Jump to content

İnsilah: Türk Yapımı Online Oyun


zinnnn

Recommended Posts

Türkler Online arenada fırtına estirmeye devam ediyor. Dikeroad'un geliştirdiği İnsilah, yakında bizlerle birlikte olacak.Türk online oyun geliştiricilerinden Dikeroad, İnsilah adında tarayıcı tabanlı bir online oyun üzerinde çalışıyor. Online arenada yer alacak olan ve oldukça umut vaadeden oyun, taktik ve strateji tabanlı olacak. Geliştirici ekip, online oyun tecrübelerini, teknik bilgileriyle harmanlayarak İnsilah'ı hazırladıklarını açıkladı. İnsilah'ın amacı, Türkiye'de başarılı olduktan sonra bu başarıyı Avrupa'ya taşımak olacak. İnsilah, yurtdışı planlarının olmasından dolayı Türkçe dışındaki dilleri de zamanla destekleyecek.

dikestatue1249457742.jpg

Oyunun konusu da oldukça ilgi çekici. III. Dünya Savaşı sırasında biyolojik silah olarak kullanılan Luella Virüsü, Dünya genelinde etkisini gösteriyor ve insan nüfusunun %83'ünü yok ediyor. Hayatta kalan insanlar ise yaşamlarını sürdürebilmek için özel karantina bölgeleri oluşturmuş ve burada kolonileşmişlerdir. Tüm bu olaylara rağmen savaş devam etmektedir. İnsilah, konusundan dolayı koloni savaşları olarak hazırlanılıyor.

Tamamen Türk Yapımı

%100 Türk yapımı olan oyunda, oyun keyfini arttırmaya yönelik, daha önce hiçbir online oyunda görülmeyen yeniliklere de yer alacak. Bunun dışında üniteler arasındaki dengeyi sağlayan algoritma, özenle hazırlanıyor.

İnsilah'ın geliştirme sürecini yöneten İbrahim Yıldırım, oyunla ilgili olarak; "DIKEROAD olarak hedefimiz kaliteli, farklı, dengeli, görsel olarak etkileyici, oynanabilirlik olarak eğlenceli, oyuncuların zevklerine ve isteklerine hitap eden oyunlar geliştirmek ve hizmete sunmaktır."

map1249457805.jpg

Ekibimiz içerisindeki arkadaşlarımızın oyun yapımı ile ilgili donanım ve bilgilerinin yanısıra birer oyuncu olmaları bize bu konuda büyük avantaj sağlıyor. İlk oyunumuz olan İnsilah'ı tasarlarken oyun içi heyecan ve kurgu'nun üst seviyelerde olmasına önem verdik ve bunları oyun içi denge, kullanılacak birimlerin zenginliği ve görseller ile süsledik. İnsilah içerisinde daha önce hiçbir oyunda kullanılmamış bir çok özellik bulunuyor." dedi.

Yenilikçi Ve Heyecan Verici

İbrahim Yıldırım konuşmasına şu şekilde devam etti;

"Herkes bu keyifli tecrübeye ortak olabilsin ve bizimle birlikte öğrenebilsin diye blogumuzda oyunumuzun yapımını adım adım sergiliyoruz. Şunu belirtmeliyim ki İnsilah bizim tek projemiz olmayacak. Proje bittikten sonra yenilerine başlayacak ve aynı zamanda İnsilah'ı daha iyi yapmak için geliştirmeye ve yenilikler eklemeye devam edeceğiz. Bunun için Türkiye'de oyun yapımında kendini geliştirmiş ve geliştirme hevesi içerisinde olan insanlara ihtiyacımız var. Ve ne yazık ki bu alanda nitelikli insan kaynağında büyük sorun yaşıyoruz.

savunmakuleleri11249457.jpg

İnsilah senaryosu yakın geleceği konu alıyor ve oyun ismi Osmanlıca'da "Silahlanma, silah ile techiz olma" anlamına geliyor. Oyun dinamiği birçok oyuna nazaran oldukça dengeli. Üniteler arası uçurumlar bulunmuyor ve özel yenetekler sistemimiz ile üretilecek her ünitenin kendine ait özellikleri bulunuyor. Başka bir özellik olan Strateji Planı sayesinde oyuncu bu üniteleri kendi taktik ve stratejisine göre kullanabiliyor. Ayrıca oyun içerisinde diplomasi ve birlikler çok önemli. Oyuncuların birlikte eğlenmeleri ve galibiyetlerini paylaşmaları için birçok özellik ekledik. Merak edenler blogumuzu takip edecek olursa, bu özellikleri detaylıca tanıtacağız."

Tamamı özgün görsellerle geliştirilen İnsilah Eylül ortasında kapalı beta(test) yayınına başlayacak.

İnsilah resmi internet sitesi için: http://insilah.com/[/CODE]

[color=#FF0000][size=3][font=Arial Black]shiftdelete.net[/font][/size][/color]

Link to comment
Share on other sites

neye benzerse benzesın sonucta oyun bu benzerlıkler elbette olucak tamamen türk yapımı olmasıda ayrı bı gurur verıyor bence türk yapımı bi oyun daha var fakat bileniniz varmı bilmem İSTANBUL KIYAMET VAKTİ oda cok basarılı ve tutuucu bı oyun mılyonlar oynuyor şu an varoluşları 4 yıl kadar bı zaman oldu ve bende oynuyorum tabiki gavur oynlarndan iyidir...

Link to comment
Share on other sites

yanlız istanbul kyamet vaktinin yapımcısı mevlüt dinç adam 24 yıldır oyun sektöründe ta assembly ile bu işe baslama. ekip yeni olabilir ama eskiptekiler köklü. ben oynamadım ama türk oyun sektörünün gelişmesi beni mutlu ediyor bıktım sacma avrupa / amerika mistik oyunlarından seytan cıkarma tanrınınn ordusu yok vietnam cıkarması yok.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...