Jump to content

Windows 7'den Ilk Hata!


FireFox3

Recommended Posts

20090805113229_20090804232006.jpg

Windows 7: Final sürümde keşfedilen hata!

Çiçeği burnunda işletim sistemi Windows 7'nin ilk hatası daha piyasaya sürülmeden ortaya çıktı.

Daha tamamlanır tamamlanmaz testçiler Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7'de (RTM) bulunan olası bir hatadan bahsetmeye başladı. 27 yaşındaki ABD'li Ryan Price web günlüğünde CheckDisk uygulamasının anormal bellek tüketimini gösteriyor.

Windows ile beraber gelen disk denetleme aracı CheckDisk, (chkdsk.exe) Microsoft'a has dosya sistemlerindeki tutarsızlıkları denetleyen ve mevcut hataları gideren bir program. Price, programla yaptığı bazı test denemelerinde sistemin aşırı derecede yavaşladığını ve hatta çökmeye kadar gittiğini gözlemledi.

Windows Görev Yöneticisi ile yaptığımız kontrolde chkdsk.exe'nin test sistemizdeki 1 GB'lık RAM'in 522 MB'ını sadece kendine tahsis ettiğini gördük. Gerçi testimizde sistem çökmedi; fakat geriye kalan RAM miktarıyla üretken bir biçimde çalışmak imkansızdı.

+05 Ağustos 2009 Çarşamba, 11:32

CHIP Online

Link to comment
Share on other sites

capturemyx.jpg

şimdi denedim ve sonuç bu,, taramanın bitmesine doğru 100mb civarına çıkıyor sonra da bitiyor zaten hiç bir sorun da yok herhangi bir kasma da yapmadı.. Karalama yöntemlerinden biri bu da.. 2gb ram kullanıyorum ayrıca..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...