

"8. Dosya Yöneticileri.." menüsünün alt menüsünden 1. Secenek olan Volkov Commander secilir.

Gelen (gelecek) menüleri ezbere söylüyorum yanlışlık olabilir. eger Auto sekmesi aktifse Auto kalmalı diger seçimler;

NTFS to Dos pro seçeneği - Yes

Read/Write (okuma yazma izni verilsinmi) - Yes

Run CHKDSK - Yes (can alıcı kısım burası)

sıralamadan yanlış olabilir ancak cok az bir teknik ingilizce ile menüleri anlayabilirsiniz.

Chkdsk aşamasında dosya sistemi ile ilgili hata bulur ve düzeltir ise bunu Disk Journal ına kaydedecek boylece dosya sistemi hatalarini ve boş disk alani hatalarini otomatikmen egale etmiş olacagız ki geriye sadece Windows sistem dosylari ile ilgili olası hatalar kalacak. Bu aşamadan sonra chkdsk programı hata bulup düzelttirse volkov commander programı calışacak komut satırına reboot komutu vererek sistemi yeniden baslatıp işletim sisteminin sağlıklı bir sekilde çalışıp çalışmadıgına bakın. Eğer çalışıyorsa geçmiş olsun diyebiliriz. Şayet çalışmıyor ise ilk mesajımda belirttiğim gibi Live Windows xp cd leri ile C sürücüsündeki önemli dosyalarınızı D yada yedek olan hangi sürücünüz ise sağlıklı bir şekilde yedekleyip tekrar Windows kurabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

slm kardeş arkadaşların tavsiyeleri güzel.bende bir not ekleyeyim.inşallah çözüm olur.kardeş ben sorunu muhtemel bir os veya donanım ,güvenlik programı çakışması olarak görüyorum.sen kullandığın işletim sisteminide yazsaydın belki sana yardımcı olabilirdik.mavi ekran hatası herkesin sık yaşadığı bir olay.ama dediğim gibi örneğin:windows7 beta sürümü kendisinden kaynaklanan bir hata veriyor.ayrıca virtual pc kullanmadan iki işletim sistemi kullanmak yada birden fazlagüvenlik programı kullanmakta mavi ekran hatasına sebep olabiliyor.genelde işletim sistemi pc den tam silinmeden diskler biçimlendirilmeden (ntfs yavaş biçimlendirme) üzerine kurulan işletim sistemlerinin çakışması mavi ekran hatasının kaynağı olmakta....

Link to comment
Share on other sites

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar pc bugün kendiliğinden açıldı

var ya daha önce bende çok büyük bir sorunla karşılaşmıştım gel zaman git zaman bilgisayarın düğmesine bastım açıldıydı sinir oluyorum böyle olunca :) neyse hayırlısı olsun umarım bir daha sorunla karşılaşmazsın.. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...