Jump to content

Otomatik Boot Screen Değiştirmek


Recommended Posts

arkadaşlar ne yaptım ne ettimse otomatik kurulum xp cdme boot screen entegre edemedim.

ikinci restarttan sonra boot ekranında xp kilitleniyor.

hem i386 içine hemde sp3.cab içine entegre ettim halbuki

bende şimdi şunu ypmak istiyorum. bir exe veya bat dosyası hazırlacağım ve onu çalıştırdığımda boot screen dosyaları değişmiş olacak.

ntoskrnl.exe dosyasını tuneup ile değiştirdim ve gerekli boot dosyasını yedekledim.

şimdi benim ne yapmam lazım. bu dosyayı başka xp içine atınca çalışmıyor. bazende kitleniyor xp.

bana yardımcı olursanız memnun olurum. bu işin mantığı ne.

aynı şekilde logon ekranınıda değiştirmem lazım. ama olmuyor. daha önceki çalışmaları okudum. dosyayı bir klasöre atın reg dosyasındada o adresi verin işlem tamam diyor ama çalışmıyor.

umarım ilgilenen olur teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

En zor kısımdır boot ekranını değiştirmek. çünkü ntoskernel yani yeni teknoloji işletim sisteminin çekirdek dosyası ile uğraşıyorsun..Daha önce forumda bayağı bi taramıştım bu konuyu..Çok çetrefelli bir iş.Çoğu kişi vazgeçmiş sıkıntı çıktığı için.. Tuneup ile değiştirdiğin zaman senin pc deki çekirdek dosyasına göre değişiklik yapıyorsun.Diyelim ki senin pc tek çekirdek..hazırladığın dosyayı i386 ya sp3.cab ve driver.cab dahil olmak üzere çift çekirdekli bir makinaya attığın takdirde sorun çıkıyor... sanırım en iyisi orjinal dosyaları çıkarıp reshacker ile bitmap değiştirmek ama ne kadar sağlıklı onu da bilemiyorum..Çünkü 16 renk 640x480 özelliğinde resim kullanman lazım..

Bi de her güncellemede değişiyor bu lanet olası pislik :)... Değiştirdikten sonra da güncellemeleri devre dışı bırakmalısın ve de bu işi modifiyede en son yapmalısın..Bildiklerim bu kadar...Daha detaylı bilgi istersen forumda bilgi sahibi değerli arkadaşlar var..onların cevabını bekle..iyi çalışmalar...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...