Jump to content

Resimlerle Video Klip Yapacağım Program Lazım


maxi_cex

Recommended Posts

photo dvd maker güzel bir program ama basit istiyorum dersende memories on tv programını öneririm...

ikiside forumda mevcut...

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlarında dediği gibi windowsun kendi içinde bulunan movie maker işini görür. Çok değişik şeyler yapabilirsin.Son derece kullanışlı bi program.İşini göreceğine emin olabilirsin...

Link to comment
Share on other sites

Tecrübelerimden edindiğim bilgiyle söyleyebilirim ki movie maker ve Photo2VCD programları video formatına dönüştürürken resimlerin orijinalliğini bozuyor.

Resimleri video yapıp bilgisayarda veya DVD playerda izlemek istiyorsan (VCD formatıyla VCD'de izleyeceksen movie maker ve Photo2VCD kullanabilirsin) ProShow Gold (TR yaması var) veya daha gelişmişi ProShow Producer (BluRay kalitesinde -resimlerin kalitesiyle orantılı olarak- videolar oluşturabiliyorsun.) kullanmasın.

Animasyon, geçiş efekleri ve geçiş sürelerini düzenleyebilme seçenekleri oldukça gelişmiş. Kaydetme aşamasına geldikten sonra menülerden seçeceğin formatı (.exe, .avi, direkt DVD/VCD yazdırma vs.) belirleyebiliyorsun. Örneğin, format olarak olarak .avi seçtikten sonra bunun bile kalite seçenekleri var (low, medium, ekran çöznürlüğü vs.).

Programı önce iyice kurcalamalısın (tabi kullanımı zor değil) ve işine yarayacak en makul kaliteyi bulduktan sonra profesyonel olarak fotoklip oluşturabilirsin.

Mesela ben .avi olarak (en kaliteli haliyle) kaydettikten sonra gereğe göre VCD veya DVD (DVD'ye genellikle data olarak atıyorum ki bir çok DVD/DivX player destekliyor data veriyi) olarak yazdırıyorum.

Tabi DVD playerlerinde kaldırabileceği belli sınırlar var: 720X400 (520 de olabilir ama emin değilim) çöznürnürlük gibi, bit derinliği gibi sınırları aşan videolar DVD playerlerde çalışmayabilir.

Tüm bunlardan sonra HDD'den de eey boş alana ihtiyaç duyacağınıda göz ardı etmemen lazım. :rolleyes2:

Biraz uzun oldu ama merakımın olduğu konudan soru gelince dayanamadım.

Başarılar...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...