Jump to content

Beşiktaş 0-2 Fenerbahçe


Sirius

Recommended Posts

kupa.jpg

kadro.jpg

Alex kupayı getirdi: 2-0

Bu sezon dördüncüsü düzenlenen TFF Süper Kupa'nın sahibi Fenerbahçe oldu. Süper Kupa maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti ve kupaya uzandı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmanın golleri 75 (penaltı) ve 90+2. dakikalarda Alex ile geldi.

Fenerbahçe 2006-2007 sezonundan sonra kupayı ikinci kez müzesine ******ürmeyi başardı ve yeni sezon öncesinde moral buldu.

İlk yarısı tempolu ve bol pozisyonlu geçen mücadelede ezeli rakipler sayısız gol fırsatı yakaladı. İki takımın da lig öncesinde ideale yakın 11'leriyle sahaya çıktığı mücadelede futbolseverler zevkli bir mücadeleye tanıklık ettiler. Fenerbahçe'de Alex attığı iki golle yıldızlaşırken, Beşiktaş savunmasının önemli isimlerinden Sivok iki golde de yaptığı hatayla dikkat çekti.

SİVOK'UN ELİ, ALEX'İN GOLÜ...

Fenerbahçe'nin kazandığı frikikte topun başına Alex geçti. Alex'in kullandığı frikiğe Sivok ceza sahası içinde elle müdahale edince hakem Yunus Yıldırım tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak için de Alex beyaz noktaya geldi. Brezilyalı yıldız, topu ve kaleci Rüştü'yü ayrı ayrı köşelere gönderdi ve takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. 0-1.

ALEX NOKTAYI KOYDU...

Karşılaşmanın artık son anlarında Alex bir kez daha sahneye çıktı ve maça noktayı koydu. 90+2. dakikada Güiza'nın sağ kanattan yaptığı nefis ortaya Alex ceza sahası içinde uçarak kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. 0-2.

YUSUF'UN KAFA ŞUTU DİREKTEN DÖNDÜ...

Geçen sezon hem ligde hem kupada mutlu sona ulaşan Beşiktaş ise karşılaşmada ilk gol pozisyonuna 10. dakikada Bobo ile girdi. Siyah-beyazlılar, 18. dakikada gole çok yaklaşırken, Tello'nun sol kanattan yaptığı ortaya Yusuf'un kafa vuruşunda, top yan kale direğinden döndü. İlk yarıda zaman zaman savunmasında sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta 2 kez sarı-lacivertli futbolcularla karşı karşıya kalan kaleci Rüştü, önemli kurtarışlar yaptı.

BEŞİKTAŞ'TA YENİ TRANSFERLER SAHADA...

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sezonun ilk resmi maçı olan 4. TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe karşısında yeni transferler İsmail, Fink, Ferrari ve Erhan'a ilk 11'de görev verdi. Mustafa Denizli, forvet hattını Nobre-Bobo ikilisiyle oluştururken, savunmanın göbeğinde Sivok'un yanında İtalyan oyuncu Ferrari'ye şans verdi. Gaziantepspor'dan transfer edilen İsmail, sol kanadı alırken, Alman oyuncu Fink de vatandaşı Ernst ile birlikte ön liberoda görev yaptı. Ekrem Dağ'ın yokluğunda sağ kanatta ise Ankaraspor'dan sezon başında alınan Erhan Güven mücadele etti.

İsmail, Fink, Ferrari ve Erhan, Fenerbahçe karşısında görev alarak hem ilk kez derbi heyecanını yaşadılar, hem de ilk kez siyah-beyazlı formayla bir resmi maçta mücadele etme şansı buldular. İspanya deneyiminin ardından eski takımı Beşiktaş'a geri dönen Nihat Kahveci ise sezonun ilk resmi maçında yedekler arasında yer aldı. Beşiktaş'ın diğer yeni transferlerinden genç oyuncu Rıdvan Şimşek de yedek kulübesinde kendisine şans verilmesini bekledi. Teknik direktör Denizli, Nihat ve Rıdvan'ın yanısıra kaleci Hakan ile birlikte Necip Uysal, İbrahim Üzülmez, Holosko ve Uğur İnceman'ı da yedek soyundurdu. Teknik direktör Mustafa Denizli, karşılaşmanın ikinci yarısında Nihat Kahveci'yi, Yusuf Şimşek'in yerine sahaya sürdü. Nihat Kahveci beklenen etkinliği gösteremedi. Takımı mağlup duruma düştükten sonra Mustafa Denizli iki değişikliğe daha gitti, 79. dakikada Tello yerini Holosko'ya, 81. dakikada da Erhan Güven yerini genç oyuncu Rıdvan'a bıraktı.

DAUM, HONVED 11'İNİ BOZMADI...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, 4. TFF Süper Kupa maçında Beşiktaş karşısında, Honved maçının 11'inden tek değişiklikle takımını sahaya sürdü. Sarı-lacivertli ekibin UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunun ilk raundunda Macar ekiple yaptığı karşılaşmada sakatlanan Roberto Carlos'un solbekteki yerinde Vederson forma giydi. Volkan Demirel'in kaleyi koruduğu Fenerbahçe'de, savunma dörtlüsünde Gökhan, Önder, Bilica ve Vederson, orta alan Kazım, Cristian, Emre ve Dos Santos, forvet arkasında Alex ve forvette de Güiza görev yaptı. Daum karşılaşmanın 59. dakikasında ilk oyuncu değişikliğine gitti. Deivid oyuna dahil olurken, Kazım Kazım kenara geldi.

İKİNCİ YARI DAHA KONTROLLÜ...

Dev maçta ezeli rakipler, maçın ikinci yarısında daha kontrollü bir futbol oynadı. Beşiktaş ikinci yarının başında daha etkili olurken, Fenerbahçe özellikle 60. dakikadan sonra oyunda hakimiyeti eline geçirmeye başladı. Sarı-lacivertliler penaltıdan bulduğu golle rahatlayıp, daha geniş alanlar bulmaya başladı. Beşiktaş ise risk alıp maça dengeyi getirmeye çalışsa da bu çabaları sonuçsuz kaldı ve Fenerbahçe kupaya uzandı.

HEYECAN DOLU BİR İLK YARI

4. TFF Süper Kupa'yı kazanarak, yeni sezona kupayla başlamak isteyen iki takımın mücadelesinde, tempolu ve heyecanlı bir ilk yarı yaşandı. İlk 5 dakikanın ardından hareketlenen ve üst üste gol pozisyonlarının olduğu karşılaşmada, kaleye ilk şutu 8. dakikada Güiza ile Fenerbahçe çekti. UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Macaristan'ın Honved takımı karşısında attığı 3 golle dikkatleri üzerine çeken İspanyol golcü, Beşiktaş maçının ilk yarısında da gol pozisyonlarının içinde yer alırken, Emre de ilk yarıda etkili bir futbol ortaya koydu. 12. dakikada Rüştü'ye pres yaparak kaptığı topla tehlike yaratan Güiza, 20. dakikada da kendi sahasından getirdiği topta Alex'i ceza alanında kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Sarı-lacivertliler, ilk yarıda 20. dakikada Alex, 21. dakikada Kazım ve 39. dakikada Dos Santos ile önemli gol pozisyonlarından yararlanamadılar. 45. dakikada Alex ile önemli bir gol pozisyonunu daha değerlendiremeyen Fenerbahçe, ilk yarıda gol atmayı başaramadı.

KAYNAK

http://www.sporx.com/futbol/genel/161919/?ref=ABM[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

E ne diyelim beşiktaş oyundan kopunca devreye alex girdi.Zaten yürüyerek oynuyordu tüm gücünü sonlara saklıyormuş demekki.

Peki bu süper kupa türkcell süper ligi şampiyonuyla fortis türkiye kupası şampiyonu arasında oynanmıyormuydu ?

Link to comment
Share on other sites

Son 8 maçın 7 sini FB kazandı.. Pozisyon zenginliği ve tempo açısından iyi maç oldu..

İki takımın da gollük pozisyonları vardı. Fenerbahçe fırsatları kullanarak maçı lehine çevirdi.

I love Fenerbahçe. :)

Link to comment
Share on other sites

Yeneces elvet ancak uyumsuzluk çok,Guiza'da çok değişti,böyle bir forvet yok dedirtecek bişey ama ilk yarıda kaçırdığı 2 pozisyon saç baş yoldurdu,Hız var teknik az, Yapılan 2 yeni transfer uyum gösterirse Fener bu sezon şampiyon adapstosyon sağlamak şart.(En iyi olan kazansın diğelim.

Link to comment
Share on other sites

Allah bu iki takımın taraftarına da sabır versin. fenerin transferleri 5 para etmez . iki brezilyalı da toplasan bir aurelio cıkmaz .... sıkıntı cekerler bu sene. beşiktaş varolanın üstüne koyacağına kendi içinde oyuncularla anlaşamıyor ve cepten yemeye devam ediyor. futbol oalrak tatmin edici hiçbir şey yoktu dün akşam sahada.

galatasaray ıu hiç solemiyorum dünya kadar transfer maliyet ama cepte para yok. ne olacak bu işin sonu bilmiyorum bence gecen seneye benzer bir tablo cıkar.. şampiyonluk adayım kadro kalitesi olarak galatasaray. sivas bu senede zirveyi zorlarsa çok şaşırırım ve şampiyon olsun isterim 3 senelik istikrar kolay yakalanmaz. trabzon yine her zamanki gibi vasatın üstünde ama iyi değil. genel olarak süper lig 5 para etmez. onu izleyeceğime gider premier ligi izlerim küfür yok mac zevkli herşey var. olmadı açar pes 2009 oynarım hiç degilse kendime kızarım :)

Link to comment
Share on other sites

Sonucu hakeme bağlamak yanlış olur.. Guzia'nın düşürülmesini de es geçti çünkü. Faul verse son adamdan kırmızı kart gösterecekti..

Polemiğe girmek istemiyorum ancak iki sene önceki Türkiye Kupası maçını hatırlatmak isterim.. Hakemin BJK'ye karşı Fb'yi nasıl ezdiğini hala unutamıyorum.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...